0 oy
176 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Merhaba hanımlar sizle bir fikir alışverişi yapmak istiyorum. Eşim bir yerden iş teklifi aldı maaş olarak daha iyi şartlarda, biz şehir merkezinde oturuyoruz bir çok şeye yakınız ve burada ablam var, eşimin kardeşi biraz yakında oturuyor onun dışında 10 senedir oturuyoruz tanıdık falan belli bir çevremiz var. Eşimin aldığı iş teklifi buraya 1 saat uzaklıkta küçük bir ilçe , şuan oturduğum ev kücük ve balkonum yok ve biraz karanlık bir ev, oturduğum odada gündüz bile ışık yakıyorum. Çevremizde evler iç içe . Ama işi kabul edip taşınırsak taşınacağım yerde evler daha düzenli ve daha yeni binalar var. Şuanda oturdugum ev eski bir bina ve yaptıgım temizliği bile göstermiyor. Fakat taşınırsak oradada tanıdığımız hiç kimse yok, burada en azından ablam var sık sık görüşürüz ve bir işim olduğunda çocuklarımı ona bırakabiliyorum çocuklarımda ufak biri 22 , diğeri 5 aylık. Varmı böyle olan yada siz nasıl düşünürdünüz , eşim istersen gidelim dedi , bende bilmediğim bir yer olduğu için cevap veremedim kafam karıştı, gidersek maddi olarak daha rahat olucaz fakat kimse olmucak alışabilirmiyim bilmiyorum, bir işim olursa çocukları kime emanet ederim.

3 Cevaplar

0 oy
(721 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Tabiki maddiyati severdim. Yani belki yarın ablan başka yere gidecek uzak kalacaksınız. Baskalrina göre plan yapmam. Kimseye bel bağlamam. 
tarafından
Evet doğru söylüyorsun birgün o benden önce tasınıp gidebilir buradan, evde kendi evim değil burada kiracıyım. Bir tek tanıdık kimse olmaması beni çok düşündürüyor alışabilirmiyim , hiç yaşamadığım bir yer. Yani burayada o sebeple yazdım aslen . Hiç tanımadığı bir yerde oturan varmı nasıl alışabildinizmi sormak istedim.
(721 puan) tarafından
Valla canım ben varım benim ne anne ne baba ne kaynana hiç kimsemiz yok. Yani aslında hepsi yakın ama kimseyle konuşmuyoruz. Kimsemiz yok gibi yani. Sen eşin çocuklar mutlu olduktan sonra emin ol dışarda kimseyi aramıyorsun. E konu komşu arkadaş bile bazen aileden daha yakın oluyor. Ben daha hiç bebek almamıştım kucağıma ilk banyosunu bile tek başıma yaptirdim kocam bile yoktu. Lohusa tek kalmaz derler geceleri tektim. Yani evimin içi huzur cebimde de param olsun gerisi bı şekilde halloluyor.
tarafından
Bende öyle düşünmeye başladım, benim annemde babamda vefat etti, k.validem ve k.pederim başka şehirde oturuyorlar. Düşünecek kimse yok arkada. Herkesin evi ayrı yolu ayrı tabiki, ben alışık olmadığım için buraya yazdım, İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun.
-Reklam-
0 oy
(3,997 puan) tarafından
market park okul hastane ya da saglik ocagi,yeni tasinacaginiz yerde yakininizda olacak mi? 
tarafından
Tam olarak bilmiyorum ama mesela burada herşey yakın misal çocugum liseye gitse isteyenileceği 10 tane okul seçebilir.
(3,997 puan) tarafından
onlari ogrendikten sonra karar ver canim , eger yakinlarda bunlar varsa ben yeni yeri tercih edebilirdim .
0 oy
tarafından
Daha iyi şartlarda yasayacaksaniz tabiki gidin bide araba alırsınız esin isteyken sen kullanirsin işini halledersin 
tarafından
Yani maddi olarak ve daha iyi bir evde oturma şansım olacak . Mantıklı karar vermek istiyorum ama kararsız kaldım

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 323 göst.
17 Ocak 2023 Diğer kategorisinde ZelihaAytac (638 puan) tarafından soruldu
+1 oy
33 cevap 1,025 göst.
13 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 468 göst.
4 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 115 göst.