0 oy
213 göst.
Diğer kategorisinde (261 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

kızlar şimdi ben arapçayi okuyorum ama harflerin Türkçede ne anlama geldiğini bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim mealini felan demiyorum Türkçe gibi her kelimenin ne anlama geldiğini öğrenmek stiyorum mesela kuranı okuduğum da Türkçesini de anlamak istiyorum bilmem anlatabildim i:angel:

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
kelime kelime ezberlemen lazım bence. Kur'an'ı okumayı bilmiyorum ama senin dediğin dil öğrenmek gibi bir şey. ingilizce dersinde yapardık ya book- kitap pencil- kalem.

bu şekilde kelime ezberlemen lazım ve Arapça'nın dil yapısını öğrenmen lazım. 

Türkçede cümle kırarken özne nesne yüklem şeklinde kurarız, Arapça da bu nasıl, fiiler nasıl çekimleniyor. gidiyorum nasıl deniyor, gideceğim ya da gittim nasıl deniyor. 

bir Arapça kursuna gitsen daha iyi olur sanki
tarafından
Gerçi Kur'an'daki Arapça biraz farklı diyorlar ama yine de bu şekilde bir kurs, online ders ya da YouTube videolari işine yarar
(261 puan) tarafından
Tm Teşekürler cnm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Şimdi yeni basılan kur'an'larda her Arapça kelimenin altında Türkçesi yazıyor onu kastediyorsan öylesi var Elmalı hamdi'nin bilgisayar programlı yazıyordu herhalde
(261 puan) tarafından
Anldm teşekürler cnm
0 oy
(2,076 puan) tarafından
Harflerin Türkçe'de anlamı diye birşey yok :) Kur'an dili arapçadir yani arapça öğrenmen gerekiyor. 
(261 puan) tarafından
Anldm teşekürler cnm
0 oy
(2,921 puan) tarafından
Canm arapca ole normal kurandan meal yaparak ogrenilcek bisj degil cok farkli bi ogrenme sekli var.bi dil kursuna gidip ogrenmen daha mantikli yoksa baska turlu zor olur yanj.bende zanannda ogrwnmis biri olarak diyorm.sanildgi gibi dil ogrenmeye benzemiyor
(261 puan) tarafından
Anldm cnm teşekürler
0 oy
tarafından
Emsile bina maksud ve avamil denilen sarf ve nahiv kitapları var. Kuran Arapçasını bilen bir hocadan ders alarak ancak öğrenebilirsiniz çünkü günlük konuşma Arapçasıyla Kuran arapçası bir değil.

Emsile; fiil ve isimlerin nasıl çekildiklerini öğretir.

Bina; 3 harfli kelimelerden çıkar 4 5 6 harfli uzun kelimelerin ne işe yaradığını gösterir.

Maksud; kelime içindeki kural ve kaidelerin hangi durumda nasıl değiştiklerini anlatır.

Avamil; sadece kelime değil, artık cümle olarak başta ortada sonra ne tür kelimeler gelirse ne olur onu belirtir.
(261 puan) tarafından
Anldm teşekürler

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,464,694 soru

24,005,776 cevap

327,559 kullanıcı

...