+1 oy
486 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (170 puan) tarafından
2,5 yaşında kızım ve 1 aylık oğlum var. İki çocuk postlarini okurdum, ben de şimdiye kadar yaşadıklarımı yazmak istedim. Hamileyken kızıma kardesi olacağını söylüyordum ne olacağını hep anlatıyordum. İlk gördüğünde sevdi şefkat gösterdi. Ama eve geldiğimizde ve benim kucağımda görünce çok kıskandı. İlk bir hafta çok zor geçti. Kızım hasta oldu ve hep beni istedi, bebegi kucağıma almamı istemedi, zor emzirdim. Zamanla alıştı. Ama hala babasının kucağına almasına kesinlikle izin vermiyor. Kreşe giderdi gitmek istemedi biz de zorlamadik. Ben de mutlaka kızımla özel vakit geçirmeye çalışıyorum o zamnlar cok mutlu oluyor. Şimdi hem seviyor hem kıskanıyor daha iyi. Eşim evden çalıştığı için bana çok destek oluyor. Yalnız kaldığım anlarda bazen çok zorlanıyorum. Ama küçükle büyük kadar vakit geçirmeme gerek kalmıyor, cunku hep ablasini izliyor. Küçüğü yetiştirmek daha kolay geldi o açıdan. İki çocuk yetiştirmek kolay değil ama yine de pişman değilim. Kardeş duygusunu tatmalarını istiyorum. Benzer durumda olanlar ilerleyen zamanlarda ne olacak paylaşırsa sevinirim.

7 Cevaplar

0 oy
(13,431 puan) tarafından
Benimkilerin arasida 2.5 yas. 29ay hatta ayni yani. Başa göre daha iyiyiz şuan. Kucuk 18 aylik olacak ay sonunda. Oglanda agustos sonunda 4u dolduracak. Kucuk hareketlenip dillenmeye basladikca abisiyle vi tık daha iyi oldu arasi
(170 puan) tarafından
Yalnız mı baktın
(13,431 puan) tarafından
Yanlizmi derken şöyle. Esim yurtdisi calisiyo mesela bi gidiyo 4 5 ay yok. O suredede annem arka sokakta iste elinden geldigince geldi yada ben gittim falan ama sonux olarak sana bakiyolar yani. Ve oglum kiskancliktan kimseye boseyini yaptirmadi hep annem yapsin derdi. Annem sallasin annem.yedirsin annem popomu silsin kimseye kendini elletmedi. O yuzdende çok zorlandim
(170 puan) tarafından
Eşinin olmaması çok kötü hele seninki hiç yokmuş. Benim kızım da herseyi annem yaptırsın diyor
(13,431 puan) tarafından
Evet iste aksam uyutmak sikintiydi çok. Biri diyo beni uyut e oburu meme bekliyo. Birini ayagimda birini kucagimda memede çok uyuttum. Bazen annem geldi birini uyutmaya oyle gitti falan. Iste oyle boyle bu zamana getirdim ama hala zor yani. Buyuk hala ilgi bekliyo e kucukten bisey yapamiyosun
(170 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım
-Reklam-
0 oy
(14,194 puan) tarafından

İki yaş kız 6 aylık oğlan annesi bildiriyor daha güzel günler bekliyor :angel:

