0 oy
307 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (717 puan) tarafından
Acile gittim antibiotik verdi kullandım düşmedi ateş düşürücü de verdim duada aldırdım ama yok kızlar 39 derece ateşi var kızım 3 buçuk yaşında ne yapicam sürekli bez koyuyorum vücuduna ıslak ama yaok düşmüyor 

9 Cevaplar

0 oy
(13,672 puan) tarafından
Gül suyu var mı vücuduna sür varsa koltuk altına kasıklarına
(717 puan) tarafından
Var canım iyi gelirmi
(13,672 puan) tarafından
Evet canım iyi gelir
(13,672 puan) tarafından
Ne zamandır ateşi var
(717 puan) tarafından
Bugün sabah çıktı çok değildi ama şuan 3 ten beri ateşi düşmüyor canım doktor boğazı kızarmış dedi dolmuş dedi dahada çıkabilir dedi antibiotik icirdim ama pek fayda etmedi dondurma yiyince böyle oluyor anlamadım gitti
-Reklam-
0 oy
(6,999 puan) tarafından
Doktorlar bez koymayı  asla tercih etmiyor cnm ara sıra duş aldır  ve elini yüzünü hep yıka  hangi şurup var pedifen  tek ateş düşüruyor
(717 puan) tarafından
İburamin parol var pedifen yok canım
tarafından
Soğuk kompres yapılır acillerde. Neden böyle bir şey dediniz ? Neden tercih edilmesin ki
(717 puan) tarafından
Benim annem küçüklükten beri yapar hatta sirkeli su yapardı
(6,999 puan) tarafından
Doktor bize önermedi  direk ılık  suyla duş  aldırın  elini yüzünü  yıkayın soğuk suyla  komples  yapmayın  ılık su  soğuk kompres  daha çok ateş çıkarıyormuş  sirke asla kullamayin dedi
0 oy
(9,082 puan) tarafından
suanki salgin boyle 39.7 gorduk biz tam  iki yas .7 gundur ugrasiyoruz. dus mus fayda etmio. yeme icme yok calpol dolven donusumlu kullaniyorduk ilac icmeyi de seviyordu. hastanede surup verdiler igne yapilan odadan. ya korktu surup da icmiyor artik gitil koyyorus ates dusurucu. antibiyotige basladik bugun 3. gun yarim yamalak dike saca savaşarak iciyoruz tam doz bile olmuyor antibiyotik. ona ramen bugun iyi cok sukur
(717 puan) tarafından
Benimkide antibiotik sevmiyor duşa da girmiyor kucakladım zorla suya soktum ne yapicam bilmiyorum benim doğumundan sonra duşa girmemeye basladi
0 oy
(4,718 puan) tarafından
Ilık duşa sok canım, bezle uğraşma vakit kaybetme. Ateşi yuksek çünkü. Ustunu atletle bırak, ve bazi uzmanlar ayagina corap takmayi öneriyor, dengeliyormus. Ben ayaginin altina limon sürerdim mesela
(717 puan) tarafından
Limonum kalmadı gül suyu sürdüm dusa da girmiyor çıkıyor hemen kaciyor eskisi gibi küçük değil anlıyor herşeyi banyoyu sevmiyor hic
(4,718 puan) tarafından
Aaglik icin maalesef zorda olsa o suya sokmalisin, kuvet veya legen icine bikac oyuncakla 5 10 dakika oyalamayi dene bence
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Calpol ve dolveni birer ölçek birlikte ver hemen keser doktorumuz söyledi bana da çok işe yaradı. Banyoya sok ılık duş aldır ayak altlarını limonla canım çok geçmiş olsun. Bide gerçek gül suyu varsa tüm vücuduna sür iyi gelir 
0 oy
tarafından
Antibiyotik 6 kez kullanmadan ateşe hiç bi etki etmiyo canim şöyle yapacaksın 2 tane ateş dusurucun olacak ben genelde calpol dolven bulunduruyorum evde acilmamamis olacak dikkat et açıldıktan 1 ay sonra etkisini kaybediyo çünkü şimdi şöyle ateş dusurucuyu verdin 1 saat bekleyeceksin düşmedi mi hemen ılık duş aldiracakdin havlar sıcak küveti varsa içine oturt suyla oynasın sonra 1 saat daha bekleyeceksin geçmedi mi soğuk kopmres yapcaksin baş ense koltuk altı bacak arasına soğuk kopmres uygulayacak son geçmedi mi 1 saat daha bekleyip diğer ateş dusurucuye geçeceksin onu da içtikten sonra hala ateşi dusmediyse tekrar duş aldiracaksin bunu döngü halinde yapacaksın ilaçlar arası 4 saat olmuş oluyo tam ideal süre ama önemli olan ilacın tarihi geçmeyecek etkisi geçmiş olmayacak ve çocuğun kilosuna göre doğru ölçüde vereceksin ilacı başka türlü geçmez inatçı ateş olabilir o ne yaparsan ya dusmuyo döngüye ısrarla devam etmen lazım baktın hiç azalmiyo aksine bu kadar şeye ramen artiyosa acile götür serum taksinlar bana bi kere çocuk acilde şey dediler eşim geceye gidecekti yatış verin korkuyorum evde bişey olur dusuremezsem hastaneye gelemem dedim diye dedim havale gecirecekse burda da olsa geçirir korkma öyle bi durumda yan çevir tükürüğü ciğerine kaçmasın hemen 112yi ara ambulans gelsin bene havale gecirmisim bişey olmaz dedi doktorum soğuk kanlilik en önemli şey 
0 oy
(241 puan) tarafından
Canim karnını doyur bol su ver lavabosuna çıkarsa Allah'ın izniyle hicbirseyi kalmaz 
0 oy
(4,311 puan) tarafından
Geçmiş olsun bol sıvı alımını desteklemeye çalışın.3vde leğen varsa ılık su doldurun içine oturtun oyuncak kap kaçak ne varsa suyun içine atın yuzdurun birlikte oynayın.Oyun suda kalma süresi uzatır hemde ikinizinde stresi düşeceği için iyileşmenin hızlanır ve en önemlisi ateşi düşürür Oyun olmadığı sürece suya girmek istememesi bormal ateş yüksek olduğu için ılık suda titreme üşüme gelir sırf bundan bile tepkili olabilir.

