0 oy
132 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (568 puan) tarafından
Hayırlı akşamlar kızlar... Kafam çok karışık ben kurban bayramının ilk günü adet olacaktım ama olmadım kahverengi çamur gibi lekem geldi bu arada günüm de geçmişti geç adet olmuştum. Ama olmadım sadece lavaboya girdiğimde ufak lekeler halinde kahverengi lekeler geliyordu bu 7 gün sürdü normal adet günüm gibi. Ama normal kanamam olmadı. Daha sonra yine normal adet günüm geldi olacağım inşallah dedim kanamam oldu ama normalindeki gibi olmadı o da 7 gün sürdü şimdi aradan iki hafta geçti yine aynı kahverengi çamur gibi leke geliyor bu nedir bilmiyorum daha önce hiç başıma gelmedi soracağım sonra aslında şu namaz kılabilir miyim bu bir özür müdür aramızda bilen anlayan daha önce başına gelen var mı acaba cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum

1 cevap

0 oy
tarafından

Adette kan ve lekelenmenin farklı şeyler olduğunu düşünen bir güruh var. Ne yazık ki yanlış biliyorlar.

Her kadının günlük bir akıntısı olur, sağlıklı olan rengi kremdir.

Bazı zamanlar o akıntı renk değiştirebilir, arasında kılcal damarlar gibi kan olabilir, bazı kısmı pembe bazı kısmı krem olabilir, bazen de ufacık bir leke halinde de gelebilir. Bu ve benzeri durumlarda son adet bitimi üstünden en az 15 gün geçmiş olmalı (!!!) (15 gün dolacak, 16ya girilecek) ki adet sayılabilsin. Aksi türlü özür hükmündedir.

Hali hazırda zaten adetken kan kesildi ama lekelenme başladı. O zaman da kan ve leke ayrı şeyler olarak hükmedilmez. 10 güne kadar mühlet vardır. İlk günler oluk oluk, pıhtı pıhtı kan gelse ama sonlara doğru seyrekleşse veya hiç oluk oluk gelmeden direkt lekelenme haline gelse bu hüküm değişmez, 10 gün dolmadıysa adettir.

Dolduysa ve hala daha lekelenme devam ediyorsa o zaman bir önceki adet müddetine bakılır. Örneğin 7 gün olsun, şimdi 12 gün boyunca gelen kan veya leke yüzünden bir önceki adet müddeti olan 7 günü alırız. Sanki 7 gün adetmiş gibi tarih atarız. Kalan 5 günü de özür sayarız.

Fıkıhta adet başlangıcını ve bitimini gününe gün saati saatine yazmayan kadına ahmak kadın denir. Bu tabir size kaba gelmesin, adet meselesi çok mühim bir mesele olduğu için tarihi de o kadar mühimdir. Şimdiye kadar yazmayanlar en azından şimdi başlamalıdır, telefonda notlar kısmı var, el altında, oraya yazabilirsiniz. Veya ben daha gelenekselim diyenler not defteri tutabilirler.

Ama mutlaka tutulmalıdır.

(568 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben burada tarih belirtmedim ama yine de yazdım detayları. Ben de takvimime kaydederim başlangıç günlerimi
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 356 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sinemmto (1,710 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 1,863 göst.
14 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Grcemr1365 (364 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 572 göst.
19 Mart 2020 Diğer kategorisinde Umutvari (499 puan) tarafından soruldu
+1 oy