+1 oy
95 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Kızım on buçuk aylık 9 aylıkken alttaki iki dişi çıkardık hafif huysuzluklarla şimdi üst dişlerde var şişiklik sürekli orayı kaşımaya çalışıuor zaten neyse dün akşama doğru ateşinin olduğunu fark ettim 38 di malum sıcaklarında etkisiyle belli olmaz diyerek bi ateş düşürücü verdim başka bir huysuzluk iştahsızlık olmadığı için hasta olduğunu düşünmedim sonra normale döndü belki sıcaktan olmuştur dedim neyse sekiz buçuk gibi yattı uyudu sonra bi ara uyandı hep yapar rutindir yani beni yanında görmeyince yanına yatarım geri uyur uyudu ve yaklaşık yarım saat sonra ateşi çıktı ara ara kontrol ederim ben hep zaten anlından öperim ölçmemle 40 ı görmem bir oldu hemen duşa soktum çıktıktan sonra birden kustu zaten uykuluydu yavrum kendinden geçti panik oldum acile gittik bi yandan da gaz çıkartıyor alttan bir yandan kustu uykusu olduğu için bayılacak sandım neyse orda damardan ilaç verdiler bekledik soğuk uygulama yaptık inmedi calpol verdiler yarım saat bekledik 38 oldu artık yapacak da birşey olmadığından eve geldik sabah 39.3 a yine çıktı yine duş soğuk uygulama derken düşürdüm geri evde soru şu diş bu şekilde yüksek ateş yapar mı doktor boğazına baktı ilkinde birşey yok dedi ikinci kez baktırdım hafif kızarıklık var dedi belki nezle başlangıcı olabilir dedi ama bugün hiç bir belirtisi yol sadece gözlemlediğim dört saate bir ateş yükselmeye başlıyor ilk dişlerdr yaşamadık sıkıntı bu dişten midir tecrübeli anneler önerilerinizi düşüncelerinizi bekliyorum 

Bu kadar uzun yazmam linçlenmemek için :) niye bakmadın şunu yapsaydın ihmal etmişsin vs şeyler için herşey rutin de ilerliyordu

2 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Çok geçmiş olsun...

Diş 38den yükseğe çıkarmaz diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin. Salgın var bu aralar, 2 gün önce ben de acildeydim oğlum 6 aylık birden bire ateşi çıktı 38,6 şekilde. İlk defa başıma geldiği için panikledim ama ne diş, ne başka bir şey değildi. Hemşire salgın var dedi. İstanbuldayım.
tarafından
Bize de ilk gittiğimizde öyle dedi doktor ama boğazında birşey göremedim enfeksiyon yok dedi diş olabilir mi dedim aa evet olabilir dedi bende öyle biliyordum gece on ikiden sonra doktor değişti ona gösterdim oda hafif kızarıklık var boğazında dedi siş ateşi 40 olmaz bir poliklinike göster bir iki gün içinde dedi ama evde şimdi idare edebiliyorum zaten evde ilaçlarda var o yüzden götürmedim henüz
tarafından
Takip ediyorsunuzdur mutlaka, eğer elinizden geleni yapsanız bile devam ediyorsa mutlaka tekrar gidin. Saat gece 1 gibi çıktı oğlumun ateşi, 4e kadar çok uğraştım ama bir türlü durduramadım. İndi, çıktı, indi, çıktı. En son 4 gibi acildeydik, ilaç verdiler gönderdiler. Ertesi gün de vardı ateşi, bıraktım biraz seyrettim müdahale etmedim ne olacak diye. Kendi kendine indi, elhamdülillah bitti.
Ama dikkatli olmakta yine fayda var. Hala daha günde 3 4 kez ölçüyorum.
tarafından
Ay bizdede öyle oldu saat önce gibi gittik bir gibi geldik garantiye almadan gelmedim hastaneden kalabalık da yoktu şükür acil boştu bu Suriye olaylarından dolayı sanırım o yüzden güzel ilgilenildi içim rahat döndüm eve 38 idare edebileceğimi düşündüğüm için ve yapılacak herşey yapıldığı için geldik eve sabahda aynısımı uygulayınca geçti şimdi takip ediyorum sürekli keyfi yerinde gayet iyi yavrum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bizimde öyle oldu Bi kere gittik kan tahlili yaptılar bağırsakların enfeksiyon var dediler ilaç verdiler iyileşti. Bende diş sandım ama düşmeyince gitti iyiki de gitmişiz isterseniz tekrar gidin bi diş o kadar yapmaz

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 66 göst.
0 oy
2 cevap 192 göst.
2 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 115 göst.
22 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Gonulgungor (265 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,449,283 soru

23,802,391 cevap