+1 oy
694 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Selamun Aleyküm hanımlar sosyal medyada büyük bir kitleye ulaşan diamound diye biri var.Kurani Kerim ve peygamberimiz (s.a.v) hakkında bir çok şey söylüyor .Ben açıkçası bakmıyorum çünkü bana göre boş konuşuyor.Cocuklarimiz ve gençlerimiz bunu İdol olarak görmeye başladı lütfen çocuklarımizi gençlerimizi böyle kişilerden uzak tutalım.

8 Cevaplar

+5 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Çok saçma ve gereksiz bir mevzu olduğunu düşünüyorum. Çünkü Hakk birdir ve kıyamete kadar da böyle devam edecektir.

Hadisi şeriflerden okuyup bu şöyle bu böyledir "kendi" yorumuyla konuşan birisi, güya islamın noksan olduğunu iddia edecek.

40 alimi 1 delille ikna ettim de, 1 cahili 40 delille ikna edemedim diyor ya İmamı Ebu Hanife (rh), bu kişinin misali de buna benzer.

Gidip de bir hukuk kitabını yüzüne okursak avukat olur muyuz? Hayır. En iyi şekilde anlayabilir miyiz? Hayır. Bize, o hukuk kitabındaki kanunların hangi durumda, ne şekilde çıktığını anlatacak ve uygulamalı olarak gösterecek bir öğretmen lazım ki iyice bilelim.

Yüzüne okununca anlaşılacak pek çok hadisi şerif var, ancak detayını bilmeden çözemeyeceğimiz hadisi şerifleri ne yapacağız?

Hz. Aişe annemiz (ra) hakkındaki mevzu çoktan beri çözülmüş durumda ki karışık bir mevzu da değildi. Kanıtlarla sabittir.

Agnostizm denilen şeyi bir anlayalım önce, bu kimseler Allahın bilinemeyeceğini ve hiç kimsenin de onu bildiremeyeceğini iddia eder. Kısaca ateizmin bir alt dalı. İnternet tabiriyle "Agnostisizm ya da bilinemezcilik, en yaygın ve bilinen tanımıyla, tanrı veya tanrısal varlıkların bilinemez veya varlığı ile birlikte yokluğunun da kanıtlanamaz olduğunu savunan bir felsefi görüştür."

Allahü teala bilinmek istemeseydi, insanoğlu var olmazdı. Peki madem bilinemezdi, o halde bizi neden yarattı? İnsanlığın temel görevi Allahı tanımak, bilmek ve ona layık kul olmaya gayret etmektir.

Bu kimseler temel görevlerini yapmayınca sıkıntı olduğunu fark edip şeytanın güzel göstermesiyle işin kökenine inerek direkt Allah hakkında bilinemez diye yalan isnad ediyorlar.

Kimse kusura bakmasın ancak günümüz gençlerinden ateizme veya agnostizme özenen o güruhun epey bir tembel olduklarını düşünüyorum. Görev bilinçli yok, disiplin nedir bilmiyorlar. Bu işin ana baba eğitimiyle de alakası yok, özentilik, disiplinsizlik ve tembellikte aşırıya kaçma eğilimiyle alakası var.

İsterse 10 üniversite bitirsin, Allaha kul olamıyorsa ve bunun için de çabalamayıp Allah bilinemez gibi tamamı yalan olan bir argümanın ardına sığınıyorsa, o zaman ben bu kimsenin ibadet ve kulluk bakımından tembel olduğunu düşünürüm.

Tek bir adamın karşısına birden fazla İslamı savunan insanı teker teker çıkarmak da çok büyük saygısızlıktır bana göre. Çünkü işin boyutu sanki İslamı savunmaktan çıkıp islamın aslında ne kadar savunulamayan bir şey olduğunu gösteriyor gibi olmuş. Hayır, İslam savunulacak bir şey değildir. İslam tebliğ edilecek bir şeydir çünkü tek bir hatası dahi yoktur. Allah, hata etmekten münezzehtir. Ve "bismillah, inneddîne ındellahil islam" yani "muhakkak ki Allahın indinde hak din islamdır" Ayeti bunu tartışmaya kapalı hale getirir.

