0 oy
713 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar benim eşim 4 aydır cezaevinde gelecek ay da mahkemesi var yani çıkacak mı ceza mı alacak daha belli değil geçen gün ablası üvey oğlunu evlendirecek gerçi kardeşi cezaevine girdikten 4 gün sonra nişan yaptılar.oğlu da dedi annem düğüne gelsin diyo bende eşim bu durumdayken düğüne gelemem. Düğün günü eşimin tüm ailesi kuafördeymiş süslenip düğüne eğlenmeye gittiler anne babası dahi gitti eşim çok üzüldü yani sizde bu şekilde davranmaları normal mi bi bana mı doğru gelmiyor

12 Cevaplar

+5 oy
tarafından

Eşin mezara değil ceza evine girdi kendine gel  :D

tarafından
Bizim ailede öyle değil o yüzden bana tuhaf geldi
tarafından
Yas tutulacak bir durum yok bence. Onların düğüne gidip gitmemesi eşine bir faydasi veya zararı olmayacak
Eşin neden içeri girdi ?
tarafından
Evet ama bir insana verdiğin değeri ve saygıyı gösterir bi ay bekleyebilirlerdi hele bi anne evladı o durumdayken düğüne gitmesi bana göre normal değil
(2,551 puan) tarafından
Senle aynı fikirde değilim canım..
Cezaevine girmek de çok büyük bir olay..
Eşi aylardır yok sonu belli değil..
Kendin kocan o halde iken gidebilir misin eğlenmeye..
tarafından
Vallahi billahi giderim canım
Başkasının hatası yüzünden ben neden hayata küseyim ki elbet bir gün çıkacak o güne kadar niye hayatı kendime zindan edeyim ki
tarafından
Aynen öyle o 4 duvar arasındaki psikolojiyi kimse bilemez heleki haksız yere içerdeyse o daha zor bi de  insan kendi evladı içerdeyken düğüne gider mi
(2,551 puan) tarafından
Kız o Senin kocan:-D
Bu rahatlık niye

Kendi başına gelse kocan yapsa üzülmez misin
tarafından
Vallahi ona da üzülmem :D
Hatta eşimle birbirimizi çok severiz ama yok yani yas tutmam
tarafından
Eşin neden haksız yere cezaevinde onu anlamadım
tarafından
Ceylan ben sordum cevap vermiyor vermek istemiyor herhalde
tarafından
Bilmiyorum kim girse içeri haksız yere girdi deniliyor haaa haksız yere girende vardır ama oda saglam kumpas ister
tarafından
Ben inanmıyorum zaten :))) kuzenim fetoden 3 yıl yattı. Suçu yok suçu yok dediler geçmişinde cemaatlerin de kalmış kaç sene. Herkesten sakladılar
(390 puan) tarafından
Benim kuzenim de fetoden ihraç oldu ama 5 sene sonra soruşturma bitince göreve geri başladı bu sene. Yas tutmak için ölmek gerekmez evlat bu sonuçta.
tarafından
Evet evet görevi de geri iade oldu zaten benim kuzeninde :D
-Reklam-
+1 oy
(785 puan) tarafından
Ölüm yok şükür bence biraz empati kur sonuçta ertelemeyezler ki kendin diyorsun çıkıp çıkmayacağı belli değil diye insanlar düğün için tarih aldilarsa yapmak zorundalar 
tarafından
Yok nikah zaten kıyılmış bi ay sonra mahkeme var beklemeyebilir ona bişey diyemem ama eşimin anne babasının gitmesi sen evladın o durumdayken ve, daha 4,ay olmuş gidip eğlenir misin ya, da abin kardeşin o durumdayken bi ay bekletmez msn abin de katılsa
(785 puan) tarafından
Kendine göre illaki haklısın bunda yapacak bişey yok o yüzden üzme kendini olan olmuş artık
tarafından
Ben aslında en çok eşime üzüldüm onları aradım hepsi kuaförde süsleniyorlardı düğün için kimsenin umrunda değilmişim dedi hani içerde biraz daha herşeyi kafalarına takıyorlar bi de ben hamileydim riskliydi ortada kaldım onların hepsi sırt çevirdiler o da, eşimin zoruna gitmiş
+1 oy
(1,361 puan) tarafından
Valla benim büyüdüğüm yerde köyün en ucundan biri ölse evlerimizde 10 gün TV acilmazdi.Bir ailenin başına bir olay gelse hastalık gelse mahalleli eğlencesini toplantısını ertelerdi .kaldi ki cezaevine girmek de aynı durum bizim oralarda çok büyük bir olaydır .mahkeme görülür akıbeti belli olur çıkarsa dışarı ne ala çıkmazda cezası belli olursa da ondan sonra yavaş yavaş normal hayata dönülür .tabi suçun içeriği de önemli burada! 

