Valla anlayamazsın çıkartcan bezi birdaha takmican o üstüne çişde yapacak kakada sen rehber olacaksın. Artık bez yok annecim çişimizi kakamızı tuvaletimize yapacağız diyeceksin bezleri kaldıracaksın birdahada takmayacaksın. Gecede bağlamayacaksın. Bezle hiçbir çocuğun tuvalet eğitimini yapabiliceğini düşünmüyorum. Tuvalet eğitimi bir görev değil çocuğun gelişiminin bir parçası ne kadar sağlıklı bir şekilde rehberlik ederseniz o süreci başarıyla atlatır. Ve tuvalet eğitimi sadece altına kaçırma olmayınca çişi kakası geldiğinde söylemeklede bitmiyor. Ne zaman kendi başlarına tuvalete gidip kilotlarını indirip çişlerini kakalarını yapıp kendi temizliklerini yapabilicek ve sonrasında kilotlarını giyip yanınıza gelecek olgunluğuna geldiğinde sonlanmış oluyor. Yani çocuk hazırmıdan ziyade siz hergün çis kaka temizleyecek kadar hazırmısınız o önemli. Lazımlığa gelince ben normal lazımlık aldım ama klozete alıştırman daha kolay olur lazımlıktan birde klozete geçirmek var. Şimdi gerçi klozet şeklinde lazımlıklar çıkmış ondan alabilirsin.