Yazılacak çok şey var ama değmez. Aynı o insanla tartışmanın tamamen gereksiz ve yetersiz olması gibi. Gereksiz çünkü islam tartışmaya kapalıdır. Yetersiz çünkü savunduğu şey islamın seviyesinde değildir. En basitinden ağzı laf yapıp bir çok felsefi soru sorarak karşısındaki insanın kafasını karıştıran bir üslubu var.

Ben insanların hakkını yemem, konuşma tarzı akıcı, sesi açık ama sözleri yüzeyselden derine inmiyor.

Dinlerken bile defalarca çürüttüğüm bir videoyu, diğerlerini dinleme gereği bile duymadım. Ben bile bu acizlikle cevabını verebiliyorsam, gerçekten hakiki ilim yapmış allame birisinin karşısında esamesi bile okunmaz.

Bir de dip not olarak eklemek isterim, yer6 isimli kanalın bu tür programları savunmaktan ziyade izlenmek için çektiği kanaatindeyim. İşin ciddiyetinde olan insanlar, işlerini ciddiyetle yaparlar. Yine de bu benim görüşüm, kimseyi bağlamaz.
tarafından
Alakam çok güzel açıklamışsin teşekkür ederim.Artik böyle şeyler moda haline geldi gibi sürekli birilerini çıkartıp genelde din adı altında sorular sorup ,izlenmek için yapiyorlar
tarafından
Bilinçsizlik bence. Hepimiz bilinçsiziz ama araştırıp doğru nedir bilmeye, öğrenmeye çalışıyoruz. Ben çok sorgucu, araştırıcı biriyimdir. Aklımda soru işareti varsa uyuyamam. Herkesin sorduğu o tüm soruları ben de sordum ama objektif baktım. Taraflı olmadım ya da tembel biri de olsam Rabbime karşı haddimi bildim. İslamda zorlama yoktur evet ama gir diye zorlama yoktur.
Şirket gibi düşünebiliriz, bir işe girip girmemek tamamen kişinin tasarrufundadır ancak girdikten sonra ben o işi yapmam bu işi yapmam deme hakkı yoktur. İslamda da bu şekildedir. Eğer müslümanım diyorsak verilen işleri de yapmak zorundayız. Ha yapmadık diye dinden çıkmayız ama Allahı kızdırdığımız için cennete girmek adına lazım olan o merhameti göremeyebiliriz. Ağır konular.
tarafından
Benim kızdığım diğer bir konu ise şuan bir çok genç yok ben ateistim yok ben demiştim yok şu yok bu.Din değiştirmeyi yada ateistim yada deist yada satanist her ne ise çocuk oyuncağı sanıyorlar.Sorsan atesist deist ne demek cevap vermezler.Soosyal medyada bu o kadar fazla arttı ki özellikle bu Hz.aise annemize atılan iftira doğrultusunda bir çok kesim Peygamberimize çocukla evlendi gözüyle bakıyor.Dogrusunu ise asla kabul etmiyorlar.Suan ki gençler özendikleri idol ne yapıyorsa onu yapıyor araştırayım bakayım demek yok.Körü körüne inaniyorlar
-Reklam-
+2 oy
(4,943 puan) tarafından
Adam agnostik olduğunu söylüyor ve kendi fikirlerini paylaşıyor. Bu kişinin popüler olması bir youtube münazarasında oldu. Karşısında şeriatı savunan bir kişi vardı ve fikir alışverişleri yaptılar, tartışmadan etmeden. Diamond İslamla alakalı karşısında kişiden daha bilgili konuştu ve sahih kitaplardan yazılar okudu, karşısındaki kişi hiçbirine cevap veremedi. Ne Kur’an a ne de Hz. Muhammed’e hakaret falan da etmedi, sahih kitaplarda ne yazıyorsa onları okudu. Orada yazarken herkesin hatta Diyanetin bile kabul ettiği şeyleri bu kişi söyleyince sen hakaret ediyorsun diye sosyal medyada linç edildi, soruşturma açıldı sanırım. Karşıt görüş duymak istemiyorlarsa programı yapmamalılar, gayet saygılı şekilde fikirlerini ifade etmişti o programda çocuk. Saygılı bir program burada bile adama karşı linç politikasına dönüştü resmen. 
tarafından