Bu da olmaz diyorsanız oturun tabure alın kucağınıza fiskiyeden su gelsin birlikte suyun altında 1 saat durun sarılın ama birsekilde 30-32 derecelik suyu  altında 1 saat geçirin.Ates dusecegi gibi rahatta uyur minnoş vücudunu dinlenir.
0 oy
(5,414 puan) tarafından
Domuz gribi testti yaptılar mı? İnfluenza olabilir belki. Antibiyotik en iyi ihtimalle 3 günde etki etmeye başlar
(5,414 puan) tarafından
Temiz bi yerden almamış mıydınız? :(
(717 puan) tarafından
Kapalı kutu canım alakası yok Muş onunla doktor zaten dedi dondurma enfeksiyonu tetikliyor Muş vücutta demekki benim kızıma iyi gelmiyor cnm ne zaman yese dondurma atesleniyir geçen senede dondurmadan kaç defa ateslendi
(5,414 puan) tarafından
Doktor dondurma vücuttaki enfeksiyonu tetikler mi dedi? Bacım nolursun doktorunu değiştir olur mu
(717 puan) tarafından
Öyle dedi canım valla ama normaldede kolay kolay hastalanmaz her dondurma yediğinde atesleniyor acildeki doktor dedi internette de yazıyor baktığımda gıcık varsa geniz akıntısı ateşi tetikliyormus
(5,414 puan) tarafından
Tam tersi aslında soğuk bakteri üremesini yavaşlatır. Neyse artık geçmiş olsun diyelim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 75 göst.
29 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Nagiiiss (427 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 87 göst.
28 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Nagiiiss (427 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 120 göst.
0 oy
7 cevap 135 göst.
30 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu