0 oy
410 göst.
Diğer kategorisinde (6,308 puan) tarafından
Caminin dışında emziremiyorsunuz , çarşının içi ve kalabalık her yer.tek cami var emzirebileceginiz. Bu durumda ne yaparsınız 

9 Cevaplar

+1 oy
(13,439 puan) tarafından
Brn mescidde çok emzirdim valla. Yayladada camide 2 defa emzirdim. Yengemler hica hatta yengem dedi gel burda emzir
-Reklam-
+1 oy
(1,271 puan) tarafından
Sen evladını doyuruyosun yani oda Rabbimin emaneti emanetinin karnını doyuruyosun bence yanlış değil tabi benim fikrim bu 
+1 oy
tarafından
Canım en güzel yerlerden biri meleklerin dolu olduğu rahmetin bol bol yağdığı yer tabiki oradan güzel bir yerde var mı emzirmek için emzirilir tabi oh meleklerin içinde huzur dolu nur kokularin içinde emmesi kadar güzel birşey yok evimiz bile böyle değil emzir canım 
+1 oy
(163,438 puan) tarafından
emzirilir ama abdestli girmen lazim abdest alacak her bulman lazim carsida bi avm falan girsen bebek odalari pis dimi 
tarafından
Camiye cünüplüyken girilmez abdestsiz girilir yani bunu bir günahı yok Allah katında başına çık girilmez camiye çünkü hem kur'anlar vardır hem melekler vardır bundan dolayı her yerde aslında melekler var ama meleklerin çoğunun olduğu yer orası Allah'ın evi ibadet yeri diye saygıdan dolayı bu şekilde girilir abdestsiz işte başörtülü ama mesela ona bakarsan Müslüman olmayıp da sadece camileri gezme amaçlı gelen turistler de camiye abdestsiz şekilde giriyorlar yani abdest almıyorlar sadece başlarını örtüyorlar yarıdan yani abdest şart değil tabii abdest alması abdesti bir şekilde bebeğini de emzirmesi oraya abdestsiz bir şekilde girmesi çok güzel bir şey ama cünüplüyken girilmez Bir müslüman çocukken giremez günümüzde camilerde Müslüman olmayan insanları mesela Eyüp Sultan camisi'ne giriyorsun Müslüman olmayan insanlar turistler başları pis sonuçta Müslüman değiller cünüplüler bastıkları yerler titriyor ama biz onlara camimize gezmeleri için alıyoruz bu hiç hoş bir şey değil mesela ama bizim Müslüman olarak hani saygı daha kendi dinimize saygı olarak abdestli ve başörtülü giriyoruz mecburi kaldığı sürece bir de bebeğini kimseye bırakamadığı sürece tabii ki de hani abdest alması mümkün değil girip hemen emzirip çıkacak acelesi var bence emzirebilir yani girip de orada
(163,438 puan) tarafından
cvp icin sagolun cok guzel bi bilgilendirme ❤️
tarafından
Rica ederim canım benim ❤️
+1 oy
(9,083 puan) tarafından

camidede emzirilir nolcak ilk cckta ben cok utaniyodum

da valla ikincide hic sallamadim bile sahsen ustten beri actim mendiliyle de kapattim ust kismi. bebekken emzirme ortusu kullaniodum ama buyudukce zaten ortuyu cekip alio. ikincide hic utanmadim valla. hatta kapidikyada goreme acik hava muzeyi geziyoruz dag tas yokus bayir hep turist. diyorum burdaki insanlar global

insanlar bise olmaz:) zaten can burnumda gunesin anlinda cck emziriyorum hic sakinmadim ikincide uyanmadim. olabildigince tabiki kapattim ama ilk bebek gibi uyanma durumu olmadi

