0 oy
94 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (246 puan) tarafından
Kızlar şekerim sınırda 100 du sorum şu daha 9 haftalık gebeyim tokluk şekerim 110 felan açlık şekerim 100 du tatlı şeyler yemiyorum yersem bile çok az ve nadir yiyorum ama çavdar ekmeği felan yiyemiyorum midem almıyor normal somun yiyorum korkuyorum bebek için bı sıkıntı yaratirmi

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
canım evet biraz dikkat etmen lazım normal somun ekmek yememen lazım. şimdi daha haftam erken dikkat edersen sonra sorun yaşamazsın ama şeker yükselirse insülin bile kullanman gerekebilir. imkanın varsa diyetisyene git yoksa dahiliyeye git o seni hastanenin diyetisyenine yönlendirir. nelere dikkat etmen gerektiğini öğrenirsin.

mesela meyvelere çok dikkat etmen lazım 
(246 puan) tarafından
Salatalık felan yiyorum şekersiz süt iciyorum şuan için sıkıntı yaratirmi bebegime
tarafından
sütün kendinde şeker var ki.
sadece salatalıkla da olmaz bu iş
-Reklam-
0 oy
(35 puan) tarafından
29.haftadayım. 1 ay önce yükleme testinde gebelik şekerim çıktı. Diyetisyene başladım. Dahiliyeye gittim endokrine sevk etti. Oradan randevu aldım, tiroidlerime ultrasonla baktı, muayene etti vs. 3 gün sabah öğlen akşam açlık ve 1.saat tokluk bakacaksın dedi. Sadece sabah ölçümleri bizim için çok anlamlı olmuyor dedi. Açlık 94-104 aralığında, tokluklarım 140 altında,  yüksek değil. Endokrin dr, sabahları 100 civarında izlerse sabahları tek doz insülin başlamamız gerek dedi. Bu hafta onu takip edecek haftaya duruma göre insülin başlayacak.  
(246 puan) tarafından
Benim ayım için çok erken bebeğe bı zarar olurmj accaba
(35 puan) tarafından
Tedavini olur, diyetine dikkat edersen bi sıkıntı olmaz Allahın izniyle.
(246 puan) tarafından
Doktor önümüzdeki hafta kan ver tekrardan dedi şimdilik bişey yapmiyoruz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 165 göst.
20 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,543 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 189 göst.
26 Şubat 2024 Diğer kategorisinde ryaaygt (415 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 490 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Mona Lisa (1,129 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 414 göst.
25 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,691 soru

24,143,288 cevap