0 oy
247 göst.
Diğer kategorisinde (796 puan) tarafından
Mahremiyet eğitim nasıl verdiniz kaç yaşında başladınız 

Oğlum 2 yaşına girecek Ağustos ayında mahremiyet eğitim vermek istiyorum ama nasıl nereden başlıyacam bilmiyorum 

3 Cevaplar

0 oy
(27,136 puan) tarafından
Dudaktan öptüğü zaman müsaade etmeyerek başladım üçünede öğrettim küçük yaşlarda 2 yaşında oğlum var o mesela popo pipi dudak ve memiş ayıp omaş diyo asla dokunmayın diye herkesi tembihliyorum bu şekilde öğrendiler
(796 puan) tarafından
Dudaktan öpmek gibi bir huyu olmadı şimdiye kadar arada sırada gelip burnunu öpmek ister
Eşimin ailesine anlatamıyorum orasının özel olduğunu bezi bıraksın da sevelim diyolar bezden önce hemen öğretmem gerekiyor ama nasıl olacak bilmiyorum
(27,136 puan) tarafından
Tövbe estafurullah
-Reklam-
0 oy
(1,224 puan) tarafından
Ana okulunda öğretmenlik yaptım orada eğitim veriliyor sizde dudaktan öpülmeyecegini tuvalete anne dışında kimseyle görmeyeceğini anlatabilirsiniz zaten büyüdükçe 3 4 yaşına gelince dokunulmamasi özel yerleri olduğunu anlatirsiniz şuan bunun için küçük sizin gozetiminizde olmalı ne zaman ki okula başlar yavaş yavaş birşeyleri öğretmeye tam olarak başlarsınız şimdilik bunları anlatsaniz yeterli
(4,021 puan) tarafından
Canım bişeyi merak ettim
Hani lavaboya evet anne dışında kimse girmez de
 Peki ya çocuğun annesi yoksa
Ya ölmüş se Rabb'im korusun tabiki
Ya hasta
Bence babalar dahil edilmesi gerekmez mi
Ben küçükken lavaboya anne dışında kimse girmez izin verme dedi
Annem öldu ben günlerce annem gelsin dedim
(1,224 puan) tarafından
Eğer annesi yoksa cocuğun bakımından kim sorunlu ise onun girmesi uygundur tuvaletini kendisi yapmaya başladığında konuşulup artık buyudun kendi tuvaletini yapabiliyorsun burası senin özel alanın kimsenin girmesine izin vermiyorsun eğer annesi sonradan ölmüş ise babasının çocuğa uygun dil ile anlatması gerekiyor
(796 puan) tarafından
3 4 yaşını ne yazık ki bekleyemem özel yerlerinin dokunulmaması gerektiğini şimdi öğretmem gerekiyor eşimin ailesi bezi bıraksın orayı sevecez diyolar
(1,224 puan) tarafından
Canım sen annesi değil misin ağzın yokmu kimsiniz de oğlumun özel bölgesini seviyorsunuz diyemiyor musunuz küçük cocuk hayır dese istemese de onu kim takar sen annesi olarak ağızlarının payını vermen gerek
(796 puan) tarafından
Kaç kere konuştum keşke anlasalar ama anlamıyolar
(4,021 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ellerine sağlık usenmeden yazdın çok sağol
(1,224 puan) tarafından
Rica ederim canım
(1,224 puan) tarafından
Eşinle konus az dişinizi gösterin ya bu sizin çocuğunuz çocuğunuzun orasını sevseler hiç normal değil tövbe yaaaa
0 oy
(4,941 puan) tarafından
Daha yeni 3 yaşına girecek oğlum. İlk günden beri babası ve ben dışında bezini değiştirtmedik, zorunlu durumlar hariç. Hep ayrı odaya gidip yaptık, ulu orta yapmadık. Dudaktan öpmek istediğinde bunun güzel olmadığını söyledik, ara ara göğüslerime dokunuyor anlatıyorum böyle yapmak iyi bir şey değil, büyüdüğümüz için herkesin özel bölgelerine saygılı olmalıyız diye. Poposuna veya özel bölgesine oyun amaçlı sevgi gösterisi yapılmasına izin vermedik. Bakalım etki etmiş mi ileride belli olacak, şuan küçük.
(796 puan) tarafından
İzin vermesem de eşimin ailesi anlamıyor bunu bezi bıraskın da orasını sevecez diyolar
(4,941 puan) tarafından
Bu yetişkinlerdeki sapıklığı anlamam mümkün değil. Yanağı, eli, kolu dururken neden özel bölge? Tövbe yarabbi. İzin verme lütfen
(796 puan) tarafından
Vermiyorum ama anlamıyorlar
(4,941 puan) tarafından
Açıkça bunun nelere yol açabileceğini anlattın mı? Çocuk bunu oyun olarak algılarsa, yabancı biri yapmak istediğinde kötü niyetli olduğunu anlamaz vs diye söyledin mi? Sadece hayır yapmayın diye sert bir şekilde söyleme aynı zamanda açıkla. Belli ki kafaları basmıyor.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 384 göst.
25 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde veraaa (1,102 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 322 göst.
0 oy
3 cevap 247 göst.

Kategoriler

1,473,796 soru

24,129,876 cevap

333,963 kullanıcı