tarafından
Emzirmek ayıp değil canım ama hani her şeyin bir adabı yolu var ne insanlar içerisinde emzirmek tabii diğer insanların turistlerin gözünde hiçbir şey yani onlara açık açık emziriyor onlar da bir mahremiyet Bir de günahtır haramdır çünkü kadınlar kadın kadına bakmak bile günahtır haramdır kadın kadına bile gerdandan ayaklarına kadar yani sadece ayakları görünebilir çıplak bir şekilde bacakları bile kadın kadına bakmak haram yani tabii İslam dinine göre hani bu böyle İslamiyeti hani bu şekilde yaşayan var yaşamayan da tabii var ama Müslümanım diyorsak bu şekilde yaşayacağız Allahu Teala tabii kimseyi zorunlu kılmamış hiçbir şey de zorlamamış din de zorlama da yok tabii her şeyin de bir cezası var hani bunu günah olarak bizle bile yapmak da cezalı bir şey o yüzden o da kendi günahım kimse bir şey diyemiyor ama uyarmak güzel bir şey çocuk emzirmek tabii ki de doğal bir şey utanılacak bir şey değil ama şahsen ben eşimin yanında bile emzirirken utanıyorum şu anki çocuğumu da aynı şekilde hani nasıl emzireceğim diye çünkü kocan gibi çalışır sabah gidiyor işe akşam geliyor rahat rahat evimde emzireceğim ama birinin yanında bir bayan yanında bir başkasının yanında toplum ortamında işte arkadaş olsun kimsenin yanında çok da emziremiyorum hiç yapamadım emzirme odalarında bile Tekken çocuğum emzirdi emzirirken zaten çarşaflıyım ben çarşafın altından emzirdim yani bence Kendi özeliniz kendinize kalmalı hani ah çocuk doğuruyorum bu normal bir şey herkes görsün de emziriyorum hani üstünü kapatsam bile en azından orada insanların gözünün önünde canlanıyor yani bu da bir haram bir şey neden kadına diyorlar ki dar kıyafetler giymeyin çünkü bir insan baktığı zaman fiziğini hemen anlıyor işte gözünün önünde çıplak bir şekilde canlandırabiliyor o yüzden dolayı mesela kadınlara veya erkekleri bile dar kıyafet giymeyin demiyor tabii ki de bunu dinimiz söylüyor dinimizdeki peygamber efendimizin edep arka anlatırken söylüyor bence salıvermek hiç güzel bir şey değil sıkıntıya gelecek bir şey de değil hani artık her yerde emzirme yerleri var çocuğumuzu emzirebiliyoruz çocuğumuz çok açken dışarı çıktık yanımızda üçümüzü evde sadık çocuğumuzu sütünü alabiliriz sağda mı sütümüzü dolaba koyduğumuz sütümüzü yanımıza alıp dışarıdayken çocuğumuza geçirebiliriz otobüslerde metrolarda çocuğumuz emziremiyoruz dışarıdayız sokakta yürüyoruz çocuğumuz emziremiyoruz çocuk acıkmış bu tür şeyleri düşünüp de o şekilde dışarı çıkmak gerekiyor bence o şeyleri de bence normalleştirmemek gerekiyor ya bu benim fikrim tabii benim fikrim alimlerin peygamberlerin dediği şeyler ben de onların dediğini söylüyorum canım benim biz kadınla biz özeliz biz ucuz değiliz her şeyimize her özelimize hiç kimsenin bilmesine gerek yok bence bu da en özellerden birisi
(9,083 puan) tarafından
yani tabiki oyle dedigin gibi kadin kadina da haram . 4 4 lik yasayamiyorz dinimizi ve nefis bende orta acigim askili maskili giymem sort yada duz ustu etek elbise giymem normal acigim yani. ilk cckta gogsum girunecek ayip diye  emziremiyordum degisik geliyordu ikincide insan birazdaha asiyir dedigim gibi zaten yakam acik gogsumun catali girunmeyecek kadar acik ordan cikarip mendille kapattimiydi tsortmun yakasi ile bir oluyordu yani normal halim ile bir degisiklik yok gorek emziriyor demez cocugu emzirme pozisyonunda pispislayip kolmda salliyormusm gibi.  ikinci cckta bu rahatliga ulasabildim . sagmak zor bide bibern emzik memzik almiyordu benimkiler . oyle boyle atlattik o gunleri neyseki:) ben esimden degilde babamda utaniyordum ikincide bile cocuk ac iceri gideyim de emzireyim modu oldugunu babamin bilmesi bile utaniyordum
tarafından
