+1 oy
1,055 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,121 puan) tarafından
Biliyorsunuz ki bu ay eve taşındığım için eşim ev bulma ev tutma evi düzenleme vesaire işe 15 gün falan gidemedi yalnızca 15 günlük para aldı  olarak onu da evin eksiklerini aldık zaten eşyamız hiç yoktu ikinci elden tamamladık perde mutfak eşyaları koltuk örtüleri vesaire züccaciye ürünlerini çok para gitti ayriyetten arıza bebek maması bebek bezi aldık çok sıkışık durumda olduk sonra bayramda 2.000 lira avans istedik patrondan o ekibinloya da erzak da mama aldık yeniden çocuğun ihtiyaçlarını aldık bayramda bile evde geçirdik en sonunda 4 gün önce 1000 TL yattı yine mamaya gitti şimdi patrona yazdı böyle böyle abi zaten biliyorsun biz bu eve geçerken çok zorluk çektik hatta eşimin iş arkadaşları da ortaya biraz para toplayıp bizim eve çıkmamıza yardımcı oldular sağ olsunlar bu ay tam çalışamadığım için elime toplu para geçmedi geçen toplu paraya da erzak evine ihtiyaçları bebeğin ihtiyaçları aldım şu an evde erzak yok diye belirtti gerçekten de şu an evde ekmek falan hiçbir şey yok sabahtan beri bir şey yemiyorum ayın 5'inde eşim 6000 lira para alacak bunun 5.000 lirası kiraya gidecek 1000 TL kalacak onunla yine bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak zorundayım çünkü az kaldı ayın 15'inde mesaiye yaptığı saatlerin parasını alacak ondan da bu zamana kadar aldığı avans ücretleri kesileceği için bize yine 2.000 lira kalacak ve bizim 2.000 lira ile 1 ay nasıl geçirmemizi bekliyor bu patron patronun bir arkadaşı da yazmış ki illa mama almak zorunda mısın ekmeğe çay batırıver yoğurt ver ben zaten çocuğa ek gıda veriyorum ama evin içinde artık tüp bile olmadığı için istediğim gibi pişirip istediğim gibi ek gıda tariflerini veremiyorum mamayı da sadece yatmadan yatmaya bir de sabah erken kalktığında veriyorum zaten zayıf bir bebek olduğu için normalde özel mama yazacaktı doktor ama ben maddi imkanımız olmadığını bildiğim için o mamayı alamıyorum zaten normal bebeler kullanıyorum bebek bezi de öyle pahalı Prima Molfix değil BİM'in markası olan bebek bezinden kullanıyorum eşim normalde 40.000 lira maaş alıyor ama dediğim gibi bu ay ev telaşından dolayı tam olarak toplu para alamadığı için hayretten evin ihtiyaçlarına gittiği için böyle sıkışık bir durumdayız ben neyi nasıl idare edeceğimi şaşırdım bana bir akıl verin ablalarım

14 Cevaplar

0 oy
(726 puan) tarafından
İdareten kredi karti cikarin yada borc isticegi kimse yokmu borc alin geride verin 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Anneniz babanız yardım etse yok mu 
(1,121 puan) tarafından
Var ama eşimin ailesi ta ilk baştan beri konuşmuyor benim annem bizle konuşuyor ama para konusunda çok cimri torununa bir ara bez mama aldı o an üzerimde yoktu onu da geri aldı bir hafta SONRA
tarafından
Anladım canım Rabbim yardımcınız olsun çok zor bilirim
0 oy
(390 puan) tarafından
Eşin ne kadar maaş alıyor? Ne iş yapıyor?
(1,121 puan) tarafından
Tersane de çalışıyor full çalışırsa 40 bin oluyor maaşı izinli günleri pazar günü bir ayda 4 kez izin yaparsa 35 oluyor bu ay tam gidemediği için evin eksiklerini aldığımız için sıkışık durumdayız
(390 puan) tarafından
Yani patrondan surekli para istenmez.  İş yeri kuralları vardır. 4 gün izin yapmasın 5 bin lira kesilmez . Ev kiranizda çok uygun bu devirde , bence bir ay idare edin. Aileden destek alarak.
Ekmeğe kaç kere çaya bandirip içmiş akıl veriyor ahmak.
(1,121 puan) tarafından
Ailemz destek değil eşimin ailesi ile konuşmuyoruz benim ailemde öyle maddi olarak destek olmaz parayı önem veriyorlar patronla konuştuk bu ay kesms avans öbür ay tam maaş alınca kes bari 9000 kalsij idare ederim dedim ev tersane bölgesinde etrafta birşey yok ruhsatta yok ikametgah vs alamıyorum ondan ucuz bir ev
(390 puan) tarafından
Madem bu kadar sıkışık bir dönemde neden 15 gün izin yaptı ki?
0 oy
tarafından
Yokmu kaynanan yada kendi ailen 
0 oy
tarafından
Öncelikle burada patronun bir suçu yok. Adam zaten yapmış yapacağını. Size avans falan da yollamış. Diğer türlü ise aileleriniz ile iletişime geçin.
0 oy
(251 puan) tarafından
Eksi hesabınızı açın ondan kullanın canım
0 oy
tarafından
Şu insanların akıl verme olayına sinir oluyorum mama verme çay ver ekmek vee sanane ya sana mı soracak millet ne vereceğini kendi çocuğu olsa mamasını yurtdisindan özel getirtir başkasına gelince akıl verir allahin gerzekali beyinsizleri bak nasıl sinirlendim ya... canım sağdan soldan borç almak yerine 10.000 limitli kredi kartı çıkartın zorunlu ihtiyaçlarınızı ordan alın kimseye ağız burun eğmeyin 
(1,121 puan) tarafından
İçimden geçeni dedin patrona dedi bu ay kesms avans öbür ay tam maaş  alınca kes eğer öyle olursa 9 bin kalıyor onunla daha iyi idare ederim
0 oy
(30,161 puan) tarafından

