0 oy
227 göst.
Diğer kategorisinde (598 puan) tarafından
Ben gecen sene yaptım ve buzluktan cıkardıktan sonra yiyemedim mecbur attım ben ayıklayıp buzdolabı posetlerıne koyup atmıştım buzluga ama çıkardıktan sonra eriyınce buzu çok kotu koktu ve tadıda kotuydu sız nasıl yapıyorsunuz nasıl yapmam lazım buzluktan cıkınca İlk gunku gibi taze olması İcin 

11 Cevaplar

+2 oy
(828 puan) tarafından
Rengi dönene kadar kavuruyorum domates ve azıcık tuzda atıyorum. Soğuyunca porsiyonlayıp atıyorum buzluğa
(18,219 puan) tarafından
Bende öyle yapıyorum..hem öyle yaptım hem çiğden attım. Allah'tan çiğden attiklarim azdı tadı kötü oluyor
(828 puan) tarafından
Çiğden hiç atmadım ama kavrulmuş daha pratik olur zaten. Sonuçta geçte pişen bişey. Sen soğan atıyor musun çiğden. Onu çok duydum aklıma yatıyor. Kimi kokar diyor kimi ben atıyorum bişeycik olmuyor diyor. Bende bi gün oturayım yemeklik doğrayıp doğrayıp atayım kolay olur diye düşünüyorum
-Reklam-
+1 oy
(7,233 puan) tarafından
Domatesle kavurup attım ve donu çözülmeden attım ocağa dolaptan çıktı tencereyle buluştu 
0 oy
(14,955 puan) tarafından
buzunu eritmeden hemen pisiriyorum 
0 oy
(5,470 puan) tarafından
Ben sokluyorum. Kaynar su da 4 5 dk tutup hemen soguk suya atip bekletiyorum yine 3 4 dk. Sonra posetliyorum. Taze kupkup dogradigim domateste koyuyorum posete. Oyle buzluga atiyorum. Ben kavurarak sevmiyorum domates cok oluyo. Cikarinca da direk atiyorum tencereye.
0 oy
(9,920 puan) tarafından
Buzu çözülmeden atacaksınız pişirmeye canım o zaman sorun olmaz 
0 oy
(639 puan) tarafından
Fasulyenin kilosu ne kadar sizin oralarda.  Ben yapayım dedim ama yemeklik anca alabildim o da yarım kilo 
(598 puan) tarafından
Valla bu hafta pazarda anlamadığım şekilde taze fasulye bollugu ve ucuzlugu vardı :D 30 tl Di Ayşe kadın fasulye izmirdeyim
(639 puan) tarafından
Hatay'da geçtiğimiz cumartesi kilosu 90 TL diye yarım kilo alabildim
(598 puan) tarafından
Bizde oyle 120 tl den aşağı yoktu fasulye pazarda bu hafta nasıl olduysa 30 tl Di buzlugumda yer olsaydı 10 kilodan aşagı almazdım çunku taze fasulyeyi çok seviyorum
0 oy
tarafından
Rengi dönene kadar suda biraz haşlıyorum çok değil ama soğutup buz dolabı poşetine koyuyorum geçen bugünde çıkardım buzluktan kıymalı yaptım çok güzel oldu valla 
0 oy
(2,415 puan) tarafından
Biz hep fasulyeyi iyice kavururuz rengi dönünceye kadar sonrada domates atar biraz daha kavururuz birde fasulyeyi haşlayıp normal atıyoruz o da güzel oluyor çıkarıp soğanı kavurup üstüne yumurta kırınca çok lezzetli oluyor
(598 puan) tarafından
O zaman bende kavurup atayım
0 oy
(6,648 puan) tarafından
Ben cigdende koydum azicik kavurdumda koydum cigden koyunca once salcali domatesli suyunu kayniyorum direk icine atiyorum cozulmesini beklemiyorum
0 oy
(215 puan) tarafından
Biz hep çiğden doğrar yıkar atarız valla gayet iyi oluyor 
(598 puan) tarafından
Bende çiğden koydum gecen sene ama hepsi çop oldu tadı çok kotuydu :(
(215 puan) tarafından
Yok valla benim annem ablamda aynı çiğ koyar kaynanam görümcelee hepsi çiğ koyar
0 oy
(2,768 puan) tarafından
Temizleyip yıkıyorum taze fasulyeyi buz dolap poşetine koyuyorum yapacağım zaman çıkarıyorum çözülmesini beklemiyorum  koku her hangi birsey olmuyor 
(598 puan) tarafından
Acaba çözülmesini beklediğim ıcjnmı oyle oldu çiğden koydum tadı berbattı
(2,768 puan) tarafından
Evet ondan  olabilir  birde öteki türlü dene

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,007 göst.
0 oy
27 cevap 538 göst.
23 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde ❤ Bulut Miraç ❤‍‍ (248 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 130 göst.
19 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Aybukee (1,462 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 139 göst.
5 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Serappppp (385 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,458,939 soru

23,926,901 cevap

323,795 kullanıcı

...