Tabii ki de öyle hiçbirimiz dört dörtlük yaşamıyoruz dinimize hani hep bir taraflarda bir eksiklik kalıyor ama biz doldurdukça o eksiklikleri gidecektir İnşallah ahir zamanındayız kurban olduğum Rabbim ahir zamanda bir rekat namaz kılan insana eskideki alimlerin sevabını verirmiş yani bu yüzden dolayı bu zamanda namaz kılmak oruç tutmak açığımız da kapalımız da yapıyor bunları hani çünkü bu üzerimize farz olan bir şey ama kul hakkı yemek insanların hakkında arkasından gıybet etmek komşu hakkı yemek yetimi hakkı yemek eş Hakkı karı koca hakkı tamamen mahremiyet zaten bir bayan mısınız kapalı bir bayan değil misiniz normal yani olabilir bu sizinle Allah arasında olan bir şey kimseyi ilgilendirmez tabii ki de ama biz güzel kardeşlerimize söylememiz gereken şeylerdir bunlar bizim bir komşumuz vardı onun kızı çok güzeldi ya Bebek gibiydi ya vücuduna bakıyorsun tamam açıktı ama böyle Allah bir tarafını mı kusurlu yaratmaz ya o kadar güzeldi ki sadece o da değil dışarıda açık bayanları görüyorum o kadar güzeller ki yani o kadar kusursuzlar ki kurban olduğum o kusursuz bedenleri onlara o kadar güzel şekilde yaradı vermiş ki onların tek yapması gereken o kusursuz bedenlerini sadece eşlerine saklamalar yani çünkü ahirette azabı çok büyük hani sadece saçı açık saçı kapalıyken bile namahrem'e görünen o saç teli her birinden tek tek hasta olacakmışız bunun azabı bu şekilde ise saçımızın görünmesi sadece böyle bir azapsa geri kalanın ne kadar çok bilmiyorum hani bu yüzden dolayı mesela tabii bu sizin kendiniz icazetiniz kendinizin istediği bir şey bizim hiçbir şekilde karışmaya hakkımız yok ama biz Cennet annelerimizi bu şekilde uyarmamız gerekiyor mesela dışarıda gördüğüm insanları hiçbir şekilde uyarmıyorum tanırsam sana uyarırım hani canım benim bak ne kadar güzel yaratmış Allah seni ne kadar güzellikler vermiş sana ya kusursuz yaratmış seni dört dörtlük yaratmış seni yüzün güzel bedenin güzel kalbin güzel eksik olan şey bedenini örtmem Allah'ın verdiğini ölçmez çünkü o beden sana ait değil sen onu istediğin gibi açıp saçıyorsun o beden Allah'ın emaneti yani bedenimize ufacık bir çizik bile mesela bilerek zarar versek ahirette onun hakkını bizden soracak Allah diyecek ki ben bu bedeni sana emanet diye verdim senin değildi bu beden ben yarattım onu sana emanet ettim emanetimi bu şekilde mi bana geri getirdin peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem buyuruyor ki Allah'ım yarattığını cehennemde yaktırmaya utanmayacak mısınız yani çok güzel bir söz bence Allah'ın yarattığını ahirette cehennemde yakmaya utanacak tabii çekeceğiz canım yanacak evet ama Allah'ın yarattığı o bedeni biz orada yakıttıracağız yani bu da Allah'ın hakkına girmek oluyor o yüzden dolayı ben kulluk vazifemi yapmak istedim tabii ki de hani işte eşim bana dedi ki işte sen Kur'an kursu hocasın başörtünüsün ve makyajlısın sen dedi bu şekilde kapalı olduğunu mu düşünüyorsun dedi bana sen dininin hakkın dört dörtlük verir biliyor musun dedi Allah'tan cenneti isterken yüzün kızarmıyor mu dedi bana yani o kadar utandım ki öyle deyince ben normalde babam söylese birisi söylese o kadar utanmıyorum hani normalde utanmıyordum hani bu benim kendi Özgür iradem hür iradem kimseyi ilgilendirmez diyordum vallahi da benim aramdaki bir şey diyordu günah benim günahım diyordu ve o şekilde nefsimi kandırıyordum sonra eşim öyle deyince utandım ağladım eşim bana sarıldı sen niye ağladın dedim sen benim kalbimi kırdın ona söylememek öyle dedim tabii ki de cenneti istiyorum tabii ki de Allah'ı seviyorum tabii ki de hani ona aşığım e şimdi o zaman Allah'a aşıksansa Allah'a şu ayetini sana hatırlatayım dedim beni sevdiğini söyleyen kullarım yalan söylüyorlar çünkü seven sevdiğini tenhalarda aramaz mı o kadar etkilendim ki evet dedim haklısın tenhalarda aramaz mı biz mesela kocamızı