0 oy
300 göst.
Diğer kategorisinde (383 puan) tarafından
Yavaş yavaş vermek istiyorum 2 yaşına girdi 

9 Cevaplar

0 oy
(360 puan) tarafından
Adem Güneşin tuvalet eğitimi videosunu tavsiye ederim 
(383 puan) tarafından
Teşekkür ederim izleyeceğim
-Reklam-
0 oy
(325 puan) tarafından
Kitapla falan öğretmedim ben. Kendisi istemedi zaten. Sürekli çişin var mı gelince söyle falan dedim hemen anladı zaten zorlanmadım. Şimdi 4 yaşında maşallah diyeyim güzel bi şekilde tamamladık o süreci.
(383 puan) tarafından
Bende kitap aldım boşu boşuna para verdim yüzüne bakmadı
(325 puan) tarafından
Bazı çocuklar kitaba pek ilgili olmayabiliyorlar. Onun yerine oyunla falan öğretmeye çalış istersen ayıcığı varsa onu oturtun tuvalete bak ayıcık çişini yapıyo bizde yapalım mı onun gibi diye söyleyebilirsin onların dilinden konuşmamız gerekiyor bu süreçte
0 oy
tarafından
Önce alıştırma süreci olarak her tuvalete gityiginde onuda götür bak ben buraya cisimi kafamı yapıyorum diye ona hep göster cisim geldi ayy ben tuvalete gidiyorum de her tuvalete ihtiyacın oldukça önce göstererek alistirirsa merhaba egitim sürecin daha kolay olur çocuklara pat diye hadi tuvaket eğitimine başlamak korku ve paniğe neden oluyor
(383 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum beraber gidiyoruz ama tuvaletini yapınca söylüyor tuvalet diye
0 oy
(893 puan) tarafından
İlk önce halıları kaldırdım ince kilimler serdim eve sonra bezi çıkarıp gün boyunca 5 6 kere tuvalete götürdüm durdum her de kuru bezzle kalkıyordu o yüzden gece de takmadım zorlamadi fazla ilk 1 hafta illaki kacirmalar oluyo ama şükür 17 18 aylıkken alisti
(383 puan) tarafından
Klozete mi yaptirdin yoksa lazimlok mi aldin
(893 puan) tarafından
Lazimlik canim
0 oy
(14,950 puan) tarafından
25 aylikti bayram arkasi bi gun çıkardım akşam üzeri ve eğer tuvalete gidersen bir daha bez kullanmayacağını söyledim. Kilotsuz şekilde tayt giydirdim ilk zaman lazimliga pek oturmak istemedi ben hep oyalayıp kukulinin bez atma şarkısını falan açıp telefon verdim eline bi tasa şu koydum verdim tabi yapmadı ama olsun 10 dk ya bir götürürdüm çişini yapsa dahi farkina varmazdi ben görüp söylerdim sakın şekilde üstünü değiştirirken anlatırdım kakasını da altına yaptı aynı şekilde ona da. Sonra sonra hadi çişini lazimliga yap seni bakkala goturcem, İnternet vercem, parka goturcem gibi gibi tekliflerde bulundum oylelikle bi kac kere çiş yapınca kavramaya başladı.

Kakasını altına yaptığında yanında klozete atıp buraya yapması gerektiğini anlattım sifona bastırıp arkasından bay bay yaptırdım. Lazimliga çiş yapınca kendisinin klozete dökmesine izin verdim sifona bastı öyle olunca hoşuna gitti.

Sonra beni bi kac kere klozette gördü ve kendi oraya oturmak istedi aparatini kendi yerleştirip tuvaletini yapıp sifona basıyor. Kendi yapmak istediği şeylere için ver oyun yaparak daha basit oluyor ve sakinlik çok önemli kakayi kavramasi biraz geç oldu ama ben sorun yapmadım paçalı şeyler giydirdim hep ki altından düşmesin

