0 oy
101 göst.
Diğer kategorisinde (837 puan) tarafından
Kizlar küçük tepsi yapacağım ,benim fırın küçük oyuzden,birde şekli veremiyorum aşırı büyük oluyor ya siz nasıl yapiyosunuz

2 Cevaplar

0 oy
(145 puan) tarafından

Ben klasik yuvarliyorum canım büyük tepsi için tarif:

• 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 6,5 - 7 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  •  Süt su maya ve şekeri alıyoruz kaba karıştırıyoruz sonra yumurta tuz sıvı yağ ekleyip yine karıştırıyoruz ve en son unu azar azar ekliyoruz yoguruyoruz ben genelde 2 bardak un koyup 1 er bardak ekleye ekleye yoguruyorum. Bu yöntemle aşırı yumuşak ve tadı eşit oluyor zorlanmadan da yoğuruluyor. Çok uzun dinlendirmiyorum tahmini 45 dk. Sonra elime bir yumurta büyüklüğünde hamur koyup ortasına bastırıp iç harcını koyuyorum eğer sade yapacaksam yuvarlayıp beze gibi tepsiye diziyorum. Üstüne de yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişiriyorum. Eğer yarım ölçü yaparsan küçük tepsiye denk geliyor
(837 puan) tarafından
Çok çok sağol canım
-Reklam-
0 oy
(1,368 puan) tarafından
1 su bardagi ılık süt

1 şu bardağı ılık su

2 yumurta beyazı (sarısı üstüne sarısını asla içine bırakma)

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı maya 

Aldığı kadar un ele yapismayacak. Bırak 2 saatten az zamanda mayalanir. Şekil ver tepsiye diz 20 dk öyle mayalanir sonra fırına fırından çıkınca üstüne sofra bezi ört yumuşacık olacak, bide çok pişirme pistigi an al fırından 
(837 puan) tarafından
Çok pişirsem nolur ki canım

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 302 göst.
28 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 214 göst.
0 oy
11 cevap 688 göst.
0 oy
7 cevap 223 göst.
18 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Cikolata canavari (778 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,315 soru

24,152,285 cevap

334,970 kullanıcı

...