0 oy
399 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (20 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Selam kızlar yardıma ihtiyacım var iki gün önce şekerim olduğunu öğrendim 25 haftalık gebeyim aranızda illaki vardır bilen Dr iki hafta ölçümünü yap bir kağıda yaz getir bana dedi diyetistenede gittim ama oda diyet listesi verdi ama olcumun kaç olacağını demedi şimdi ben şeker ölçümü yaparken kac olması lazım goglede bir dolu şey yazıyor iki hafta sonra ona göre bana ilaç başlatılacak insallh gerek kalmaz bilenler açlık, yemekten bir saat sonra tokluk ve iki saat sonra tokluk olarak ölçüm lazım 

6 Cevaplar

0 oy
(20 puan) tarafından
Hiç bileniniz yokmu kızlar burda daha aktif herkez diye yazayım dedim ama olmadı gibi
-Reklam-
0 oy
(337 puan) tarafından
Canım açlık şekerim 92 altında olması gerkiyor bana doktorum öyle demişti tokluk ise en fazla 140
(20 puan) tarafından
Sabah ölçüm 92 çıktı şimdi bir saatim dolacak inslalh o normal çıkar
0 oy
tarafından
Açlık 95 tokluk 145 geçmesin inusilin başladinmi iki saatlik tokluğa gerek yok bir saattlik tokluk önemli misal ağzına tam onda lokma at tam  11 de ölç diyabet hastasıyım bn
(20 puan) tarafından
Ay Allah korusun aç kalma dedi günde 3 öğün tam ikide ara öğün yiyorum düzelir insallh insulin igne değilde hap olarak varmiki şu olcumdeki iğneler bile çok korkutuyor beni
tarafından
İğne okadar acitmiyo hap yasak gebelikten dolayı iğnesiz de düşmez şekerin bebeğe zarar verirsin Allah korusun zaman kaybetme şakaya gelmez bu seker
tarafından
Baktın gordun iğne ünitesi az gelyo dusurmuyo iki tık yükselt zaten söylerler kaç tık yukseltcegini iyicede sor
(20 puan) tarafından
Tamam canım 10 temmuzda randevum var ozamana kadar diyetle düşürmeye çalışacağım inşallah gerek kalmaz düşer kendiliginden 200 kusurlerde nasıl düşecek ya tam düşüyor ya çok yükseliyor bı ayar tutturamadim diyetisyene de Dr iyice soracağım herşeyi
tarafından
200 le diyet onermez 145 i gecmemesi lazım senin çok fazla yüksek mecbur iğne kalın saglicakla
0 oy
(4,007 puan) tarafından
bana dr um aclik 110 un altinda tokluk 140 in altinda olmali dedi . eger bu degwrler ustte cikarsa bikac gun ardarda gel dedi hwmen 
(20 puan) tarafından
Hakkımızda hayirlsii ya ne zor şu günler geçip doguraydik bı sağlıcakla
(4,007 puan) tarafından
evet ya istedigini yiyememek cok kotu ama iyi yonuyle bakiyorum . saglikli beslendigim icin bebek kilo alirken ben almiyorum :)
(20 puan) tarafından
Öyle tabi tüm cefaayi onlar iyi olsun diye çekiyoruz rabbim emeklerimizi boşa cikarmasin
0 oy
(5,308 puan) tarafından

Benim de yüksek çıktı. Tekrar şeker yüklemesi demedi dr. Diyetistene randevu aldım. Randevuya daha var. Kendi çapımda diyete girdim şimdi o güne kadar. Bilmem ne olacak? Acaba bana da ölçüm yap der mi yaa? :dizzy:

Diyet listen nasıl neler var? Ben normalde kilolu bi insan da değilim. Bekarken kilo almaya çalıştığım da çok oldu. Tuhaf geliyor bana diyet uygulayacak olmak o yüzden:sideways:

(20 puan) tarafından
Patates, pirinç, mısır, beyaz ekmek hamur işi makarna bunlar yasak meyvelerden kavun karpuz kuru üzüm incir muz bunlar yasak makarna ve ekmeği tam buğday olandan yiyebilirsin dedi kizartmanin her türü yasak tuz da yasak reçel bal meyve suyu lokum bunlar yasak baklagillerden hepsi serbest yemekler az yağlı ve susuz olacak bol yesillik domates kahavltida bir yumurta tuzsuz peynir zeytin bol yanına domates salatalık açık çay günde üç öğün atlamak yok arada 11 ve 4 de ara öğün olarak meyve ve ceviz yoğurt var sıcaktan iştahım yok hiç birşey yiyesim de gelmiyor ama deniyorum iki gündür insallh normale döner
(5,308 puan) tarafından
Peyniri normal yiyorum hala. Arada kabak kızartma yiyorum. Patates yasak oluyormuş yeni öğrendim. Diğerlerinde tamamım. Bakalım ne diyecek bana neler yasak diyecek. Of valla nerden çıktı bu ya:/
(5,308 puan) tarafından
Senin kaç çıkmıştı şekerin?
(20 puan) tarafından
Açlık 93 tokluk 204 cikti
(5,308 puan) tarafından
Benim de 79a 169 çıktı bakalım ne olacak
(20 puan) tarafından
Önceki gebelimde benimde aynıydı bu seferki uçtu baya insallh insuline gerek kalmaz snein diyetle düşer ama dikkat edersen benimki düşmüştü inslalh bundada düşer
(5,308 puan) tarafından
Önceki gebelikte doğum olana kadar diyet yapıp ölçüm mü yapmıştın?
İnşallah düşerler ya. İlkinde benim olmamıştı. Bunda ilk üç ay midem pek bişey almadı. Sonradan normale döndüm ama biraz da tatlıya düşkün oldum.
(20 puan) tarafından
Evet canım doğuma kadar diyet yaptım şükür tatlıya düşkünlüğüm yok ama yinede çıkıyor canım istemiyor fazla birşey yemeyide sırf şeker dengelensin diye yiyorum yemesemde çıkıyor yesemde çözemedim sıkıntıyı galiba sonum insülin olacak
0 oy
(35 puan) tarafından
Endokrin doktoru açlık 90, tokluk 140 altında olması gerek dedi. Açlık şekerim 100 civarı çıktı bir kaç kez. Takip edelim biraz, eğer 100 civarı izlemeye devam ederse sabah düşük doz insülin başlarız dedi. 
(20 puan) tarafından
Benim bu sabah 92 çıktı dün stripim yoktu akşam aldım sabah başladım hayırlısıyla güzel sonuçlar alırım inşallah sizinkide düşer normale döner
(35 puan) tarafından
Amin inşallah

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 219 göst.
0 oy
3 cevap 198 göst.
0 oy
3 cevap 196 göst.
17 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 103 göst.