Beraber oyun kurmaya başladı benimkiler sabah kahvaltı arkadaşları oldular şükür kıskançlık sıfır 
(170 puan) tarafından
İlk zamanlar kıskandı mı peki büyük olan
(170 puan) tarafından
Sizinkilerin arasi daha azmis
(13,431 puan) tarafından
Ilk çocugun uyumlu olmasida çok onemli ve guzel. Sirinin kizi uyumlu o yuzden cok sikinti yasamaz ama benimki :O
(14,194 puan) tarafından
Evet benim kız uyumlu ve kendi kendine takışan bir bebek ama iki yaş sendromu dibine kadar yaşıyor:(
İlk günden itibaren Efeyi tek sevmedik hep beraber sevdik onu da teşvik ettik kıskançlık olmadı
Sürekli sarılır öper her gördüğünde ilkmiş gibi sevinir bebeeeeek diye bağırır gidip öper
Nerde kirli bezi görse söylemeden çöpe atar
Kardeşine bez pişik kremi kiyafetini getirir onu oyalıyor oyuncak getirır
Daha tatlı olmaya başladı yolculuğumuz Efe ek gıdaya geçti beraber yemek yiyorlar oyun kuruyorlar dişarı çıkarken ikisine aynı kombin yapıyorum
Çok şükür nasip edene ❤️
Zorlukları varmiydı tabi Efe kolik bebekti hep onlaydım Defne kendince yardım etmeye çalıştı hiç kıskançlık olmadı
Geçtı kolik erken diş sancılar başladı hala devam ediyor
Defnede bebek büyütmemişim hiç ama hiç yoktu zorluğu sağolsun Efe dibine kadar hissettirdi))))))
Şükür nasip oldu evlatlarımıza uzun ömürler sağlıklı sıhhatli yaşam versin inşallah
(170 puan) tarafından
Ne güzel amin canım
0 oy
(1,587 puan) tarafından
Ayy 2.5 yaşındakine  de laf anlatmak zor olur ki. Sen anlatinca ben dusundum de yok zaten her dakika kızın pesindeyim.oglum buyuk cok sukur ki laftan anliyor ama iki cocuğa yetisebilmek zormus. Allah kolaylik versin
(170 puan) tarafından
Söylediklerimi anlıyor genellikle de yapıyor. Teşekkür ederim
0 oy
(713 puan) tarafından
Benimkiler arasında da 26 ay olacak inşallah, ikisi de kız, kızım şu an kıskan görünmüyor. Dışarıda küçük bebek gördüğümüzde hep onunla birlikte sevmeye ona sevdirmeye çalışıyorum biraz alışsın diye, zorlukları illa ki olur ama ben de iki çocuğun dünyanın en zor şeyi olduğunu söyleyenlerin aksine güzel olacağını düşünüyorum 
(170 puan) tarafından
Doğmadan önce kıskançlık yoktu bizimkinde de. Evet şimdilik ben de dediğin gibi güzel yanlarinin da çok olduğunu düşünüyorum. Bir de beklentiyi düşük tutmak da önemli. Ben en az 2 yıl kendim için çok bir şey yapamayacağımı kabullendim
(713 puan) tarafından
Evet aynen bebek doğduktan sonraki 2 yılı çocuklara ayırdım, sonrasını kendime
(713 puan) tarafından
Araya 5 yaş koyup sil baştan yaşamak istemiyorum, eşyalarımı da gözden çıkardım istedikleri kadar yıpratıp kırabilirler, kirletmeyip kirmama zamanına gelince hem evi hem eşyaların bazılarını yenilemek gibi planlarım var inşallah hayırlısıyla güzel olur
0 oy
(729 puan) tarafından
Benimkilerin arası 3 yaş 2 ay.İlk başta zordu.Büyük kızımla ilgilendim daha çok sürekli konuşup anlattım.Sen küçüktün dişin yoktu vs gibi.O nedenle anlayabildi kardeşinin annesine ihtiyacı olduğunu.Yürümeye başlayınca küçüğüm oyun kurmaya başladılar.Büyüğüm 5 yaşında küçüğüm 22 aylık şuan.Onları beraber her gördüğümde iyi ki diyorum.Beraber iyisiyle kötüsüyle öğrendikleri çok şey var.Kardeşlik,uzlaşma,empati,oyun arkadaşlığı vs.Arada beni paylaşamıyorlar büyüğüm kucağıma gelip sarılınca küçüğüm gelip ablasını ittiriyor ağlıyor;ikiniz gelin desemde istemiyor bazen paylaşmak ama öğreniyor.Büyüğüm de bazen kardeşi üzerinde fazla baskı kuruyor onda da müdahale edip denge sağlıyoruz halloluyor.Çok şükür nasip eden Allah ıma :3
(170 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bana moral oldu
0 oy
(9,774 puan) tarafından

image

Benim oğlan bı ananesinde kıskanıyo benden kıskanmıyo benim kız 30 günlük oldu oğlanda 2 buçuk yaşında 

image

image

(713 puan) tarafından
Allah'ım maşallah ya doğuma 3 ay kaldı sabırsızlanıyorum bi an önce kucağıma almak istiyorum, ilkinde böyle değildim
(9,774 puan) tarafından
2 cide rahatım bende oğlanda çok tedirgindim oğlan normal doğum kız son dk sezaryanla oldu 35 haftalik olduk
(3,147 puan) tarafından
MaşAllahh sizee
(9,774 puan) tarafından
Sağol canim
(170 puan) tarafından
Maşallah çok güzeller:)
0 oy
(3,232 puan) tarafından
Kizinin yasida cok kucuk normal geldi bana kiskanmasi 2 buvuk yasinda oglum var bazen buyukle telefonda bisey izleriz yada yada okulda yaptiklarini gostetir gelir hemen aramiza girer sarilsam biraktirip kendine sarilmami ister kucukler yani normal

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 584 göst.
22 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Grlk (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 662 göst.
31 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde BegumY (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 318 göst.
19 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde BegumY (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 726 göst.