Bir hikaye yi ortadan okursan bir şey anlamazsan veyaki sadece belli kalıplara takılırsan yine bir şey bir şey anlamazsın o çocukta kendince bir şeyler söyledi.Ama eksik veyaki kendi doğru olduğunu düşündüğü şeyler.Ben de kendim fikkrim olarak çocuk Kuran ile Kerimi okumadığıni orada yazanlardan ziyade belli bir kaç ayet seçip alıp onu kendince yorumlayip konuştuğunu düşünüyorum.Ben o çocuğa hakaret veya ki linç yapmıyorum.Sadece cocuklarimizi uzak tutalım diye söylüyorum.Cunku o çocuk kendini çok güzel savundu veya ki çok iyi konuştu.Ama sadece şuan insanların algısını kendine çekti.
(4,943 puan) tarafından
Sana göre fikirleri yanlıştır buna bir şey demem ama post açıp bu kişilerden uzak duralım dersen bu linçtir, istediğin kadar inkar et. Ya da İslam’ı kötülüyor yazmışsın bir yoruma, kötülemedi ki kitaplarda yazanları okudu. karşısındaki kişi de biraz bilgili ve hazırlıklı gelseydi keşke de cevap verebilseydi. Münazara böyle bir şeydir zaten, herkes kendi fikrini saygı çerçevesinde tartışarak karşısındakinin tezini çürütmeye çalışır. Kaldıramayacaklarsa ya da bu kişiyle baş edemeyeceklerse girmeyecekler bu toplara.
tarafından
Yer6 kanalı özellikle bu tarz kişiler seçip gündemde kalma yada çok izlenme amacı ile bu tür programlar yapıyor.Daha önce Ramazan hoca,veya ki yine biri vardı en son hacca gitmişti Müslüman olmuştu adını hatırlayamadım.Boyle kişileri seçiyor.Suan gündemde diamound olduğu için bu kişilerden uzak duralım dedim.Bugun diomund olacak yarın Ahmet diğer gün Mehmet mesela .Yıllardır bunlar var oldu ve var olmaya devam edecek.Karsisindaki kişiyi de özellikle sectikleriji düşünüyorum.Mesela günümüzde bir çok futbolcu var demi ama hiç birinin performansı aynı değil.Islam da tertilasacak bir konu yada cevaplanmamis hiç bir soru yoktur.Ama şuan insanlar bunları görmezden gelip yada kendi yorumlama adı altında su neden böyle bu neden böyle tarzında yorumlar yapıyor.Oncelikle sahih hadis diye bir kaç ayet söyledi eyvallah.Kendijce yorumladı ve daha detaya içersek söyledikleri ayetleri İslami zedeleme veya ki İslami kötülemek amacı ile konuştu.Suan ki diyanet veya ki Google de bir ton şey var İslam'a alakalı ama sadece şunu sormak istiyorum özellikle Hz.Aise annemiz çocuk yaşında evlendi diyenlere.Peygamberimizin amcası Ebu cehil ,lehep veya peygamberimize bir çok kin besleyen kişiler orada peygamberimiz Hz.aise ile evlendiğinde sen çocukla evleniyorsun diye fitne fesat çıkarmazmiydi şuan insanların yaptıklarını o zaman o İslam düşmanları yapmaz miydi ,Kat ve kat fazlasını yaparlardı.Bazi profesörler bile İslam hakkında şuan ayrı düşüyorlar herkes kendi fikrini savunuyor ama doğru bir tane bunu okumak ve anlamak ile alakali
0 oy
(321 puan) tarafından
Merak ettim canım yanlış şeyler mi söylüyor 
(432 puan) tarafından
Yok altı yaşındaki çocukla evlenilmesini sorguluyodu en son
(321 puan) tarafından
Takılma canım boşver herkes çocuğunu uzak tutsun sosyal medyadan güvenilir hocaları dinlemek daha iyi
tarafından
Her yıl buna benzer biri çıkıp İslami kötülüyor.Sonra totolarinin üzerine oturuyorlar
0 oy
(103 puan) tarafından
Çocuklarımız bence direkt sosyal medyadan uzak Dursun sadece diamound dan değil ama gerçekleri söylüyor size inanmak zor geliyor olabilir. Boşuna buralardan kimseyi karalamaya çalışmayın. 
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
İlk defa duyuyorum 
tarafından
En iyisini yapıyorsun valla
tarafından
Baktım şimdi biraz ama hakaret tarzı bir şey göremedim söyledikleri de gayet mantıklı bence
tarafından
