0 oy
233 göst.
Diğer kategorisinde (1,451 puan) tarafından
benimkiler hep açılıyor çok mu dolduruyorum bilmiyorum bide soganini kavuruyor musunuz çiğ mi yapıyorsunuz başka ne katiyorsunuz icine

9 Cevaplar

+1 oy
(7,140 puan) tarafından
Cig yaparız biz

Bulgur ve Pirinc karışık ama bulgur daha çok katariz 

Bol soğan salça koyarız

Sarımsak 

Nane ve maydonoz kurusu

Pulbiber 

Karabiber tuz 

Bol yağ 
-Reklam-
0 oy
(2,365 puan) tarafından
Soğanı kavuruyorum pirinçle dolduruyoruz biz içerisine sevdiğimiz baharatlar sulu sar canım deste deste de iple bağla bağlı pişir o zaman açılmaz
0 oy
(762 puan) tarafından
Et, pirinç, soğan, salça, baharatlar ve domates rendesi yapıyorum. Pirincin pişince şişeceğini düşünüp, yaprakları az az dolduruyorum. İçine az az koyup, sıkı sarın bir de pişerken üzerine sarmaların dağılmaması için ağırlık koyuyor musunuz tabak vb. 
0 oy
(18,756 puan) tarafından
Hepsinin çiğden yaparım. Pirinci de kavurma soğanı da. Sıkı sar dizerken de sıkı diz. Üstüne ağır bir şey koy
0 oy
(4,241 puan) tarafından
Kavuruyorum üzerine salça pirinç k.biber p.biber kimyon karabiber tuz nane maydanoz ekleyip biraz kavurup üzerine demlenmesi için göz kararı sıcak su ekliyorum altını kapatıp demlenince sarıyorum. Çok koymayın zaten pirinç piştikçe şişecek. Pencereye bir soğanı halka şeklinde kesip tabanını kapatıyorum hem tad veriyor hem yapışma olmuyor. Biir kasede 1 kaşık salçayı su ile açıp 1.5 çay bardağı kadar yağ bir tane de limon sıkıp sarma üzerine gezdiriyorum. Kaynayınca küçük ocakta kısığa alıyorum. Siz üzerine tatlı tabağı koyun sarmalar açılmasın 
0 oy
tarafından
Üzerine ağırlık koyup kaynayınca altını kısıyor musun canım
0 oy
(5,294 puan) tarafından
Hepsini çiğden yaparım ben kendi usulümle yaparım :)) pirinç soğan sarımsak maydanoz her çeşit baharat sumak domates rendelerim domates ve biber salçası . Bol zeytinyağı.. ince ve sıkı satarım üstüne toprak kapak kapatırım .ozamn dağılmaz ağırlık olması lazım bide sıkı sarman lazım. Yağınıda salçasını kavurup öyle dökerim üstüne. Sonra piştikçe suyu nu eeklerim kaynar su . 
0 oy
tarafından
Çiğdir içi bizde aşırı koymam şişer diye parmağımdan ince sararım bide sıkı sıkı koyarım açılmaz domates biber maydanoz soğan koyarım:))) 

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 383 göst.
+1 oy
0 cevap 68 göst.
17 Mart 2025 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,380 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 436 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ulkemdeyabancistmyrm (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 932 göst.
11 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Minikii (991 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,476,882 soru

24,175,255 cevap

336,073 kullanıcı

...