0 oy
82 göst.
Diğer kategorisinde (7,205 puan) tarafından
Kızlar bayramdan sonra başlayım diyorum büýuk tuvaletini anliyorum beze çömelerek yapıyor ama kücügunu nasil.anlicam birde lazımlik nasil aldiniz 25.5 aylık oğlum

2 Cevaplar

+1 oy
(2,385 puan) tarafından
Valla anlayamazsın çıkartcan bezi birdaha takmican o üstüne çişde yapacak kakada sen rehber olacaksın. Artık bez yok annecim çişimizi kakamızı tuvaletimize yapacağız diyeceksin bezleri kaldıracaksın birdahada takmayacaksın. Gecede bağlamayacaksın. Bezle hiçbir çocuğun tuvalet eğitimini yapabiliceğini düşünmüyorum. Tuvalet eğitimi bir görev değil çocuğun gelişiminin bir parçası ne kadar sağlıklı bir şekilde rehberlik ederseniz o süreci başarıyla atlatır. Ve tuvalet eğitimi sadece altına kaçırma olmayınca çişi kakası geldiğinde söylemeklede bitmiyor. Ne zaman kendi başlarına tuvalete gidip kilotlarını indirip çişlerini kakalarını yapıp kendi temizliklerini yapabilicek ve sonrasında kilotlarını giyip yanınıza gelecek olgunluğuna geldiğinde sonlanmış oluyor. Yani çocuk hazırmıdan ziyade siz hergün çis kaka temizleyecek kadar hazırmısınız o önemli. Lazımlığa gelince ben normal lazımlık aldım ama klozete alıştırman daha kolay olur lazımlıktan birde klozete geçirmek var. Şimdi gerçi klozet şeklinde lazımlıklar çıkmış ondan alabilirsin.
-Reklam-
0 oy
(50 puan) tarafından
En en onemli nokta çıkardığın bezi bi daha azla takmayacaksin. Sonrasinda 20 dakikada bir çişi için tuvalete götüreceksin. Orda biraz bekleyeceksin hadi yap yapabilirsin gibi  cocugunuzu cesaretlendirecek seyler soyleyin. Çişini her tuvalete yaptiginda küçük seylerle odullendirin alkislayin cok sevindiginizi belli edin. 1 hafta 10 güne kalmaz alışır. Benim oglum bu yöntemle 4 günde ogrendi cok sukur 2 buçuk yasindaydi 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 165 göst.
8 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Annebebek34 (1,018 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,767 soru

24,173,850 cevap

336,010 kullanıcı

...