+1 oy
275 göst.
Diğer kategorisinde (15,252 puan) tarafından
Nasip olursa kızlar ağustos ayında tayin isteyeceğiz Diyarbakır'a. Şöyle bakayım dedim zaten 20 den aşağı kira yok o genel olarak öyle ülkede. Ama şartlara bakıyorum hepsi memur istiyor ev sahiplerinin. Evet biz memuruz o ayrı ama ya olmayan adam ne yapacak? 10 bine ev koymuş zaten ev dökülüyor memur şartı var demiş. Hani bu ülkenin ne kadarı memur arkadaşım bunlar nasıl kafalar. Kimisi de demiş bir yıl kiralık ee sonra. Ev taşımak sanki kolay bir yıl sonra çıkacak kim cesaret eder. Yani şaşkınım öfkeliyim. Bir depozito bir emlak bir peşin kira kuru kuru en az 60 70 bin lira eve girmeden elden çıkıyor. Hep böyle miydi kızlar bu durum ben uzun süredir aynı evdeyim böyle bir derdim yoktu ben mi bilmiyorum 

2 Cevaplar

0 oy
(433 puan) tarafından
Bizde kayseriden nevsehire taşındık, emlakciyq ayrı kirq ev sahibine hemen daha oturmadan kira verdik. Taşımacılar yolacak yer arıyor zaten. Valla yakın mesafe olmasına rağmen dediğiniz paralar gitti bizdede. 
(15,252 puan) tarafından
Bizim de sadece bir saat yol canım ve nakliye 25 bin diyor. Tek koltuk takımı masa takımı çocuk yatağı yatak odası kitaplık bu yani olan evdeki eşya
tarafından
25 gene iyi demişler biz şehir içi  15e tasindik geçen ay
(15,252 puan) tarafından
Eşyam çok az ki canım benim. Yani 2 oda bir salon taşınacak odanın biri çalışma masası ve kitaplık. Mesafe de 50 dk. Yani mesafe de yok
 İller arası urfadan konyaya 55 verdi arkadaşım
tarafından
Tek bi koltuk bile olsa nakliyede mesafe ücreti alınır eşyaya göre ücret alınmaz sinir bozucu bisey ama şartlar öyleymiş maalesef kiracilarin Allah yardımcısı olsun gerçekten herseyiyle berbat bi durum
(15,252 puan) tarafından
Amin canım artık ev almak da imkansıza yakın. Ödeyecek güç olsa da istenilen miktar kredi çıkmıyor. Arabayı satsak desem arabasız çok zor. Kafalar karışık yani.
tarafından
Bide hamilesin 2 cocuklq arabasiz çok zor olur anca risk almak lazım kredi çekip ev alacaksınız o evi anında kiraya vereceksiniz olursa artık o şekil ev sahibi olunur tabi buda riskli kumar gibi bisey
(15,252 puan) tarafından
İşte aynı zamanda kendi kiranı ödemek gerek. 1+1 baksak dedim ben de eşime kiraya vermek için dediğin gibi. Baksan eve çift maaş artı ek ders giriyor. Ev almak bu halde hayal oldu. Bu kadar beklememeliydik biz. Dediğin gibi iki çocukla arabasız çok zor
tarafından
Maalesef canım ama bebek kısmetiyle gelir bakarsın hiç olmadık yerden bi ev çıkar hiç belli olmaz
(15,252 puan) tarafından
İnşallah canım nasip olur
-Reklam-
0 oy
(15,022 puan) tarafından
vallaha 4 ay oldu ev tutali memur bulamasaydik adam vermeyecekti evi annem polis birisini buldu oyle tutabildik inan memur tanidik cok var ama hepsi baska ilde diyorum burdan cikarsak bittik biz yok cunku 

ayrica patlak memurlar varmis sanirim ev kirasi 10 bin mesela 10 bin verip bize kefillik yapabiliyorlarmis oyle birsey de var ama maddiyat zaten tasinma arasi zorluyor herkes nasi versin vicdan kalmamis ki 
(15,252 puan) tarafından
O ne kız tövbe arada bir de başkası da para alıyor yani. Rezillik resmen
(15,022 puan) tarafından
evet sorma tutmak istiyorsan kabyl ediyorsun yoksa ev vermiyorlar hic bir sekilde 50 den az gitmemistie bizim de
(15,252 puan) tarafından
Allah kiracının yardımcısı olsun ev nasip etsin bize de zor böyle taşınma
(15,022 puan) tarafından
aminnn hic umudum kalmadi ev alabilme felan rabbim dualarimizi kabul eylesin

İlgili sorular

+1 oy
20 cevap 554 göst.
25 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Nerosahmet (694 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 448 göst.
25 Haziran 2022 Diğer kategorisinde DeryaDenizz (1,017 puan) tarafından soruldu
0 oy