0 oy
353 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,143 puan) tarafından
Kızlar hiperaktivite için çocuğuna ilaç kullanan var mı? Neticede beyini uyusturuyor diye biliyorum , dikkat eksikliği için psikiyatri ufak dozda başlayabilir çok kararsızım farklı sonuçlar olabilir mi ? Faydası olur elbet ama sonrası beni korkutuyor tecrübeniz varsa yardımcı olun lutfen

6 Cevaplar

0 oy
(4,400 puan) tarafından
Amcamın kızının oğlu da aynı hiperaktif ona o ilaçları vermişler ama kullanmıyor çocuğun beynini uyuşturur diye hiç kullanmadı ama bir ortamda çocuğu görmen lazım her şeye zarar veriyor en azından düşük doz da olsa kullan diyoruz ama bile bile çocuğumu uyutamam diyor. Başlarda vermiş ama çocuk hep uyuşuk hep halsiz kendinde bile değildi diyor anne yüreği olarak vicdanım rahat etmedi kullanmıyorum d iyor işte
(1,143 puan) tarafından
Bnde o mantıkta hareket ettim lakin bı ortamda çok zor çocukla oturmak vs , ufak doz denemek istiyorum doktor onerirse bklm ,sağol bilgi verdigib için
-Reklam-
0 oy
tarafından
kaç yaş için soruyorsunuz?
(1,143 puan) tarafından
4 yaşında oğlum icin
tarafından
anladım 7 yaş ve üzeri olsaydı lavigol diye bir damla var bitkisel onu önerecektim. inanılmaz etkisi var
(1,143 puan) tarafından
Sgaol canm ben biraz araştırayım bu damlayi
0 oy
(50 puan) tarafından
Benim oğlum da hiperaktif kuzenim çocuk ve ergen psikiyatristi onunla görüştüm kesinlikle ilaç kullanmayın dedi. Çocuklarınızı uyuşturmayın onun yerine çeşitli spor kurslarına yazdırın enerjisini atabilecek alanlar sağlayın dedi. Eğer ki çocuk kendine zarar verecek ölçüde problemli ise ya da ne bileyim evi yakar balkondan atlamaya kalkar falan o zaman mecburen düşük dozlarda veririz. Ama bu ilaçlar uzun vadede çok zararlı ve tehlikeli dedi
(1,143 puan) tarafından
Haklısın öyle düşünüyorum ama hiperaktivite dikkat eksikliğini tetikliyor , bu ilacın içindeki katkı maddesi morfinmi acaba çok detaylı doktor önerisini dikkate almak lazım
(50 puan) tarafından
Dikkat eksikliği bir şey öğrenmeyi engellemiyor. Kendi oğlumdan biliyorum 5,5 yaşında toplama çıkartma  çarpma sayılar harfler hem İngilizce olarak hem Türkçe olarak biliyor dikkat eksikliği var oturup ona bir şey öğretemem asla dinlemez hiçbir şeye 1 dakikdan fazla odaklanamaz ama oyun oynayarak bunların hepsini öğrettim. Biraz uğraştırır ama yapabilirsiniz
(1,143 puan) tarafından
Sgaol canm
(50 puan) tarafından
Rica Ederim canim
0 oy
(1,366 puan) tarafından
Okul çağında ise kesinlikle kullanması lazım sınıftaki diğer arkadaşları rahatsız edip dersten alikoydugu gibi kendisi de birşey ogrenemiyor dersten dikkat olmadığı için anlamıyor .kimsenin buna hakkı yok .ilaçların beyni uyusturmasi olayı da yanlış anlaşılıyor biraz .sonuçta psikiyatr yazıyor dozunu ayarlıyor .burada fayda zarar hesabı yapmak lazım .çocuk hareketliyken zarar veriyor ve zarar goruyorsa kullanilmali
(1,143 puan) tarafından
4 yaşında bir oğlum var canm ve hiperaktivite dikkat eksikliğini tetikliyor, ndoktor önerisini dikkate alicam
(1,366 puan) tarafından
Evet zaten dikkat eksikliği sebebi dürtüsel olarak sürekli hareket etmek istemesi .okul öncesinde bişey diyemem ama okul çağında ilaç kullanılmazsa çocuk derslerden kendisi anlayamadığı gibi sınıf arkadaşlarına da engel oluyor .mutlaka faydası olacktir ilacın sizede
(1,143 puan) tarafından
Tşk ederim canm
0 oy
(702 puan) tarafından
Benim 7 yas kizim yemin ediyorum gun icinde icimden geciyor bazen artik ona kizmamak icin kendi etimi sıkıp  agliyorum bana da dediler gotur dr a ilac versinler uyutuyorlar sakinlesiyor diye isterse tepemden inmesin yinede o ilaci vermem ne bu hayvan mi da uyutturayim tamam bi nevi tedavi ama asla vermem ya sakinlessin derken baska bir hasar acarsa evladima
(1,143 puan) tarafından
O ikilimde oldum bnde canm , fakat hiperaktivite dikkat eksikliğini tetikliyor bizde doktor önerisini dikkate alicam
0 oy
(1,525 puan) tarafından
Ben kullanıyorum hiç beynini falan uyusturmuyor, sürekli de uyumuyor gece yatmadan önce veriyorum çok şükür etkisini çok gördüm iyi ki başlamışım.

Okula başladığı zaman daha büyük problem olacak en başta derslerine odaklanamicak
(1,143 puan) tarafından
4 yaşında bir oğlum var canım ve hiperaktivite dikkat eksikliğini tetikliyor oyuzden sorun yaşıyoruz bilgi eksikliği yok , doktor önerisni dikkate alicam, kafama biraz karışık , ilacın ismini istesem senden ufak bı araştırsam , soru işaretlerine cvp bulurum belki ,umarım yazarsın tşk ederim
(1,525 puan) tarafından
İlk başta atarx kullanmaya başladık jse yaramisti daha sonra pek bi etkisini göremedim dr hiperaktiflik için farklı bi ilaç ismi önermişti onu kullanmak istemediğim için atarx başlatmıştı.
Hiperaktivte ilaç kullanmadan düzelen bisey değil dedi bana dr, hayat zindan olmuştu hem oğluma hem bana mecbur başladık dozun en düşükden başlatıyor zaten daha sonra yükseltiyor diğer ilaçlara göre çok azı bile etkli risperdal ilacın ismi çok şükür faydasını gördüm kontrol için gidiyoruz zaten yinede
(1,143 puan) tarafından
Peki dalgınlık oluyormu çocukta yani çağırınca tepkisizlik felan? Farklılık gozmlemledinmi canm dikkati sadece masa başına oturunca mi arttı yoksa genel anlamda fayda gordunmu
(1,525 puan) tarafından
Benim oğlum aşırı derecede hırçın laf anlamazdan anlamaz sürekli ağlayan bağıran bi cocukdu ve çok hareketli ve yaramazdı, bunda benimde etkilerim oldu çünkü çok aşırı kısıtlayıcıydim çok sıkıyordum onu bende saldım artk biraz, oyun oynarken  çok odaklanamıyor çabuk sıkılıyordu
Evet dalmalari önceden daha çok oluyordu şimdi hiç olmuyor neredeyse
(1,143 puan) tarafından
Sevidnim ssnin adina canm bende İstanbul'da güzle bı çocuk psikiyatrisi arıyorum uamrimm iyi olur inslaakh

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 305 göst.
24 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Ciciko (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 5,362 göst.
14 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Asel Linam (976 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 199 göst.
4 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bayanefendi (1,827 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,543 soru

24,112,490 cevap

333,048 kullanıcı

...