Biz bunu mahallemiz içinde bu şekilde yaşadık yıllarca halada aynıdır .kaldı ki annesi babası ailesi diyorsunuz ablasının kendi oğlu değil üvey ogluymuş hadi düğün ertelenmedi diyelim ablası gitsin düğüne ama anne baba ve diğer kardeşler böyle günde sizin durumunuzda gitmemeli hele kuaför süslenme falan iyice abartı .çok gitmek zorundalarsa gider hayirli olsun der çıkarlar  fazlası gereksizdir hele gidip oynama eğlenme olursa eşin ve siz o aile ile mesafenizi koyarsınız araya neyime lazım öyle aile ana baba der geçerim ben olsam 
0 oy
tarafından
Yani en azından mahkeme sonucunu bekleyebilirlerdi. Bana çok normal gelmedi. 
tarafından
Zaten bende onu diyorum hani adama Allah korusun 1 sene ya da 5 sene verseler zaten kimse demez niye böyle yaptnz hadi ablası yaptı anne baba nasıl gidebildi evlatları o durumdayken
0 oy
(314 puan) tarafından
Salın insanları bi herkes napmak istiyosa yapsın cenaze çıkmamış ya evden  zaten hayat zor bide bizler birbirimizin sürekli ensesindeyiz napiyon sen 4 aydır yemeden içmeden oturuyonmu evde hayat devam ediyo şükürki eşinde hayatta sende kapama kendini git eğlenmesende karış kalabalığa kafan dağılsın yapabilecek bişey varmi ki başka
tarafından
Evet evdeyım eşim o durumdayken gerçekten gidip gezmek gelmiyor içimden ayrıca sadece daha bişey belli değilken kendi ailesinin yaptığını doğru bulmadım tabi herkesin düşüncesi farklı ama eşim çok üzülmüş o yüzden sordum burda yaptıkları doğru mu diye
0 oy
tarafından
Düğün onların düğünü sizi ilgilendiren birşey yok bukadar büyütmeyin sen bile diyosun bak cikcakmi belli değil diyosun düğünü erteleyemezler malesef sizin icin
0 oy
(53,906 puan) tarafından
uveyde olsa torun gidip gözükmeleri yakisir kuafor isi abarti geldi
tarafından
Evet işte kimse düğün yapmasın demiyor ama dediğiniz gibi gelin gibi kuaförde süslenmesi ki zaten ben sadece eşim görüp üzüldüğü için gidişle bile en azından kendi kardeşlerini kendi oğullarını üzmeden yapabilirlerdi onun da psikolojisini düşünmek lazım sonuçta kendi evlatları
0 oy
(4,915 puan) tarafından
Eşin neden cezaevine girdi önemli olan bu bence. Sonuçta kendi hatası yüzünden bütün ailenin hayatını ertelemesini bekleyemezsiniz. Kaldı ki çıkıp çıkmayacağı belli bile değilmiş. He evladına üzülüyor olabilir kayınvaliden ama orada da torunu var, kızı var. Onların mutlu günlerinde de yanında olması gerekiyor. Eşinin yaptığı hatayı bütün sülale üstlenmek zorunda değil bence. 
tarafından
Hata değil bi yanlış anlaşılmadam dolayı içerde zaten herşeyi temiz sadece mahkemeyi bekliyor sülale dediğiniz anne babası ötesini kimse yadırgamaz o zaman kendi oğlunuz eşiniz o durumdayken ve daha yeni girmişken siz de aynısını yapın herkesin düşüncesi farklı ama saygı ve değer vardır bu da herkeste olmaz
(4,915 puan) tarafından
Valla aynı fikirde değiliz diye saygısız ve değersiz diyemezsiniz, kendinize gelin önce. Diğer konuya gelirsek yanlış anlaşılmaysa çıkar demen gerekirken çıkıp çıkmayacağı belli değil diyorsun burası da ayrı bir tezat. Fikirlere açık değilseniz post açmanız yanlış. İyi günler.
