0 oy
321 göst.
Diğer kategorisinde (1,400 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba kızlar bugün çok mutluyum sizinle de paylaşmak istedim :) Yüksek lisans yapıyordum Tezimi teslim ettim, kabul edilmiş çok şükür mezun oldum :) aslında amacım yüksek lisans yapmak, mezun olmak değildi. Ben mali müşavir olmaya çalışıyorum 3 yıl staj süremiz oluyor. Yüksek Lisans yapınca 2 yıla düşüyor. Yüksek Lisans yaptığım için bu ayın sonunda stajim bitmiş olacak :)))) hedeflerime adım adım yaklaşmakta aşırı mutluyum. Önümde tek engel kaldı o da yeterlilik  sınavı. Dua edin benim için sınavı da kazanayım :) staj sınavına da kızım 13 aylıkken hazırlanmıştım öyle zor zamanlardı ki anlatamam. Şimdi yeterlilik icin hazirlanirken yine aynı şeyleri yaşayacağım için gözüm de korkuyor :) universite okumak bile hayaldi benim için küçükken. Şimdi yüksek lisans yapmış olmak benim için çok büyük başarı. Babam küçükken beni defalarca okuldan almıştı. En son lise sondayken almisti. Resti çektim ya beni öldüreceksin ya okula gondericeksin demiştim. İyiki o gün öyle karşısına dikilmişim, susup oturmamisim :) liseyi de açıktan okudum bu arada daha sonra başka sehirde 2 yıllık üni kazanıp gittim. Özellikle İkinci öğretimistim hem çalışır hem okurum diye. Unideykej babam vefat etti Ailem 1 krs para göndermedi. Gündüz işte çalıştım, akşam okula gittim, gece ders çalıştım derken mezun oldum. Açıktan 4 yıla tamamladim. Mali müşavirlik sınavlarına girdim, kazandım, ve yüksek lisans yaptım o da bitti çok şükür. Şimdi önümde tek bir sınav kaldı. Onu da başaracağım inşallah :) 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından

hayırlı uğurlu olsun. emeklerin boşa çıkmaz inşallah

okuldan keyfi ayrılan kızlara örnek olursun umarım 
(1,400 puan) tarafından
Amin inşallah. Ailem okutmadı deyip ilk gelen görücüyle evlenen veya kocaya kaçan kızlara çok üzülüyorum. O kadar baskı yapıldı ki bana. Evlenmem için. Babam mesela çok şiddet uygulardı. Arkadaşlarım derdi ki evlen kurtul. Asla kabul etmedim. Dedim ki hep evlilik kurtuluş değil. Mesleğimi elime almadan evlenmedim çok şükür. tüm kız çocukları da keşke böyle düşünse
tarafından
evlilik kurtuluş değil tabi evleneceğin adam karaktersizse baba evini bile arar insan. Allah iyilerle karşılaştırsın, bütün kızların da ekonomik özgürlüğü olsun
-Reklam-
0 oy
(4,915 puan) tarafından

Güzel postlardan biri daha.. :) Başarıların daim olsun.

(1,400 puan) tarafından
teşekkür ederim canım :)
0 oy
tarafından
Maşallah canım azmin elinde hiçbirşey kurtulamaz
(1,400 puan) tarafından
aynen öyle çok şükür. teşekkür ederim :)
0 oy
tarafından
Hadi inşallah hayırlı uğurlu olsun ailem okutmadı evliyim 2 3 çocuğum var ev okul zor oluyor cocuk durmuyor kocam izin vermiyor su bu diye bahane yaratan herkese ibret olsun yapmak isteyen içinde olan Bi şekilde yapıp başarıyor şekil A aramıza guclu kadinlar klubumuze hosgeldin canım gel sarılalım 
(1,400 puan) tarafından
Aynen o kızlara ben de o kadar üzülüyorum ki. Babam liseye göndermicekti çok yalvardım kabul etti gönderdi. Sonra zaten annem vefat etmişti. eve, dükkana, kardeşlerime ben bakıyordum. Zorluklarla dayanamadı babam 12-13 yaşlarındaki çocuktan 1 ev, 2 kardeş,2 dükkana bakması istendi. Zorlanınca lise 1. sınıfta okuldan aldı beni. Bir de çok fazla darp,şiddet uygulardı. Herkes evlen kurtul diye çok baskı yaptı. Evliliği  kurtuluş yolu olarak görmem deyip evlenmedim. Babam evlenince de yalvardım yatılı Kur'an kursuna yazdırdım kendimi. Öğrenci olmayanların yurtta olması yasak olduğu için mecbur göstermelik  açık liseye yazdırdılar beni. Fırsat bu fırsat deyip ordan yürüdüm gittim.. Kurusu bırakınca babam o okuldan da almak istedi. Karşısına geçip ya beni öldürüceksin ya okula göndericeksin dedim. Beni saatlerce dövdü ama vazgeçmedim. Ama değdi çok şükür. Uzun oldu kusura bakma, Hakkını helal et canım
tarafından
Hayir niye uzun olsun allahtan sen akıllı bi insanmissinda evliligi kurtuluş olarak gormemissin günümüz kızlarının bi çoğu evliligi kurtuluş olarak görüyor ve bi cogunun sonu maalesef hüsran oluyor oysa evliligi kurtuluş olarak görmek yerine okuyup kendimi kurtarayım demek en büyük kurtuluştur ne mutlu ki sana bunu basarmissin hemde tüm zorluklara rağmen ibret olsun rahatına düşkün herseyden şikayet edip hicbisey yapmayan kadinlara
(1,400 puan) tarafından
Aynen tüm kızlara örnek olur inşallah :) teşekkür ederim
0 oy
(338 puan) tarafından
Rabbim hayırlısıyla tamamlamayı ve en güzel şekilde,kolaylıkla atanmayı nasip etsin inşallah :) Ben de üçüncü üniversiteyi maliye okuyorum ve inan kendim mezun olmuş kadar sevindim :) seni kocaman TEBRİK EDİYORUM. <3
(1,400 puan) tarafından
Teşekkür ederim :) İnşallah sen de 3. üniversitenden de  biran önce mezun olursun :)
(338 puan) tarafından
İnşallah:)
0 oy
(980 puan) tarafından
Galiba tek rakibin Turk hava yollari 
(1,400 puan) tarafından
İltifat olarak kabul ediyorum teşekkür ederim :))

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 125 göst.
10 Haziran 2024 Diğer kategorisinde kubraerennn (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 306 göst.
25 Ağustos 2023 Kültür-Sanat kategorisinde Meltem00 (409 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 332 göst.
11 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Biroglanbirkizannesi (552 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 172 göst.
6 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,278 soru

24,083,954 cevap

331,359 kullanıcı

...