0 oy
163 göst.
Diğer kategorisinde (498 puan) tarafından
Kızlar kafama çok takılan bir şey var bilgisi olan beni aydınlatabilir mi? Dinde kadınların illa ki 2 kat kıyafet giymesi zorunlu diyorlar bu doğru mu yani diyelim tüm vücudumuzu örten bir elbise giydik yine de o bizim ev kıyafetimiz gibi oluyormuş ve üstüne bir dış kıyafet pardesü, ferace vs giymek gerekiyormuş bu doğru mu? 

6 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ey Nebi, kendi hanımlarına, kızlarına ve mü’min kadınlara: (Sokağa çıktıklarında) Dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; (bu) onların, (hürriyet ve iffet sahibi olarak) tanınmaları ve (her türlü taciz ve) eziyete uğramamaları için en uygun olanıdır. Allah Gafûr ve Rahim’dir. Azhab süresi 59. Ayeti 

Burda net şekilde üzerinize dış elbise giysinler diyo ayeti kerimeyle sabit bilgi doğru canım 

tarafından
Huzur sana yemin ederim yeni başladım ya feraceye kız inan namaz kilrken bile onu giyiyotum evin içinde ayrı kolaylık dışarda ayrı kolaylık dünya varmış yeminle çok şükür az kaldı çarşaf giycem kökten halletcem bu işi :) bende burda çok görüyorum robalı ebliseler feraceer giyiyolar dini postlar aciliyo aşırı mutlu oluyorum

