0 oy
440 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Gittiğiniz yerde çıkarıyor musunuz yoksa hep ferace ilemi oturuyor sunuz 

Şimdi bubcok önemli 

Ben çıkarıyorum hani bu konuda bilgim yok ama hiç pantolon giymiyor um turbanimda hep kapalı elbise yata etek tunik gibi giyiyorum birde feracenin üzerine renkli türban takmak günah mı 

Yoksa aynı renkmo olmalı ben siyah feracenin üzerine her renk şal eşarp takıyorum hani bilgim yok o yüzden altından etek giyyyorum şöyle aynadan kendime.bakinca dikkat çekmiyorum asla makyaj v.s yapmıyorum arada bir sürme oda biliyorsunuz peygamber efendimiz de sürernis Allahümme Salli alâ seyidina Muhammed 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Gittiğim ortama bağlı ama genelde feracemle duruyorum 

Feracenin üstüne dümdüz siyahi daha çok seviyorum 

Vallla ben yaklaşık 6 senedir makyaj yapmıyorum eşim burdayken çok nadir yapardım son 4 senedir hicbirsekilde yapmadım 
tarafından
Anladım ama renkli takmak günah mı canım mesela eşimin ailesi gül çok kabalık elbise üzerine kapalı türban geziyorum eğer olmuyorsa öyle ben  ferace ilçede gezerim
tarafından
Olur canım evde cikarabilirsin evde
tarafından
Feracemimi cikarabilirim yani canım tamam anladım daha dikkatli olirum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Mesela okula gittim asla çıkarmıyorum 

Yad amarkate pazara gittim çıkarmıyorum öylece geziyorum altindada elbise var bu arada ama üst türbanı renkli takıyorum dersenizki öyle olmaz ayninrenk olmalı onuda yaparım derseniz ki hep ferace bir daha elbise almam öyle gezerim zayıfım belli değil pek fazla bakınca 50 kilo yum yani 
0 oy
tarafından
Ben feracem ile rahatsam çıkarmıyorum. Çok dikkat çekici renkler tesettüre uygun değil. Ama farklı abartı olmayan her renk takabilirsin.

Makyaj olmaz zaten günah. 

Tesettürün amacı örtmek abartılı renkler ile dikkat çekmeyelim. 
tarafından
Yok makyaj yok zaten yazdım canım sadece sürme binde bir ama türbanım.renkli oluyor mesela işte çizgili falan siyahlı pembeli öyle
0 oy
(726 puan) tarafından
Ben birinin evine gidince erkek varsa ayni ortamda cok yakinlar haric cikarmiyorum ama ennemin evine gidince kayin validemin evind gidince cikarmiyorum kafamada cok belirgin renkler takmiyorum genelde karmasik renkler takmiyorum duz renkler oluyo makyaj yapmayi seven biri deilim yakin biri evleniyosa dugunde yapiyorum 
tarafından
Anladım canım
0 oy
tarafından
Canım gittigin yere göre değişir 

Kadın ortsminda giymene gerek yok 

Aile ortamında giymene gerek yok 

Mahrem olan yerlerde giyilmesi gerekir ama zaten etek giyiyorum bi yerim belli değil dersen kişinin kendi tercihidir 

Örtü konusunda en güzeli büyükçe iç göstermeyen kumaştan ve siyah örtmek en guzelidir ama renkli kullanmakda senin tercihin 

Şu durum var sen mahrem ortasında feraceni cikarirsan renkli renkli şallar takarsan tesettürün hakkını vermiş olmazsın en güzeli çıkarmamak ve siyah örtü örtmek dediğim gibi 
tarafından
Canım çok ama çok teşekkür ederim mesela annemlere gittim kuzenin gil geldiler eşiyle beraber beni feracesiz gördüler elbise etekle bu unaha venmi giriyorum nasıl olcak aile ortamında otururken aniden biri geldi diyelim nasıl yapacağım hiç bilgim uok
tarafından
İşte o durumda hemen giymek en güzeli
tarafından
Anladım canım teşekkür ederim birde resim bırakayım şunun siyahi var bende bunun üzerine ben renkli takıyorum olmaz mı tüm siyah mi takayım
0 oy
tarafından

image

bunun siyahi var bende bunun üzerine renkli tirnan olmaz mı sade yada küçük çiçek gibi 

