Çok saçma ve gereksiz bir mevzu olduğunu düşünüyorum. Çünkü Hakk birdir ve kıyamete kadar da böyle devam edecektir.
Hadisi şeriflerden okuyup bu şöyle bu böyledir "kendi" yorumuyla konuşan birisi, güya islamın noksan olduğunu iddia edecek.
40 alimi 1 delille ikna ettim de, 1 cahili 40 delille ikna edemedim diyor ya İmamı Ebu Hanife (rh), bu kişinin misali de buna benzer.
Gidip de bir hukuk kitabını yüzüne okursak avukat olur muyuz? Hayır. En iyi şekilde anlayabilir miyiz? Hayır. Bize, o hukuk kitabındaki kanunların hangi durumda, ne şekilde çıktığını anlatacak ve uygulamalı olarak gösterecek bir öğretmen lazım ki iyice bilelim.
Yüzüne okununca anlaşılacak pek çok hadisi şerif var, ancak detayını bilmeden çözemeyeceğimiz hadisi şerifleri ne yapacağız?
Hz. Aişe annemiz (ra) hakkındaki mevzu çoktan beri çözülmüş durumda ki karışık bir mevzu da değildi. Kanıtlarla sabittir.
Agnostizm denilen şeyi bir anlayalım önce, bu kimseler Allahın bilinemeyeceğini ve hiç kimsenin de onu bildiremeyeceğini iddia eder. Kısaca ateizmin bir alt dalı. İnternet tabiriyle "Agnostisizm ya da bilinemezcilik, en yaygın ve bilinen tanımıyla, tanrı veya tanrısal varlıkların bilinemez veya varlığı ile birlikte yokluğunun da kanıtlanamaz olduğunu savunan bir felsefi görüştür."
Allahü teala bilinmek istemeseydi, insanoğlu var olmazdı. Peki madem bilinemezdi, o halde bizi neden yarattı? İnsanlığın temel görevi Allahı tanımak, bilmek ve ona layık kul olmaya gayret etmektir.
Bu kimseler temel görevlerini yapmayınca sıkıntı olduğunu fark edip şeytanın güzel göstermesiyle işin kökenine inerek direkt Allah hakkında bilinemez diye yalan isnad ediyorlar.
Kimse kusura bakmasın ancak günümüz gençlerinden ateizme veya agnostizme özenen o güruhun epey bir tembel olduklarını düşünüyorum. Görev bilinçli yok, disiplin nedir bilmiyorlar. Bu işin ana baba eğitimiyle de alakası yok, özentilik, disiplinsizlik ve tembellikte aşırıya kaçma eğilimiyle alakası var.
İsterse 10 üniversite bitirsin, Allaha kul olamıyorsa ve bunun için de çabalamayıp Allah bilinemez gibi tamamı yalan olan bir argümanın ardına sığınıyorsa, o zaman ben bu kimsenin ibadet ve kulluk bakımından tembel olduğunu düşünürüm.
Tek bir adamın karşısına birden fazla İslamı savunan insanı teker teker çıkarmak da çok büyük saygısızlıktır bana göre. Çünkü işin boyutu sanki İslamı savunmaktan çıkıp islamın aslında ne kadar savunulamayan bir şey olduğunu gösteriyor gibi olmuş. Hayır, İslam savunulacak bir şey değildir. İslam tebliğ edilecek bir şeydir çünkü tek bir hatası dahi yoktur. Allah, hata etmekten münezzehtir. Ve "bismillah, inneddîne ındellahil islam" yani "muhakkak ki Allahın indinde hak din islamdır" Ayeti bunu tartışmaya kapalı hale getirir.
Yazılacak çok şey var ama değmez. Aynı o insanla tartışmanın tamamen gereksiz ve yetersiz olması gibi. Gereksiz çünkü islam tartışmaya kapalıdır. Yetersiz çünkü savunduğu şey islamın seviyesinde değildir. En basitinden ağzı laf yapıp bir çok felsefi soru sorarak karşısındaki insanın kafasını karıştıran bir üslubu var.
Ben insanların hakkını yemem, konuşma tarzı akıcı, sesi açık ama sözleri yüzeyselden derine inmiyor.
Dinlerken bile defalarca çürüttüğüm bir videoyu, diğerlerini dinleme gereği bile duymadım. Ben bile bu acizlikle cevabını verebiliyorsam, gerçekten hakiki ilim yapmış allame birisinin karşısında esamesi bile okunmaz.
Bir de dip not olarak eklemek isterim, yer6 isimli kanalın bu tür programları savunmaktan ziyade izlenmek için çektiği kanaatindeyim. İşin ciddiyetinde olan insanlar, işlerini ciddiyetle yaparlar. Yine de bu benim görüşüm, kimseyi bağlamaz.