0 oy
186 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ya kızlar bende önceden yoktu ama şu son 4 yldir falan ödüm kopuyo. Takıntı oldu, hava durumuna bakıyorum hep gök gurultuku oldu mu içim içimi yiyo. Hemen birilerinin yanına gidiyorum hava bozmaya başlayınca. Tabiki biliyorum Rabbimden bir yere kaçış yok ama evde çocuğumla tek olunca çok korkuyorum. Elim ayağım bosaliyo böyle. Bir iki kez tek kalayım korkumu yeneyim dedim korkudan elim ayağım titrei hafif gurleyince bir şey yok da şimşek çakıp gurleyince nefesim kesiliyo sanki. Var mı böyle olan, korkusunu yenen? :((

3 Cevaplar

0 oy
(4,705 puan) tarafından
Köpek fobisi var bende de  ve ne yaparsam yapayım yenecegimi hiç sanmıyorum, bende senin gibi evde otururken bile sesinden korkuyorum
tarafından
Ayy köpek de ayrı var zaten. Evde bir şey yok da kendi halinde yatan bir köpek bile görsem geçmem ordan o küçüklükten kalma polisin köpeği kovalamıştı beni tramvayın altında kalcaktm
(4,705 puan) tarafından
Aynen bende öyleyim hep derim ki Allah'ım beni bı daha sınama köpek korkusuyla:)
tarafından
Amin aminnn valla köpek çok değil de işte gök gürültüsü. Hayır biliylrum bir de evin içindeyim bütün fişleri çektim telefon uzakta zikir çekiyorum bir şey olmaz diylrum ama yok kalbim beynime laf anlatamiyo herhalde :(
(4,705 puan) tarafından
Bununla da ilgili bişey yaşadın o zaman canım bu kadar etkilendiğine göre
tarafından
Hic hatırlamıyorum olabilir canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bu çok normal. Ancak bize korkmamamız için annemler hep "Allah gök gürültüsüyle Mü'minlere yağmur müjdesini vermeyi murad eder, kafirlere ise korkmak kalır." Derdi. O sebeple kardeşlerimle birlikte korksak bile korkmuyormuş gibi davranırdık, böylece zamanla o korku da yerle bir oldu.

ŞİMŞEK ile ilgili ayetler

Bakara / 19. Ayet "Yahut onların misâli, semadan boşanan ve içinde karanlıklar, gök gürültüsü ve şimşek bulunan sağanağa yakalanmış kimselerin hâli gibidir. Yıldırımların saçtığı dehşetle ölüm korkusundan parmaklarını kulaklarına tıkarlar. Halbuki Allah, kâfirleri çepeçevre kuşatmıştır."

Bakara / 20. Ayet "Çakan şimşek, neredeyse gözlerini kör edecek! Şimşek önlerini aydınlattıkça ışığında yürürler; üzerlerine karanlık çöktüğünde ise çakılıp kalırlar. Allah dileseydi, onların kulaklarını sağır ve gözlerini kör ederdi. Çünkü Allah’ın her şeye gücü yeter."

Ra'd / 12. Ayet "Size şimşeği hem korku verecek hem de bereketli yağmurların müjdecisi olarak ümide sevk edecek şekilde gösteren ve yağmur yüklü ağır bulutları meydana getiren O’dur."

Nûr / 43. Ayet "Görmez misin ki, Allah bulutları sevk ediyor, sonra açıklarını giderip onları bir araya getiriyor, sonra onları üst üste yığıp sıkıştırıyor. Bir de görürsün ki bunların arasından yağmur çıkıyor. O, gökten, oradaki dağlar büyüklüğünde bulutlardan dolu indiriyor da onunla dilediğini vuruyor, dilediğinden de onu öteye çeviriyor. O bulutlarda çakan şimşeğin parıltısı ise nerdeyse gözleri alıverecek!"

Rûm / 24. Ayet "O’nun varlığının delillerinden biri de size, hem korkuya kapıldığınız hem de yağmur geleceği umuduyla sevindiğiniz şimşeği göstermesi ve gökten su indirerek onunla ölümünden sonra yeryüzünü diriltmesidir. Gerçekten aklını kullanmasını bilen bir toplum için bunda nice dersler ve işaretler vardır."

Allahü teala buralarda hep açıklıyor. Korkmak da normal, yağmuru beklemek de. Kendinize çok yüklenmeyin.
tarafından
Allah razı olsun canım. Banada dua edin de korkumu yeneyim :)
0 oy
(3,602 puan) tarafından
Sen korkmuşsun ya çocukken travma olmuş bence. Hatırla bakalım eskiyi 
tarafından
Valla hiç aklıma gelmiyor öyle bir korku. Yani belki dediğiniz gibidir ama hatırlamıyorumdur

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 293 göst.
8 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
25 cevap 836 göst.
5 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (3,594 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 153 göst.
0 oy
7 cevap 210 göst.

Kategoriler

1,493,504 soru

24,401,576 cevap

350,169 kullanıcı

...