kimsenin olmadığı yerde sessiz sedasız yerde elini tutarız hadi dışarıda tutarız hani ona sarılmak öpmeyi gizli bir yerde yaparız yani insanlar görmesinler çünkü o bizim özelimiz deriz işte bu da o şekil bir şey biz Allah'ı seviyoruz ama onu gizli saklı yerlerde aramıyoruz işte ben de o an dedim ki tamam ben çarşafa gireceğim ben başörtülü kalırsam günaha gireceğim çünkü Ufak da olsa bir gözüme rimel süreceğim Ufak da olsa bir göz kalemi süreceğim yani iğne günaha gireceğim en güzeli çarşafa girmek o şekilde çarşafa girdim çok şükür bir daha da çıkmadım 7 senedir çarşaflıyım şükür hakkını vermeye çalışıyoruz tabii ibadetlerimizi bazen geciktiriyoruz bazen aksatıyoruz eksik meksik yapıyoruz dört dörtlük yapamıyoruz ibadetlerimiz de eksikliklerimiz var onları tamamlamaya çalışıyoruz Bir de dedikodularımız var e tabii benim dedikodu yapacağım kimsem yok kimseye de dedikodusunu yapmıyorum sevmediğim insanlar günahımı vermiyorum sevdiğim insanların arkasından konuşmayı severim nasıl ya o çok iyidir ve çok severim derim bu da dedikoduya giriyor aslında onun iyiliğinden övmekten bahsettiğin zaman o bile dedikoduya giriyor çünkü bir gün Hz Ayşe validemiz yoldan geçen bir bayanın terliklerini ay ne kadar güzel ne kadar çok yakışmış diyor ve peygamber efendimiz Ayşe ne yaptın sen tükür yere gıybetini yettiğin o kadının diyor buyuruyor o yüzden bu hadisten de anladığımıza göre her türlü konuşmak gıybettir hani bir hocamız diyor ya ben sevmediğim insanlara neden sevabını vereyim annemin babamın dedikodusunu yaparım onlara sevabım gitsin daha iyi çok doğru her neyse işte lafı çok uzattım kusura bakma canım tabii bu senin hülya'dan beni ilgilendirmiyor utanmak en güzel hayal etmek en güzel şey yani peygamberlerimiz bile hayal edermiş utanırmış erkek halleriyle erkeklere bile hani diz kapağından yukarı giymek haram dışarıda çünkü göbek ve diz kapağı arasında haram yani iç çamaşırı kadar kısa bir şort giyse yine haram yine günaha giriyor erkek erkeğe bak bu kadın kadına bile hani kadın erkeğe bile o şekilde haram ama işte sadece tesettür kadınlara değil erkeklere de farz hem gözlerine hem nefsine hem de bedenini olan tesettürü farz erkeği ama işte günümüzdeki erkekler de artık bizden daha beterler yani
+1 oy
(23,002 puan) tarafından
Ben emzirdim valla. Nerde emzirelim. Çıkarıp millete göstermeden emzirme onluguyle ya da şalımla üzerimi örterek kimseye göstermeden cok emzirdim. 
+1 oy
tarafından
din bu kadar zor değil. evet camiiler ibadet yeridir ama aynı zamanda afet, savaş gibi durumlarda sığınma yeridir. kapısı herkese açıktır. şubat depremlerinde herkes yakınındaki camiiye sığındı. hocaya rica edersin, dikkat edersin olur biter. sonuçta memeni açıp gezmeyeceksin orda, köşede bebeğinin karnını doyuracaksın.

bebek bakım odalarını ben de hijyenik bulmuyorum, kaç kez mağazalarda soyunma odasında emzirdim bebeğimi 
0 oy
(5,819 puan) tarafından
Cami de emzirirdim. Cocugumu besliyorum zina etmiyorum sonucta. Buyuk oglumu yuzme kursuna goturuyorum emzirme odasi yok, kucugu mescitte emziriyorum cogu zaman.
0 oy
(1,273 puan) tarafından
Camide değilde mescidde çok emzirdim 

İlgili sorular

+3 oy
29 cevap 1,061 göst.
10 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde honki ponki toninok (4,792 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 47 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Zeynepagd (466 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 190 göst.
20 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Nursenaberkan (207 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 155 göst.
6 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Expertmom (1,000 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,284 soru

24,096,585 cevap