Hararet etmiyor kendince yorumluyor.
0 oy
tarafından
Sosyal medya fenomenleri bilmem neleri zerre takip etmem hatta isimlerini bile bilmem gündem olduğunda kimdir nedir diye Bi bakayım dedim programı başından sonuna kadar izledim cocuk yanlış bisey demiyor kitaptan hadislerle ayetlerle karşı tarafı çürütmeye calisiyor ama karşı taraf o kadar bilgisiz ki kem kum etmekten başka bisey yapamadı kendi fikri zikri değil kitaplarda yazanı söylüyor kitaplarda yazan yanlış mı ki bu kadar gündem oldu.. karşılıklı programda birbirlerinin tezlerini bilgilerini curutmeye calistilar küfür yok hakaret yok bunun nesi linç edildi anlamadim
tarafından
Öncelikle teşekkür ederim ilgilenip bakmışsın bir fikir sahibi olmuşsun.Cocuk kendi seçtiği ayetlerle yada kendince baz şeyleri yorumluyor.O kanal bunu sürekli yapıyor sürekli din üzerine birini getirip karşıya birini koyup münakaşa yaptırıyor.Suan gündem de bu kişi olduğu için bundan örnek verdim.Islam dininde her sorunun cevabı zaten var.Daha doğrusu İslam dini tartışılacak veya ki üzerine sence bence kelimeleri koyulacak bir din değil .O çocuk kendi yorumlarını kendince ifade etti.Karsiyada özellikle seçtiklerini düşünüyorum onu çıkardılar.Bende diyorum ki bugün diamound olacak yarın Ahmet olacak öteki gün Mehmet din ile ilgili tartışma her zaman devam edecek dinimizi kötüleme ,Kuranı kerim açığını arama veya ki oda olmadı Peygamberimize veyaki sahabelerimize saldırma her daim devamm edecek.Kurani kerimi açıp okumayan Türk toplumu ama evet bu doğru söylüyor veya ki AA evet bu böyle diye hemen inanıyorlar.Kimse araştırıp okuyup anlamıyor.Suan gündemde diamound olduğu için bir çok kişi onu idol olarak görüyor.Genclerimiz ona özeniyor.Yer6 kanalı sürekli böyle yapıyor gerçekten ilminde bir kişi cikartsalardi karşısına diomund bu kadar ünlü olmazdı.Ben kişi veya ki şahsiyetle ilgili konusmuyorum .Yer6 kanalı da dahil İslami kötüleyen ayetleri kendince yorumlayan ve bunu yayınlayan herkes kim olursa olsun karşısındayım.Suan diamound gündemde olduğu için onun ismini kullandım yoksa şahsa ait bir lafım yok
tarafından
Dini araştırmak sorgulamak akla mantığa bilime uygun olup olmadığına emin olmak isteyenler elbetteki olacaktır ki bence koru körüne inanmak yerine sorgulayıp inanmak çok daha doğrudur sorgulamak araştırmak maalesef bazı örümcek beyinli insanlarda kafir dinden çıkma Allahı inkar etme olarak görülüyor klişe olcak ama İslam bu değil bence bu tarz şeyler yerine İslama zarar verenler örneğin Allah kitap diyerek çalıp cirpan Allahü Ekber diyip kafa kesen Müslüman olmayanları dislayip onları yakıp yıkmak imamin hocanin yada ben haciyim diyenin küçücük çocuklara kadınlara cinsel saldırı ve istismarda bulunması bunlar dine en çok zarar veren şeyler ama insanlar bunları gördükten sonra deizme ateizme agnostlige daha çok yöneliyor bu çocuk aslında bu din simsarlarindan bıkan insanların ideolu biraz bu bakış acıyla bakilmali
tarafından