Rabbim edalar nasip etsin takımımızdan borç fln alamazmisiniz

0 oy
(1,152 puan) tarafından
Esin bir arkadasindan biraz borç alsın idare edersiniz
0 oy
(5,414 puan) tarafından
Bacım niye 15 gün işe gitmedi ki. Yani biz de ev taşıdık. Öncesinde kolilersin bi hafta sonu evi taşırsın. 2 günde de işten geldikçe evini yerleştirin. 15 gün ne bileyim çok uzun süre yani ev taşımak için
(1,121 puan) tarafından
Taşınma değil ev olmadığı için ise gidip gelemiyordu işten çok uzake kalıyordu ta annem annemde kalıyorduk patron dedi evi halledecek ben gel git parasi da yoktu o an
0 oy
(15,136 puan) tarafından
Patronun suçu yok canım adam avans olarak zaten sürekli az az vermiş. Kart vs varsa döndüreceksiniz sürekli avans istenmez bir de 15 gün ev taşımak için çok uzun bir süre eşyaları ben 6 aylık bebekle paketledim eşim çalıştı vir günde taşıdık 
(1,121 puan) tarafından
Patron bize tuttu evi yani ucuz ev var dedi aracı oldu bekletti
0 oy
tarafından
Normalde aylık geliriniz 40 bin TL ise, siz taşınırken bu duruma düştüyseniz, plansız bir taşınma olmuş. Öncesinden para ayırsaymışsınız keşke. Sizin yerinizde olsam borç bulurdum, bir dahaki ay verirdim. Hani 5000 TL bile olsa, size bir nefes aldırır. Bir daha ki ay 40 bin TL maaştan , 5000 TL verirsiniz mesela. Eğer borc alacak insanınız yok ise, 3 ay ertelemeli ya da faizsiz 10 bin -20 bin arası kredi veriyor bankalar. Onu da araştırabilirsiniz.
0 oy
(1,548 puan) tarafından
Biz de kredi kartlarini takla attırarak geçiniyoruz. Düze çıkana kadar kredi kartından harcayıp eşin çalışınca kapatirsiniz. 
(1,121 puan) tarafından
Kredi kartı vermiyorlar eşimin kardeşi eşimin üzerine para çekmiş ve ödemedi borcunu
0 oy
(9,975 puan) tarafından
Bizimde aldı borçlar gidiyo kurtulamiyoz da arada annem babam eve biseyler alıyo çok bişey isteyemiyom onda yok 
(3,227 puan) tarafından
Yani eşin iyi maaş alıyormuş canım bir ay dışını sık madem borç bulamıyorsun biz sıkıntıya girdimizde ben hep evde olanları pişirdim mama zaten hiç kullanmadım bezde eğer çocuk biyukse bıraktırabilirsin Allah yardımcın olsun
(9,975 puan) tarafından
Oğlana biraktircem canım kız daha küçük şuan idare etcem 2 ay sonra birazdaha rahatlıyoz

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 175 göst.
0 oy
3 cevap 136 göst.
6 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Taze_anneee1 (538 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 76 göst.
6 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Aybukee (1,463 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 783 göst.

Kategoriler