0 oy
177 göst.
Diğer kategorisinde (964 puan) tarafından

Kızlar iyi bayramlar bu orkidenin kökleri çürümüş mu oluyor anlayan bir fikir verse yeni toprak aldım direk ekeyimmi yeni kök oluşumunu sağlayayim.curuyen rengi koyu.olan yerleri kesimmi bir akıl verin lütfen.

image

4 Cevaplar

0 oy
(527 puan) tarafından
İçleri boşsa onları kes toprağa dikebilirsin çok sulama yapma, şuanda kökler güzel duruyor Facebook'ta orkideyle ilgili gruplar var orada daha iyi bilgi alabilirsin ben orkide ile ilgili sorularımı oraya soruyorum
(527 puan) tarafından
Üst kısmı yumuşamış ama alt kısmı sağlıklı kök ise onları kesme
(964 puan) tarafından
Üstler yumuşak dolgun gibi ama içi çubuk gibi kuru çürümüş dimi .kesmem mi lazim
(964 puan) tarafından
Alt.kokler sağlıklı gibi üstten kuru olması sorun olur mu?
-Reklam-
0 oy
tarafından
İnternette görmüştüm orkide besleyenler de o ortadaki kavuccuk gibi şeyi cikariyolardi o köklerin çürümesini sagliyomlrmus..
(964 puan) tarafından
İnce çubuk olan mi süngerli bişeye batırıp dalı tuttrulmus çıkarmadım valla direk yeni toprağa ektim
tarafından
Evet o orkideyi kökten çürütür..
0 oy
(102 puan) tarafından
Çürüyen ve çok bozulan yerleri kes canim bir kök bile kalsa orkide buyur orkide toprağına ek oyle çok sıkı yapma zamanla gelişir 
(964 puan) tarafından
Kök kısımları içi kuru çubuk gibi kesince.distan dolgun gibi ama içi boş kesmek lazimmi yine de. Direk ektim yeni topragina
0 oy
(2,386 puan) tarafından
Cok fazla sulama yaptıysan çürüyebilir kökler gri olunca sulama işlemi yapılacak ve yapraklarına asla su değdirmeyeceksin çeşme suyuda değil içme suyu kullanman gerek ve kesinlikle duvar yanına falan koyma çok hassas bir cicektir hastalanır. Ve çok huysuzdur yer beğendiremezsin. Köklerde birşey yok süngerini çıkar ve orkide toprağı var agaç kabuğudur onun toprağı ağaçtan beslenir. Normal toprağa dikersen ölür. Ve güneşi sadece perde arkasından görecek direk güneşe maruz bırakırsan yanar ve ölür hassas bir çicektir orkide diğer çiceklere benzemez malesef.
(964 puan) tarafından
Yeni orkide topragina ektim ama kaynanamgilin çiçek .petek üzerinde duvar yanında maalesef bulundururlar
(2,386 puan) tarafından
Duvarla temas etmemesi lazım hastalanıyorlar

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 146 göst.
3 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde alyna067 (603 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 121 göst.
20 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hclkylmz (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 109 göst.
10 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 186 göst.
20 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,684 soru

24,089,110 cevap

331,657 kullanıcı

...