0 oy
232 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (181 puan) tarafından
20 haftalığım kızlar günde iki kere içiyordum baştan beri artık bırakmaya çalışıyorum onuda tamamen içmicem çok mu geç kaldım sizce lütfen yargılamayın sigarayı bırakmak kolay Bi iş değil hele ben gibi kazayla Hamile kalan için Bi anda Hamile olduğumu öğrendim günde iki tane içmeye başlamıştım çok zorlandım bırakmak istiyorum artık inşallah başarabilirim sezeryan doğum olucam hem doğumu etkiler diye korkuyorum hemde bebeği 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canım öncelikle doktorların ilk önerisi elbette bırakman yönünde oluyor fakat bazı kadınlar nikotin krizine girdiği için birakamayacagini söyleyince eğer anne ve bebekte problem yoksa belirli haftaya kadar günde 5 son 2 ayda günde 3e kadar izin veriliyor ama buna doktorun karar verir doktoruna danismalisin eğer birakamayacak gibiysen
(181 puan) tarafından
Doktoruma kalsa içme diyo doktorlar zaten karşı buna da
tarafından
Eğer doktorun bırak dediyse en doğrusunu o bilir sanırım sen psikolojik olarak hazır değilsin kendini soyle hazırlayabilirsin mesela esinin evde icmemesini sigara içilen eve gitmeyerek önce kendini buna alistirmalisin eğer esin içiyorsa günde 1 tane evde içerken o 1 adetten en fazla 2 3 nefesi gecmeyecek sekilde içerek azaltıp tamamen bırakma yoluna gidebilirsin ben son ayımda o şekil yaparak birakmistim
-Reklam-
0 oy
(363 puan) tarafından
Sigara kullanan biri olarak herzaman kendime birgün hamile kalırsam asla sigara içmeyecem dedim. O testi yaptığım an sigarayı bıraktım. Yanımda içilmesine dahi müsade etmedim. Eğer psikoloji hazırsa evet bırakıyorsun. Çünkü o bebek sigara keyfimizden daha kıymetli
(181 puan) tarafından
Kesinlikle bırakmam gerek artık
0 oy
(6,298 puan) tarafından
Bırakmak için çok geç değil bebeğinin sağlıgı için bırakmalısın hiç bir şey ondan önemli değil ben eczane de çalıştığım için gebelik de sigara içip bebeği astımlı doğum yapan anneler gördüm  ciğerlerine yazık bir an önce bırakmayı dene Allah'ım sana sabrını versin inşallah
(181 puan) tarafından
Amin canım düşünsene ben bir paket içiyordum Bi anda herşey değişti Hamile olduğumu öğrendim iki tane içmeye başladım şuan artık vakti geldiğini düşünüyorum onuda içmicem başarıcam eminim
0 oy
(257 puan) tarafından
Hamileliğim o kadar stresliydiki ilk 2 ay günde nerdeyse bir paket içmiştim. Sonra yavaş yavaş birşeyleri kabullenince sigara da azaldı. Son 2 ay da ise pişmanlık geldi acaba bebeğime birşey olmuş mudur diye. içini ferah tut bırakacak diye şartlarına birşeylere lartlanınca insanın daha çok yaşadı geliyor. İçeceksen de üç ya da beş tane olsun bari 
(181 puan) tarafından
Aynen canım iki taneyi geçmiyor şu sigara nizş rahatlatan tek şey olmasa niye içelim ki
(181 puan) tarafından
Bırakcam inşallah yinede istiyorum bebeğim için
0 oy
(242 puan) tarafından
Bence pes etme bırak bebeğe yazık bende bırakamam diyordum bıraktım karnında senden bir can olduğunu unutma
(181 puan) tarafından
Evet canım çok haklısın teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 214 göst.
1 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde madens (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,195 göst.
9 Ekim 2019 Diğer kategorisinde Mucizemi Bekliyorum (835 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 223 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde kaavimsi (2,882 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 131 göst.
9 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde glsm.ordu.12 (6 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,463,934 soru

23,994,299 cevap

327,090 kullanıcı

...