0 oy
374 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7,135 puan) tarafından
Kızlar bebeğim bir yaşında öğlenden beri ateşi var dolven verdim düşmedi evde bu yazdığım ilaçlar var şimdi calpol vericem ama hangisini vermek daha uygun bilgisi olan varmı

10 Cevaplar

0 oy
(740 puan) tarafından
Bize en iyi dolven geliyor ama size gelmemiş parol iyi gelir parol verin bir de calpol pek işe yaramaz bebeklerde kullanılır parol verin 3 4 saat sonra bir de dolven veya aferin verin dönüşümlü olarak 
(7,135 puan) tarafından
Dolven iyi gelmeyince calpol verdim düştü ateşi canım saol
-Reklam-
0 oy
(2,565 puan) tarafından
Ateşi varsa ılık bir duş aldır cnm bence ikiside aynı birini ver yine düşmezse bir acile götürün derim
(7,135 puan) tarafından
Dün 4 defa banyo yaptırmıştım cnm ne kadar duş alsada hava sıcak
0 oy
(1,493 puan) tarafından
Canım bizde calpol etki etmiyor düşürmüyor dolven biraz daha etki ediyor ateşe ılık duştan sonra dönüşümlü verin bir calpol bir dolven gibi. Hangisi daha iyi düşünüyorsa,
(7,135 puan) tarafından
Dolven vermiştim etki etmeyince calpol verdim iyi geldi düştü ateşi swol canım
(1,493 puan) tarafından
Çok çok geçmiş olsun canım
0 oy
(2,298 puan) tarafından
Dolven ve parol ayni icerikmis doktorumuz söylemişti . O yuzden dolven / calpol seklinde verilir . Tabi her çocuğa etkisi farklıdır. Cok geçmiş olsun canım. 
(7,135 puan) tarafından
Dolven etki etmeyince calpol verdim düştü ateşi canım saol çok teşekkür ederim
0 oy
(237 puan) tarafından
Bize dolven iyi gelmişti doktor calpolle dolven vermişti değişimli kullan devamlı aynı şurubu verme dedi ben öyle kullanıyordum canım geçmiş olsun şurupla ateş düşmüyorsa yinede bir acile götür ateşe dikkat etmek lazım 
(7,135 puan) tarafından
Bende öyle yaptım cnm dolven etki etmeyince calpol verdim düştü ateşi
(237 puan) tarafından
Tekrar geçmiş olsun canım
0 oy
(1,353 puan) tarafından
Ateşli çocuğa aferin verilmez diye okumuştum biyerde. Havaleyi tetikliyormus
(7,135 puan) tarafından
Onu genelde soğuk algınlığında veriyolar sanırım bizimki dişten kaynaklı calpol verdim şimdilik bakalım
(1,353 puan) tarafından
Aynen
0 oy
(4,733 puan) tarafından
Bize en iyi dolven geliyor canım ama şöyle bir şey inatçı ateş se zaten hiç biri düşürmüyor acile götürmek gerekiyor 
(7,135 puan) tarafından
Dünden beri var canım dişten kaynaklı sanırım şimdilik ilaçla düşürmeye çalışıyorum akşama kadar böyle devam ederse mecbur götürücem acile
0 oy
tarafından
Aferin en iyisi bence 
0 oy
(504 puan) tarafından
Aferin soğuk algınlığı ilacı aynı zamanda ateş düşürücü etkisi var fakat doktor gerekli görmedikçe küçük yaşlarda soğuk algınlığı ilacı kullanılmaması gerekir hatta bizim doktorumuz bize asla onermiyordu biz hiç kullanmamıştık

Calpol veriyorum eğer ateşi fazlaysa 4 saat sonra pedifen 

Dönüşümlü olarak bu ilaçları kullanıp halen yüksek ateşte seyrediyorsa acilde farklı bir ilaç veriyorlardı onu içince yarım satte kendine geliyordu yada fitil vs veriyirlar 

Dolven pedifen calpol verilebilir ama 4 saat arayla vereceksen  pedifen le dolveni yan yana vermemen lazım en az 6 saat geçmesi lazım 

4 saat arayla ya dolven calpol yada pedifen calpol şeklinde ver

Cunki dolvenle pedifen aynı etken maddede ilaçtır 
(7,135 puan) tarafından
Akşam calpol verdim iyi geldi şuan yine ateşi var tekrar dolven vereyim o zaman saol canım
0 oy
(5,150 puan) tarafından
Ben iki cocugumda da pedifen kullanırım hep annem bizde de pedifen kullanmış ateş düşürmek icin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 117 göst.
0 oy
4 cevap 1,154 göst.
16 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Busecik (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 575 göst.
16 Haziran 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 375 göst.
21 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Canparcam (263 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,312 soru

24,042,956 cevap

329,234 kullanıcı

...