Hilalyyy hatlarının belli olmaması başka bişey dış elbise yani cilbab giymek başka bişey ikisi için de ayrı ayrı ayetler indi bu yazdığım ayet dış kiyafet için olandı
Mü’min kadınlara da söyle: "Gözlerini (kasıtlı ve şehvet uyandırıcı, cilveli bakışlardan) kaçındırsınlar ve ırzlarını-namuslarını korusunlar; ziynetlerini (cezbedici şekilde süslerini) açığa vurmasınlar; ancak kendiliğinden görünen (toplum hayatında tabii olarak açılması gereken yerler) hariçtir. (Gereğince kapansınlar) Ve bunun için başörtülerini (genel dış giysileriyle birlikte) yakalarının üzerine salsınlar. Süslerini, kendi kocalarından, ya da babalarından; kocalarının babalarından, ya da kendi oğullarından; ya da kocalarının oğullarından (üvey çocuklarından), ya da kendi kardeşlerinden, ya da kardeşlerinin oğullarından; ya da kız kardeşlerinin oğullarından, ya da kendi (hizmetçi) kadınlarından, ya da sağ ellerinin altında bulunan (evlerindeki sürekli ve güvenilir erkek yardımcı)lardan, ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız ihtiyar) insanlardan; ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. (Müslüman kadınlar ve kızlar) Gizledikleri süsleri bilinsin, (takındıkları ziynetleri fark edilsin veya vücut hatları dikkat çeksin) diye ayaklarını yere vurmasınlar. (Kırıtarak yürümesinler.) Hep birlikte Allah’a tevbe edin ey mü’minler, umulur ki felah bulup (huzura ve kurtuluşa erişirsiniz.)" nur suresi 32. Ayet bak burda ne diyo baş ortulerini dış elbiseleriyle birlikte yakalarını üzerine salsinlar dusun omuz hatların bile belli olmayacak yani ortuyo sonucta dersek pantolonda bacakları ortuyo ama masalah bazı pantolonlar yok gibi tay resmen olayı anladın mı bunlar ayetlerle farz kılınan kısmı bi de sünnetler kısmı vardır ki peygamber efendimizin hanımları kızlarının tesetturleri onlar çarşaf giyerlerdi en temizi en güzeli budur aslında rabbim hakkıyla ortunebilmeyi nasip etsin inşallah
(13,335 puan) tarafından
MaşaAllah canım bende yıllardır giyiyorum çok şükür hıc pısman olmadım Rabb'im nasıp etsin çarşafı bize en güzeli gerçekten o isteği banada hepimize de versin Allah'ım
tarafından
Ben eşimden çok cekiniyodum onun ailesinde hiç öyle bişey yok bi sohbet ortsmina girmemis onların evde tek namaz kılan babası o da sevmez bence boye seyleri annesi zaten giy kızım yaşın genç içerde daha iyi kapanirsin diyo böyle bi ailede yetişmiş eşimde istemez diye düşünüyordum geçen yanımızdan geçti csrsafli biri şöyle giyi kurtulcan aslinda en güzeli dedim istiyosan giy dedi gerçekten mi dedim tabi dedi açılmaktansa kapanmani tercih ederim dedi bende sen istesen de eş dost akraba istemez çok laf edecekler herkes söylenecek dedim işine baksinlar silerim herkesi dedi aşırı mutlu oldum inşallah arada bi nefsim kaldı onh da yenersem kurtuldum
(13,335 puan) tarafından
MaşaAllah canım eşin de destek olmuş Rabb'im nefsini de yenmeyi nasip etsin Rabbimin layık oldupu kullar olmayı çocuklarımızıda öyle yetiştirmeyi nasip etsin
tarafından
Amin amin inşallah canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
İlk defa senden duydum ama büyüklerimiz hep der içine birşey giy Allah korusun kaza olursa üstün başın görünmesin diye . Belki bununla alakalı bir bağlantısı olabilir 
(498 puan) tarafından
Mesela tesettür bir etek gömlek yada tesettür elbise falan giyip çıkıyoruz ya o zaman onun üstüne bi şey almamız gerekiyormuş çünkü o bizim ev kıyafetimiz hani bayanlar arası gibi oluyormuş. Ben de duyduğumdan beri kafama takıldı araştırıyorum da net bir şey bulamadım
0 oy
(4,668 puan) tarafından
Valla canım ilk defa duyuyorum benim bildiğim vücut hatları belli olmayacak şekilde giyilir oda bir kat diye biliyorum iki kat bu sıcakta Allah yardımcımız olsun bend ebilmiyorum bilen vardır öğrenirim burdan inşallah 
(498 puan) tarafından
Yani şöyle hani "Cilbablarınızı dışarı çıkarken üzerinize alın" buyruluyor ya ona dayanarak söylüyorlar.
(4,668 puan) tarafından
Valla  canım etrafımda çok hafız var ilk defa senden duydum böyle bir şeyi ferace giysem zaten altına bir şey giyiyorsun yani mantıken ama onun dışında sende ilk defa duydum
(498 puan) tarafından
Belki yanlış ifade etmişimdir. Mesela ben sadece etek üstü gömlekle yada düz bir elbise ile de çıkıyorum ama bu yanlışmış o bizim ev kıyafetimiz oluyormuş onun üstüne ferace pardesü gibi bir dış kıyafet giymek gerekiyormuş tesettüre uymuyormuş öbür türlü
0 oy
(1,207 puan) tarafından
İlk defa duydum,  ben hep salaş elbise giyerim. 
(498 puan) tarafından
Ben de
0 oy
(3,203 puan) tarafından
Böyle bişeyi ilk defa duyuyorum. Benim bildiğim ya ferace giyersin sürekli yada çarşaf giyersin. Onları da giymezsen düz elbise giyersin öyle elbisenin üstüne bir de ferace olmaz saçma geldi bana 
(498 puan) tarafından
Tamam da feracenin altı çıplak olmuyor ki zaten illa bi pantolon bişey giyiliyor
(3,203 puan) tarafından
Evet zaten öyle sizin soru şekliniz de bir yanlışlık var siz elbise yazmışsınız. Onun altı zaten çıplak olmaz ister tayt giy ister pantolon giy bunu hiç düşünmediniz mi mantıken çıplak giyilir mi hiç
(498 puan) tarafından
"Elbise üstü ferace olmaz "demeniz garip geldi bana da. Gayet etek gömlek üstüne ferace giyiyorum ben. Siz benim sorumu anlamamışsınız bence. Yani demek istiyorum ki sadece etek-gömlek ile çıkmak olmuyormuş mesela yani illa üstüne bi ferace pardesü giymek şart mı diyorum?
(3,203 puan) tarafından
Etek gömlek giydikten sonra ne gerek var ferace ye eğer sürekli ferace giyen biri isen feraceni her türlü giymek zorundasın altında abiye de olsa üstüne onu giymek zorundasın eğerki sürekli ferace ile dolaşıyorsan
(498 puan) tarafından
Feraceyi yeni yeni giymeye başladım. Ama hep giyemiyorum
(498 puan) tarafından
Üstteki arkadaş ayet paylaşmış dış kıyafet giymek ile alakalı ona dayanarak ne gerek var dememek lazım
(3,203 puan) tarafından
Bir karışıklık oldu hanımefendi. Yanlış anlaşıldı yani herkes ilk defa duyuyorum diye yorum yapmış ama sizin sormak istediğiniz daha başka bişeymiş. Zamanında ferace ve çarşaf giymiş biriyim bilip bilmeden lütfen ne gerek var dememek lazım diye konuşmayın. Feraceli olduğunu bilseydim zaten etek gömlek giyince feraceye ne gerek var yazmazdım
(498 puan) tarafından
Sonuç olarak etek gömlek giyince feraceye ne gerek var yazdınız. Bu benim yada sizin daha önce veya şuan feraceli olup olmamızla ilgili bişey değil. Böyle bir cümle kurdunuz.
(3,203 puan) tarafından
Tamam hanımefendi siz haklısınız iyi geceler.
0 oy
(13,335 puan) tarafından
Ben ferace giyerim elbısede altından gıyerım oda gezmeye falan giderken oturmaya yanı normalde alttan kısa kol etek üstüne ferace giyerim ayrıca tesettür elbise giyenler aşırı dikkat çekiyor renkli gıyınen alttan bıse giymedıklerı için her yeri bellı oluyo böyle tesettür olmaz dışarı üstü olması lazım ferace pardesü yada çarşaf 
(498 puan) tarafından
Yani benim dediğim gibi 2 kat olması lazım öyle mi?
(13,335 puan) tarafından
Evet canım gerçek tesettür böyle olması gerekiyor elbise çok dikkat çekiyor hele bıde yazlık incecik giyiyorlar her yer belli renklide olmaması lazım en güzeli dinımızde dış giyimle dışarı çıkmamız lazık
(498 puan) tarafından
Ben de tam bunu araştırıyorum. Mesela ben dışarı çıkarken etek üstü gömlek yada dümdüz bir elbise ile çıkıyordum ama bunu duyduğumdan beri üstüne ferace bişey almaya çalışıyorum. Sonra da acaba üste bunu giymem gereksiz mi oluyor yük ediyorum diye kafam karıştı. Alttaki kıyafetim de örtüyor sonuçta diye buraya sormak istedim
(13,335 puan) tarafından
İyiki sormuşsun canım sen ferace gıy merve arkadaşımda ayetli olarak yorum yaptı ayetle sabit kafan karışmasın

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 123 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde Asel hira (886 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 259 göst.
4 Temmuz 2021 Moda kategorisinde Nurayyildiz (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 1,033 göst.
31 Ekim 2019 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 92 göst.