0 oy
177 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (134 puan) tarafından
Kızlar kızım 19 aylık tuvalet eğitimi vermek istiyorum dün vermeye çalıştım hiçbir tecrübem yok nasıl olur ne yapılır diye kızım bezini çıkardım sürekli işiyorr yani yarım saat dolmadan iki kere rahat yapıyordu kakasını çişini hep altına yaptı yetişemedim birden yapıyor ve herhangi bir belirti hissedemiyorum tuvalete götüreyim Kasım'da ikiniyor anladım ama çişini yaptığının farkında değil sürekli kızım cisin geldi mi diyorum bezini tutup çiş diyor ama oyun haline getirdi bunu doğru mu söylüyor anlamıyorum çok yoruldum bir posta çamaşır çıktı dün çok altına yaptı sabah 9 dan akşam 5 e kadar tutum dayanamadım artık acaba normal mi bu süreç yoksa erken diye mi böyle oldu kimisi var 1 yaşında öğreniyor çocuklar ondan başlamak istedim nasıl yapmam lazım yada tecrübesi olanlar anlatabilir mi sıfır bilgim var 

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
Her zaman söylüyorum canım tuvalet egitimi kesinlikle eğer özel durumu yoksa 3 yasa bırakılmamalı ve öncesinde alıştırma süreci olmalı pat diye bezi cikarttim hadi tuvalet eğitimine başlayalım denmez cocukta korku ve travma yaratır şuan tuvalet eğitimi değil tuvalet alıştırmasina başlarsan daha doğru olur ve tuvalet egitimine geçtiğinde sancisiz sorunsuz bitirirsiniz
(134 puan) tarafından
Peki nasıl davranmam gerek normal mi yarım satte bir iki 3 kere çişini yapması nasıl alıştırayim herşeyden bihaber duruyor yıprattı bikac saatte
tarafından
Bak canım öncelikle lazimlik değil şu sesli hayvanli şarkı söyleyen kklozete var ya onlardan al tuvakete koy kendin tuvalete gidince onuda götür çişim geldi ben çişimi yapacam kafam geldi ben kafamı yaoacam diyerek hiç baskı yapma otursun diye önce tuvaletin ne olduğunu nasıl olduğunu görsün incelesin senin nasıl yaptığını görsün sonra çocuğun tuvalet saatlerini takip et geldiğini hissettiğinde yada anladığında sticker ödül gibi şeylerden yardım alarak tuvalete götür ben gidiyorum diyerek ilk önce yalnız bırak tuvalette eğer korkar ağlarsa ara ara kendini göster yaklaşık 1 2 ay zorlayabilir gayet normal alkış ödül sticker öpücük aferiiin diyerek onu yüreklidir kaçırdığınız sakın kızıp tepki verme hatta bi süre islak ve kapalı kıyafetleriyle kalsin ki onu rahatsiz etsin rahatsiz oldukca kendini ona gore ayarkayacak ve bidahakine kaçırmadan beraber yaparız diyerek yüreklendir 2 ay sonra tam kavramaya başladığında hemen tuvalet eğitimine gec
(134 puan) tarafından
Lazımlik var evde sadece üstüne oturup cisss diye ses çıkarıyor ama çişini yapmıyor tam geliyoruz odaya iki dakka geçmiyor çişini yapıyor bu sefer ve hiç farkında değil ıslaklık rahatsız da etmiyor
tarafından
Lazimligin içine bez koy çok işe yarar bide rahatsız etmesi hemen olmaz bi yarım saat kadar beklet o şekilde önce kıyafetini kendisinin indirmesini ogret kıyafetini çıkartmadan cis yapılmayacağını henüz bilmiyor alıştırma sürecinde olcaksin şuan 1 2 ay böyle böyle öğrenecek bu iş 3 5 günde olmaz biraz sabırlı olmalısın
(134 puan) tarafından
Bezi koymamin amacı ne ki ne işe yarayacak yarım saat öylece durmaz ki direk kuruyor zaten bu havada bide her yere sürer kendini halıları zaten kaldırdım ama gene de koltuklar falan var
tarafından
Bezden ayrılmak çocuklarda zor oluyor aralarında duygusal bağ oluyor gibi düşün lazimliga koyunca aa bezim orda diyerek güvendiği bağını görmüş olcak
(134 puan) tarafından
Anladım ilginiz için teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(801 puan) tarafından
Ben oğluma 1.5 yaşında  verdim tuvalet eğitimini bezden rahatsız olduğu icin hazır olduğunu düşündüm sürekli kendimle beraber tuvalete götürdüm alışsın diye sürekli hatırlattım ve ara kendim goturdum zaten kuru picama veya pantolon alışınca ıslandigi için hemen rahatsız oluyordu öyle alisti
(134 puan) tarafından
Benimki rahatsız olmuyor ki çok nadir çişini yaptı bı kere anne diye çağırdı yeri gösterdi siz bezsiz o tempoya nasıl alıştıniz surekli isiyor bı türlü denk getiremedim tuvalete yaptığında bile haberi yok gün içinde sürekli biseyle uğraştığım için altına yaptığını görüyorum gidip yıkıyorum ekstra bir iş miş gibi görüyorum anlamıyor diyorum
(801 puan) tarafından
Ben o ara herşeyi bı kenara bırakıp oğluma odanlandim sürekli gözlemledim tabi halıya çok yaptığı oldu tuvalete götürene kadar tuvaletin önünde yaptı  üstünu ıslattı sonra o zamn pek konuşmayı bilmiyordu elimi tutup beni tuvalete götürüyordu yada tuvaletin önüne gidiyordu bnde anlıyordum tuvaleti geldiğini bazen hiç bişey yapmıyordu bazen yapıyordu
(134 puan) tarafından
Bütün halıları kaldırdım sadece koltuklar var bezi de bağlamıyorum gün içinde direk cisi geliyor nasıl denk getirecem ki direk yapıyor tuvalete bidaha götürmeye gerek kalmıyor yapmış oluyor çünkü 20.dakka sonra gene yapıyor elbise yetiştiremiyorum gece için de alez bıraktım yatağına bezi bağlamadim ama uykusu çok kötü gezerek. Uyuyor
(801 puan) tarafından
Bnde tam pes edecekken baktım alışmış biraz bnde pes etmedim sabırlı oldum  bnim bütün halilarim mafoldu. Gece benim ki rahat geçti

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 313 göst.
0 oy
2 cevap 216 göst.
0 oy
2 cevap 106 göst.

Kategoriler

1,470,854 soru

24,091,070 cevap

331,752 kullanıcı

...