Tabii ki her insan dinini araştırmalı .Benim ona bir lafım yok çocuk kendince bir şeyler ifade etti altındaki yorumlara bakıyorum. Haklısın işte Şudur budur belki çocuğun anlattığını anlamayan birçok kesim çocuğu haklı buluyorum. Araştırmadan şey yapmadan ve zaten çocuğun söylediği şeyleri Doktor Mehmet kavaklıydı herhalde söylediklerinin çürüttü tezini. ikinci olarak ise yani tüm hacı hocalar genelleme yapmak da doğru olmaz açıkçası .Çünkü benim iki tane Eniştem var imam bir tanesini görsen hiç İmam demezsin fitneye fesat ne ararsan var. Diğeri ise tam tersi tam imam ismini ahlakı ile yapan bir insan .Bu yüzden genellemeyi ben pek doğru bulmuyorum. Her insanın kendi fıtratında olan şeyler bunlar .Sadece gençlere kötü örnek oluyorlar yer6 kanalının Zaten ben izlemem. Ama sürekli bu tarz konularla gündemde kalmaya çalışıyor ve gitgide popüleritesi de artıyor. şimdiki gündemdeki diamound tema olan kişi de aynı şekilde 3-5 ay sonra o da unutulacak.Ama gençler şuan bunları gördükçe İslama karşı bir tutum aliyor
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Yer 6 kanalını zaten doğru bulmuyorum en başta. Nerde ortalığı karıştırcak kişiler varsa onları çıkartıp konuşturuyor. Kişilerden bahsetmiyorum çıkan kişilerin kendi fikirlerine saygı duyuyorum. Ama bu fikirlerin onlarca insanı etkileyebilicek algılara dönüşmesini doğru bulmuyorum sadece. Onlar buna vesile oluyorlar. Çocuklar bu kanaldan daha çok sözler köşkü kanalında vakit geçirseler hakikatlere daha net ulaşcaklar. Birde evrim ağacımız var tam dinden çıkmalık. Bazı kanallar tamamen dini yoketmek için açılmışlar.
tarafından
Kesinlikle katılıyorum.Zaten şuan insanlar kıyafet değiştiriyor gibi din degistirmeye başladı.Bu kanal ve bu kişilerde örnek oluyor
0 oy
(696 puan) tarafından
Bir kisiyi kotulemeden once (kim olursa olsun) konu hakkinda fikir sahibi olmak guzeldir.2 saatlik programin bikac saniyesiyle kisiyi yargilayamazsiniz.Adam zaten kendi inancini savunuyor ,karsindaki yorumcu yetersiz ise bu onun sucu degil.Lutfen olaylara genis aciyla bakalim.Ayrica kendisinin kimseyi dinden cikartma derdi yok. Dinler tarihini tum insanlar bilmeli diye dusunuyorum, boylece mantikli kararlar verebiliriz.
tarafından
Bu postu acarken Diamond osun yada başka bir benzeri her kim ise dinimiz üzerinden algı oluşturup, kendi amacını yansıtıp insanları da buna dahil etmek istemesi olduğunu düşündüğüm için açtım.Diamond yada başkası eğer ki gerçekten kendi dinini anlatmak isterse anlatsın ama bunu burada sosyal medyada yapmasın.Bana sadece gündemde kalmak için planlanmış gibi geldi.Buju şuan bir çok insan izledi ve alttaki yorumlara baktığın zaman bizim Müslümanız diyen insanların yaptığı yorumlar beni rahatsız etti.Cunku bunu yarın bir gün yine bizim evlatlarımız izleyecek.Islam karşıtı bir çok insan bu zamana kadar İslam'a alakali bir çok şey söylediler ve bunlar çürüdü .Şimdi bu adam diyor ki cennet cehennem yok inanmıyorum diyor.Benim çocuğum bunu izlemiş olsa veyaki herhangi biri ya cennet cehennem yokmuş ama biz inanıyoruz ki cennet cehennem var.Adam öleceğine inanıyor ama cennet cehenneme inanmıyor.Aslinda ağzı laf yaptığı ve saygın bir şekilde konuştuğu için bu kadar kitleye ulaştı.Şahswn benim evladım ailem yada sevdiğim insanlar böyle şarlatanlari,izleyip etkilenmezler insallah.Eger ki dinleri araştırmak isterlerse 4 büyük kitabı okuyup araştırıp öyle dinini seçmesini isterim.Suan sadece algı yapıyor ve insanları kötü etkiliyor
(696 puan) tarafından