Uzun oldu hakkını helal et 
(383 puan) tarafından
Helal olsun canım teşekkür ederim yazdigin için bu kadar detaylı benimki kakasını yaptıktan sonra söylüyor ama çişini söylemiyor
(14,950 puan) tarafından
Söyler canım zamanla kavramasi için biraz sabır ve tatlı dil gerekiyor bende çok korkuyordum yok halıya kaka yaptı yok koltuğa işedi diye burda okudukça ama hiç öyle olmadı çok şükür.
0 oy
(713 puan) tarafından
Kesinlikle adem güneşi dinlemeni isterim canım memeyi bırakırken de tuvalet eğitimini de bazı huy degisiklikleri için de onu dinledim hep ben 2 yaşına girdiğinde denedim olmadı yapmadı ve benim kızım emeklemeye başladığından beri benimle tuvalete geliyodu ikiz gibi dolasiyoduk tabiri caizse neyse kafaya koydum önce kendimi hazırladım dedim yapicam ne olursa olsun ben 32 aylıkken verdim eğitimi bu yıl ocak ayında  tam tamına 2 hafta boyunca sadece üstüne kaçırdı bir kere kızmadım sesimi yükseltmedim alıştırma külotu giydirdim 4 taneydi bende degistirmeli olarak kullandım üzerine 2 kat pijama giydirdim her tuvalete götürdüğümde onunla konuştum su açtım yok ordan çıkıyoruz aradan 5 dk geçmeden anne üstüm ıslandı dedi evet sinirlerin gerilebilir ama bunu güzel dille anlatırsan sıkıntı yok olabilir annecim yapabilirsin arada bizler de yapabiliyoruz ama bı dahakine tuvalete yapalım olur mu dedim tamam diyo hop bı daha üstüne günde 7 8 kere üst değiştirdiğimi hatirliyorum  2 haftanın sonunda küçük de olsa tuvalete yaptı biz lazimlikla başladık tuvaletten korkuyodu içine düşer diye sonradan gerek duymadı ve hiç altını baglamadim bir gece denedim o gece de uyandı anne çiş geldi dedi altına Alex aldım ince çarşaf örtüyordum yaptığında uyaniyodu şükür şimdi çok rahatız ve il dışına çıktığım da artık baglamiyorum ama çantama ne olur ne olmaz diye bez alıyorum dipnot geçeyim benim ki Mayıs doğumlu ben yazın denediğimde kapıda felan olduğumuz için eve girmek istemedi kaç kere birşey olmaz gene çıkarız desem de dinlemedi ve bı arkadasimin dediği gibi kışın hallettim bu işi evet kıyafetler biraz zor kurudu ama bir kadının isteyip de yapamayacağı birşey yoktur :) 
(383 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım benim ne güzel yazmışsın benimkide kakasını yaptıktan sonra  söylüyor tuvalet götür diyor
(713 puan) tarafından
Ne demek kuzum biraz da olsa katkım olduysa ne mutlu bide şey dicektim tuvaletini yaptıktan sonra alkış yapın bak ne kadar güzel şöyle böyle aferin sana diye biz baya büyük tuvalette sorun yaşadık yapmak istemedi korktu anne karnım ağrıyor diye ağlamaya başladı karnını ovaladim felan sonra tuvalete götürdüm biraz zor da olsa yaptı afferim benim kızıma bak artık büyüdün kendin yapabiliyosun karnının ağrısı geçti mi dedim geçti anne artık agrimiyor dedi öyle atlattık
(383 puan) tarafından
Ya inşallah bizde hayırlısıyla atlatırız sizce yaşı erken mi daha
0 oy
(24,079 puan) tarafından
2.5 yaşında oğlumla iki gündür başladık iyi gidiyoruz sanki cişi baya baya öğrendik kakayı kaçırıyor maalesef ama söylüyor da zamanlamasını tutturamıyoruz
(383 puan) tarafından
Benimkide yeni girdi 2 yaşına bakalım
0 oy
(384 puan) tarafından
25 aylıktı 1 günde karar vermiştim ertesi gün başladım geçen yazdı.10dk da bir götürdüm ilk gün ertesi gün çok sıkılmıştım dışarı çıktık bez taktım ama bu dışarı külodun buna yine yapmıyoruz dedim orda da 15dk da bir götürdüm hiç yapmamıştım yani 1 günde çözmüş oldu çok hızlıydı.Kakasını 1 hafta sonra öğrenmişti onu kaçırdı 1-2 kez sadece.İlk günler 10-15dk da bir sonra yavaş yavaş süreyi uzattım yarım saatte bir götürdüm.Gece de bez takıyodum ama gece külodumuzu giyiyoruz şimdi diyodum hiç yapmamıştı 1 ay sonra onu da takmadım hiç yapmadı.
(383 puan) tarafından
İnşallah bende atlatırım ya başladım bugün
0 oy
(114 puan) tarafından
Çocuk hazır mı buna bakmalısın bazen tuvalete götürüp tıs geliyormu hadi oğlum yap de bir hafta dnee eğer yapıyorsa alışır eğer yapmıyorsa zorlanacaksin biraz daha bekle . 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 173 göst.
9 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 637 göst.
20 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Büşraaaa (3,162 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 558 göst.
25 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Nick.degistim.bende (572 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 172 göst.
29 Ocak 2023 Diğer kategorisinde 1Anne1Melek (271 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,352 soru

24,138,234 cevap

334,392 kullanıcı

...