0 oy
129 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Merhaba kızlar , tuvalet eğitimi dediysem öyle değil. Yani benimkinin cildi çok hassas ve bez pişik yapıyor çoğunlukla. Ben de bir haftadır çok nadir bez takıyorum. Şöyle ki gece ya da gündüz uyurken hiç çiş yapmaz. Uyanır uyanmaz lavaboya götürüyorum. Azıcık su sesi ile falan anlata anlata çişini yaptırıyorum. Kaka yaptın mı deyince ıkınıyor yani kaka yapmasa bile onu da anlıyor. Fakat bez bagliyorum o zamanlar. Aklı ermedigi için bir yere gidince de takıyorum. Yani aslında temel atmak gibi bir şey. Sizce doğru mu yapıyorum? Bezi sevmiyor asla. Ben de yavaştan aklına sokayım diyorum. Tuvalet eğitimi için asla bir acelem yok fakat bu fırsatı yakalamışken korkmadan yavaş yavaş değerlendirmek istiyorum.  Bu arada 3 gün önce bir yasina bastı. 

2 Cevaplar

0 oy
(4,933 puan) tarafından
Tuvalet eğitiminden ziyade tuvalet iletişimi gibi bu. Bunu da çoğu uzman öneriyor, doğumdan itibaren hatta. Bence zorlamıyorsan bebeğini bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bu sıcakta hiçbir bebek sevmiyor bezi haklı olarak zaten. 
tarafından
Evet tam da bunu anlatmaya çalıştım aslında. Yani günde en fazla iki tane bez takıyorum o da dışarı çıkınca evde altı hep açık neredeyse. Zaten çiş saatlerini falan da ezberledim gibi. Teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
(9 puan) tarafından
Doktorlar da eskiler de besi bağlayıp çıkarmanın doğru olmadığını söylüyor çocuklarda kafa karışıklığı oluyomuş galiba brn ilk çocuğumda öyle yapmıştım ve bezi zor bıraktık hala altına kaçırma problemi var doktora gittiğimizde doktor bu yaptığımın süreci daha da zorlaştırdığını söyledi. Annelerimiz falan da aynı şekilde bırakınca tam bırak gece gündüz bırak diyolar. Gece illa bağlıcam dersende o uyuduktan sonra bağla uyanmadan çıkar diyolar.
tarafından
Ben uyurken hiç altını bağlamiyorum. Günde en fazla iki bez kullaniyorum o da dışarı falan çıktığım için. Aklı ermedigi için kafa karisikligi olmaz diye düşündüm açıkçası. Bir yerde görmüştüm yenidogandan itibaren alıştırmaya çalışıyorlar. Çoğunluk ne düşünüyor merak ettim. Teşekkür ederim güzel yorumun için.

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 107 göst.
0 oy
2 cevap 162 göst.
0 oy
10 cevap 268 göst.
27 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Birmucizeolsunn (113 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 245 göst.
18 Ekim 2022 Diğer kategorisinde huzun_iyidir (7,298 puan) tarafından soruldu

Kategoriler