konuyu acarken keske basligi kendi niyetiniz dogrultusunda uygun kelimlerle anlatsaydiniz daha aciklayici olurdu.sosyal medya global bir mecra her tur insan var ve buna engel olamasiniz ancak takip etmez ve kendinizi korursunuz.Sosyal medya guzel kullanilirsa yararli bir mecradir.Kaldi ki diamond agzi evet iyi laf yapiyor ancak donanimli biri ,tek islamla ilgili videosu da yok diger dinler hakkinda da oldukca bilgili.Ben muslumanim mesela her fikre acigim , ben diger fikirlere saygi duyar saygi beklerim.O kisi islamla ilgili saygisiz bir yorum yapsa zaten bunu aciklikla dile getirebilirim.Bu kadar hedef kitleye ulasma sebebi sadece karsisindakinin inandigi gorusu savunacak argumanlarinin bile olmamasiydi.Ben de mesela boyle karisik fikir,inanclara sahip insanlarin oldugu bir platformda x kisisi icin sarlatan diye dusundugum icin baslik acmam, dinimde oldugu gibi kul hakkina girmekten korkar , evladima iyi bir ornek olmadigimi dusunurum.Dunya varoldugundan beri bir cok din vardir 4 din yoktur...Yazdiginiz yoruma bakarak cocugunuza istedigi dini secmesine izin verecek oldugunuz fikrini gercekci bulmadim. dinimiz "oku" der ...Sirf insanlar bizimle ayni dusunmuyor diye onlara kotu gozle bakmak fikrimce dogru degil.
tarafından
Öncelikle şarlatan kelimesini Diamond için özellikle kullanmadım bir çok kişi var buna benzer.2 ise 4 din var demedim 4 kitabı okur hangisine isterse mantıklı akıllı onu seçer dedim ama Hak din İslamdır.Müslüman oldugukuz ülkede her geçen gün insanlar muslumanliktan çıkıyor çünkü bu ve bunun gibi kişiler yüzünden bugün değil belki ama yarın onun ucu sana bana en önemlisi evlatlarımıza dokunacak ve bunu beni rahatsız ediyor.Allaha inanmayan veya ki Allah'tandır korkmayan insan neler yapar bunun düşüncesi bile korkunç.Diamond da gelecek olursam dediğim gibi sadece algı oluşturuyor.Kendi bir soyleedigi bir söylediğinde çelişki oluşuyor bunu iyice dinleyen insan anlar.Kendi neye inanmak istiyorsa inansın ama başkalarına sebep olmasın bari.
(696 puan) tarafından
cagimizda gencleri dinlersek dinden cikma sebepleri genel olarak dinsizler degil, dini yanlis yasayayan, yanlis anlatan, din adi altinda ahlaksizlik yapan,sozde hoca kisiler,sozde sekilci muslumanlar ve din kisvesi altinda insanlari kendine kul yapmaya calisan kurumlardir ve benim en buyuk korkum bu tiplerdir.Allah cocuklarimiza ins iyi insanlar olmayi nasip eder.Kaldiki diger insanlari kinayip bunun basima gelmesinden de korkarim.Allah a inananmayan ztn kendini belli eder kendimi korurum ins ama Sozde Allah korkusu olan insanlarin yaptigi kotulukler de ortadadir ve daha tehlikelidir nereden gelecegini bilemezsin.Ben diamondu takip ediyorum saatlerce videolarini dinlemis birisiyim ,bilgim olmasa konusmamki celiskisini goremedim.Asil iyice dinleseniz kendisi agnostik olsa da bana makul aciklamalarla gelinse fikrimi tekrar gozden gecirebilirim diyecek kadar cesurdur ve bagnaz degildir.Siz o kisi hakkinda bilgi sahibi olsaydiniz kendisinin kimseyi inandirma derdi yok ,ben saatlerce onlarca video dinledim , dinden cikmadim ya da agnostik olmadim.Bu tarz icerik ureten cok kisi var diamond dan kacabilir ancak bu tarz fikirlerle her daim karsilasirsiniz.Ben de karsi cenah ne anlatir , ne dusunur merak ederimki dinimi daha iyi yorumlayabileyim.Asil korkmamiz gereken sozde muslumanlardirki onlar bana Musluman gibi yasa derken kendileri kul hakki yiyip,san,sohret ve para icin yasayan beni kendine kul yapmaya calisandir...son sozum bu.....
tarafından
Uzun uzun,yazmışsın teşekkür ederim saygı duyuyorum düşüncene.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 957 göst.
0 oy
1 cevap 593 göst.
2 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 785 göst.
0 oy
6 cevap 499 göst.
3 Nisan 2020 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,140 puan) tarafından soruldu

Kategoriler