Yoksa simsiyah mi olmalı 

tarafından
Tabi doğru olan giyinmek feraceyi
tarafından
Teşekkür ederim canım
tarafından
Tuebanlarimi gösterme şansım olsaydı bakardık.berabrr çokta renkli değiller ama içinde renkli ilanlarda var illaki tüm siyah değiller
Ama sunuda söylemek isterim ki kayın validem dediki bana hızdan elbise hatlarını belli etmeyen elbise
Üzerine uzun yelek diz hizasında kızım dedi üstüne türban uyumlu bakabilirsin tüm siyah bir anda olmaz dedi bilmiyorum ki ne yakacağım
tarafından
O şekilde bi tesettur şekli ilk defa duyuyorum renk fark etmez olur mu
Bak şimdi
"Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allâh çok bağışlayıcı ve çok esirgeyicidir." (Ahzâb,59)
Dış elbise diyo bak ya da cilbab diye de geçer kimi alimler cardam diye fetva verir kimisi peçe kimisi de hatlari belli etmeyecek genişlikte ve kalınlıkta ferace diye bildirmiş rebk konusunda siyah oacak diye bi sart yok ne çarşaflar var renk renk tesettürde amaç dikkat cekmemek soft tonlarda kullanirsin olur mesela örnek veriyim lacivert koyu yeşil olabilir kahvenin her tonu gri bu renkler soft renklerdirkirmizi pembe canlı mavi yeşil turuncu falan örtmek olmaz soft tonlar mesela pembeli diyosun bilemem üstünde görmek lazım bunlar tabiki senin nefsinle alakalı bişey ben sana tesettürün olmuyo deyip o şalları at diyemem nefsine ağır gelir belki komle feraceyi çıkarmak istersin oye bi riski göze alamam olmadı bi süre onları da kullan sonra koyultursun
tarafından
Haklsoin canım eşimin annesi böyle diyince hani bir durakladim ne bilim
0 oy
(4,689 puan) tarafından
Markete vs gidiyorsam ustume takip gidiyorum, basortu rengi dikkat cekmedigi surece onemli degil, gogus ve omuzlari ortsun yeterli. Biryere oturmaya gidiyorsam, altima bol elbisemi giyer gittigim yerde cikartirim feracemi. Surmeye gelince, sunnet ama kadin icin diaariya cikarken uygun olmadığını biliyorum, oyle ogrendim. Kadinda süs oluyor sonuctam Yatmadan goze çekilip uyumasi daha uygundur. Yine de derinden arastirilmasi en guzeli tabi.
tarafından
Teşekkür ederim canım ❤️ surmeyide daha net öğrenmiş oldum biraz daha araştırayım
0 oy
(11,244 puan) tarafından
Sürme evde sürmek sünnet dışarıdaki erkeklerin dikkatini çekecek çünkü 

Gittiğim yere göre değişir erkek varsa çıkarsam bile yelegim hep üstümde olur bol etek bol bluz 

Feracenin üstüne dikkat çekecek eşarp takmıyorum hep siyah laci kahverengi oluyor genelde ve uzun oluyor 
tarafından
Anladım canım teşekkür ederim
0 oy
(9,579 puan) tarafından
Makyaj yapmıyorum hiç sürmede evde çekerim binde bir dikkat çekmemek adına 

Feracemi gittiğim yerde erkek yoksa ve elbisem gelişme çıkarıyorum yoksa çıkarmıyorum 

Eşarp olarak günah diyeni hiç duymadım ama ben aynı renk kullanıyorum daha güzel duruyor 
tarafından
Anladım canım benim gibi diyiniyon sen ram olarak feraceler in linkini verirmisin bana kuzum
(9,579 puan) tarafından
Canım link atamıyorum inceleme ardından paylaşılacak diyor ama ANDE TESETTÜR sayfasında MEHLİKA FERACE
LETİSYA FERACE
MAHİNUR FERACE  
Bu üçü var bende çok memnunum
tarafından
Çok teşekkür ederim canım ❤️

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 1,807 göst.
26 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 756 göst.
22 Şubat 2022 Moda kategorisinde Aytencelik (4,295 puan) tarafından soruldu