0 oy
(2,921 puan) tarafından
Brnm kocamda cezaevine girdi canm.kaynnayla kaliyordm sirf denize gidebilmek icn bana git burdan istemiyorm seni dedi ve oglu cezaevindeyken denizlerde ne bo.k yedgi belli degdi.bende senin gibi dusunuyorm hatta etrafimda kaynnama kendi ailesi bile tepki koymusti yaptign ayio diye.ama esimde saolsn bunu ogrendikten sonra onlara karsi nasil davranlmasi gerekiyorsa oyle davrandi.beni kotu gunumde dusunmeyeni bende dusunmem dedi resti cekti.karimi cocuklrimj keyfiye rezil edenle isim olmaz dedi.yani birak onlar istedgini yapsn esinde ona gore davranir bundan sonra.cunku bunu yasayan bilir cok zor oyle uzaktan konusmasi kolay geliyor millete.bence ayip etmisler normak biseyde degil.bu tip insanlar kendjsjnden baskasini dusunmeyen ama kendjlerinin basina bi is geldgindede aynisj yapildginda ortaligi birbirne katan bencil insanlar benm gozumde
tarafından
Aynen öyle nihayet biri anladı beni açıkcası şaşırıyorum bazı yorumlara yok eşi cezaevinde olunca gezip tozup eğlenecek olan yok işte millet bekelemz sizi ben beklesin ya da düğün yapmasın demedim ki daha yeni girmiş hadi ablası düşünmedi kardeşini bi anne baba bence çocuğu o durumdayken düğüne gitmesi ya da eğlencelerde olması doğru değil atıp tutanlar birgün kendi eşinin ailesi o şekil davrandığında anlar gerçekten en zor günde hiçbirşey umurlarında değil gibi davranmaları ve ardından bıraktığı emanetlere sahip çıkmamaları eşim zaten anladı onları
0 oy
(163,375 puan) tarafından
eee napsinlar onlardami kendini eve kapatsin
tarafından
Kimse kendini eve kapatılsın demiyor yazdığımı sanırım anlamadın gerçi kimse yaşamadığı şeyi bilemez empati kurabilen insanlar ne demek istediğimi anlar
(163,375 puan) tarafından
onlarin cocigu kardesi hapse girebilir eee napcaklar 7x24 yasmi tutcaklar insan dugunde yapar nisanda neden ertelensin
0 oy
(18,207 puan) tarafından
Sen esini bu kadar düşünüp üzülüyorsun evet olması gerekende bu ama düğüne gitmemek de olmazki hayat devam ediyor sonuçta 
tarafından
Ben gitmesin demedim ama daha 4 ay oldu kimse hayatını bitir eve kapan demiyor ki ama bi anne baba bence bu kadar vurdumduymaz olmamalı empati kurarsanız kendi evladınız öyle olsa sizde mi vurdumduymaz olursunz
0 oy
(30,110 puan) tarafından

Banada ters insanda düşünce olmalı. Düğün sahibi ertelemeyebilir ama aile baba anne vs yani gitse bile bu denli görmezden gelmeleri hoş olmaz

tarafından
Aynen öyle kimse düğün sahibine bişey demiyor ki ben sanırım anlatamadım demek istediğimi kendi evladı üzülüyor ben ne durumdayım bizimkiler düğünlerde kuaförler de diye

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 89 göst.
22 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Yenibiri12 (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 681 göst.
8 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Su_0987 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 525 göst.
11 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Eda00 (738 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,041 soru