0 oy
343 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (139 puan) tarafından
Merhaba eşimle bursada yaşıyoruz ailesi Diyarbakır'da her bayram da geliyoruz ama ben bu sehiri de ailesini de sevemedim hiç çünkü çok baskın çok değişik huy suy olarak ve kadınlara çok haksızlık yapılırken şahit oldum iyice soğudum ama eşim beni zorla getiriyor zorundasin diyo her bayram 15 gün istemediğim bir ortamda da zorla yaşamak zorunda bırakılıyorum bu psikolojik şiddet değil mi? Bide eşim buraya taşınmayı düşünüyor ama ben istemiyorum çünkü çok mutsuz olucagimi biliyorum bu istemediğim soğuk yerde ama onda da zorlama var bu arada 2 aylık bebeğimiz var eşimi çok seviyorum bu arada o çok iyi bir insan gerçekten aşığım ona ben oda beni çok seviyor ama bu konuda ortak bir şey bulamadım sizce nasıl bir yol izlemem lazım lütfen akıl verin ben burda şahit olduğum herşeyi yazamadım sadece su kadarını diyim gerçekten ailesi ve Diyarbakır çok tuhaf bir yer ve ben istemiyorum konuştuk çok kez ama eşim dediğim dedik bu konuda ne demem lazım artık ona sesimi hissettiklerimi anlayabilmesi için lütfen yardımcı olun lütfen 

6 Cevaplar

+2 oy
(163,551 puan) tarafından
neye sahit oldun detay yazmadan soyle bari naptilar suan empati yapamiyorum astilarmi kestilermi yani ne dusunmeliyiz
(139 puan) tarafından
Doğu kültürü canım çok aşırı evliliğe müdahale var 3 eltimden ikisi boşanmış sonra eşimin ailesi bir yaşayan eltime ailecek çok haksızlık ediyor kaynım o değil annesini eş konumuna koymuş resmen ya bu ve buna benzer o kadar çok şey var ki ben açıkçası çok ürktüm eşim bu insanlara yakına gelince ben bu tür şeylere gelecek biri değilim ve bu yüzden evliliğim bitebilir
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Senin ne demek istediğini anladım ne yazıkki sadece diyarbakıra özgü bişey değil baskın olan her yerde baskın oluyor ve çoğu erkek anneci hemde aşırı anne iyiyse şanslısınz ama annede merhamet yoksa sürekli ortalığı karıştırıp oğlunu dolduruyorsa işte o kötü ve sana tavsiyem gitme huzursuz olduğun kendini ait hissetmediğin bi yere gitme ve yakın da olma evliliğin biter
+1 oy
(1,161 puan) tarafından
Bende Diyarbakırlıyım ne bizde nede çevremde böyleleri yok yani sırf seninkiler kötü diye tüm Diyarbakır diye genellemen yanlış doğu kültürü diyorsun ama bizde eşlerine verdikleri değeri hakları kendi babalari vermiyor o kadar yani diyarbakir tuhaf  bir yer demen çok çok yanlış sanki biz hergun adam kesiyoruz mesela bende vana geldim eşim tarafında gelin köleden baska birşey değil ama komşularımi görüyorum daha farklılar onlara göre kalkıp tüm vanlilar böyle diyemem biz hergun haberlerde İstanbul'da ilgili bir sürü kötü haber görüyoruz kalkıp İstanbul çok kötü yasanilacak gibi değil insanları hep hırsız tecavüzcü ... Demiyoruz çünkü herkes bir değil çürük elmalar her şehirde var sadece Diyarbakır'da yok
0 oy
(3,699 puan) tarafından
Ne zorunluluğum var diye sorsaydınız kölesimisin sen onun bu tarz şeyler ortak bir kararla olur yok sen zorundasın geliceksin ediceksinle olacak işler değil . Ben senin kölen değilim benimle böyle kesinlikle konuşma de sert ol biraz 
(139 puan) tarafından
Söylüyorum ama yok hiç Bir faydası görmedim ben kardeşlerim gibi değilim onların eşlerine yaptığı şeyleri sana yssatmam diyor ama annesi çok tuhaf bir kadın tüm kaynımlara hüküm etmiş eşleri biçare benim eşime de aynısını yapma peşinde ama ben böyle saçmalıklara gelemem o yüzden eşimi bı gün kaybetmek de istemiyorum açıkçası
0 oy
tarafından
Ben sivasliyim Almanya'da büydüm ve dogdum eşim Diyarbakırli yane almanyadan taa Diyarbakıra kadar gittim ve çok mutluyum hiç bı kötüklük görmedim tamam dedi kodu her yerde var bu normal ama herkez cok güzel davranıyor şimdi 3yil burda yaşıyorum ne kötülük gördün acaba çok merak ediyorum 
(139 puan) tarafından
Ailesi evliliklere müdahale eden bı baskıcı aile diğer cvplarimi oku anlarsınız cnm
0 oy
(7,072 puan) tarafından
Merhaba cnm bende Diyarbakır'da yaşıyorum fakat Diyarbakıra hiç grlemdigin için ön yargın olabilir senin yaşadığın kaldığın yer neresi şuan Diyarbakır'ın . Ayrıca eşinin ailesi baskıcı yada huyu farklı olabilir ki bu her yerde var . Sadece Diyarbakırra özgü bişey değil ki.  Benim batılı çok Arkadaşim var onlarda sevmezdi ama şuan her izinde buradalar.  O mesele eşini. Ailesinin huyu galiba  . 

Diyarbakır'ın neresine geldiniz taile. Merak ettim 

Bende tesislerdeyin
(139 puan) tarafından
Burası Seyrantepe canım
(7,072 puan) tarafından
Az biraz yakın sayilirz   ailede gorumcen falan  yokmu kafanin uyustugu yada eşini al biraz gezin hava alırsın

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,476,914 soru

24,175,807 cevap

336,103 kullanıcı

...