0 oy
114 göst.
Diğer kategorisinde (217 puan) tarafından
Kızlar 20 haftalık hamileyim ilk gebeligimde aşı yapıp yapmadığımi hatırlamıyorum zaten pek bir bilgim de yoktu sağlık ocağı da hiç aramazdi yada aşı yapacaz bu tarihte gel diye söylemezdi. Bu ikinci gebelikte yapıp yapmama konusunda kararsz kldm karşıma çıktı yapılmalı diye ama kararsz kldm acaba kndim mi gitmeliyim yada yapmasam sorun olur mu?

5 Cevaplar

+1 oy
(9,920 puan) tarafından

1. Yapmasan hic bi sorun olmaz her ameliyat olana tetanoz yapılmıyo da gebelere neden yapılacakmıs 
(3,350 puan) tarafından
Çok şükür yapmadım bir sıkıntı da olmadı sezeryan oldum birde
(9,920 puan) tarafından
Zaten amacları sezeryanda mıkroptan korumak değil bebegıne zarar vermeye calısmak
(3,350 puan) tarafından
Öyle valla steril ortamda tetanozun ne işi var
-Reklam-
0 oy
tarafından
ilkinde yapıldıysa bunda gerek olmaz. 17.haftadan sonra yapılıyor
(217 puan) tarafından
İlkinde yapmadim galiba yaptığımı hiç hatırlamıyorum maalesef çünkü sağlık ocagimiz çok sorumsuz bir yerde üstüne asla düşmezdi benimde pek bilgim yoktu bunda çoğu kişi yapıyor acaba kndim mi gitsem bilmiyorum ki
tarafından
git sağlık ocağına söyle hem gebelik takibi de yaparlar, kan ve idrar tahlili verirsin. zaten ara ara baktırmak lazım gebelikte
0 oy
tarafından
Yani beni arar aşı olunacağı zaman gebelikte oldum. Onun zamanları var çağırıyor sürekli kızımın aşı günü gelmeden arar bu tarihte gel der giderim. İstersen git konuş. Bence de olunmalı
0 oy
tarafından
Olmaz 3.sezaryen doğum yaptım tecrübe ile sabit 
(217 puan) tarafından
Benimde sezaryen doğumdur da ilkinde yaptığımı hiç hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle yapmamisimdr. Bunda şuan 20 haftalık hamileyim anca haftaya doktoruma gidince sorarım
0 oy
(915 puan) tarafından
Yaptırmanıza gerek yok, bu gerekli bir aşı değil. Zaten steril ortamda doğum yapacaksınız, evde bile doğursanız tetanoz olma ihtimalinin çok düşük. Tetanoz iğnesi düşüğe de sebebiyet veriyor. Benim rahim ağzı kısalığım vardı. Doktorum tetanoz olma o daha da ilerletir dedi olmadım çok şükür olamadım yani, yalan yanlış ne bulsalar bebeğe hamileye vuruyorlar anlamıyoruz ya bişeyden denek gibi kullanıyırlar

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 73 göst.
+1 oy
0 cevap 31 göst.
+2 oy
9 cevap 336 göst.

Kategoriler

1,468,625 soru

24,061,313 cevap

330,158 kullanıcı

...