0 oy
213 göst.
Diğer kategorisinde (168 puan) tarafından
Kızlar kontrol amaçlı kan vermiştim t3 ve T4 normal ama TSH 6.9 cıktı. Küçük bebeğim var emziriyorum doktor bir ay sonra tekrar kontrole gel dedi ilaç falan yazmadı yarın tekrar kontrole gideceğim sizce bir sorun olur mu çok korkuyorum ve eğer ilaç yazarsa Ömür boyu mu kullanmam gerekir

2 Cevaplar

0 oy
(122 puan) tarafından
Ben 3 sene önce öğrendim böyle bir hastalığım olduğunu. İlaç kullandıkça azalıyor tiroidin sonra zamanla tekrar yükseliyor besinlerden dolayı vs. Bende gebeyim ve şuan bende ilaç kullanıyorum. İlk defa kullandığım bir şey değil ama bebekten dolayı korkularım illaki var tabi. Bişey sorucam ama sigara kullanıyor musunuz ??
(168 puan) tarafından
Yok hayr kullanmıyorum
(168 puan) tarafından
Ömür boyu kullanacak mısınız ilacı
(122 puan) tarafından
Yok kız mesela Mart 2022 de gittiğimde tiroidim 5.22 ydi sonra o zaman bekardim tabi yüksek dozlu kullandiydim 3 ay sonra kontrole gittiğimde 0.8 e indiğini öğrendim geçen hafta gebelik için kontrole gittiğimde doktorum detaylı kan vermemi istedi ve orda da tekrar tiroidimin yükseldiğini söyledi 5.44 e yükselmiş şuan ilaç kullanıyorum ve 3 hafta sonra tekrar kontrole gidicem. İlaçlar düşürüyor merak etme normalde korkulacak bişey yok ama ben gebe olduğum için korkmuştum sadece . Ama doktorun sana ilaç vermesi lazım yoksa ilerleyip guatra dönüşme riski var
(168 puan) tarafından
Ömür boyu kullanmama gerek kalmaz dimi ondan korkuyorum ya
(122 puan) tarafından
Valla onu bilemem ama sürekli kullanmazsin kontrole gitmeyi unutma 6 7 ay da 1 kere gitsen yeterli. Çünkü tiroidler yükseliyor sürekli sabit kalmıyor yükseldikçe ilaç tedavisi alıyorsun
-Reklam-
0 oy
(5,215 puan) tarafından
O gerizekali doktor neden yazmadı ki ilacı yüksek çıkmış yazması gerekiyordu bence başka doktora git canım 

Ayrıca bir ömür ilaç kullanacaksin diye bisey yok düzeldigi an biraktirir hapı bende yıllardır var o konunun uzmanı oldum artık ama yazması gerekiyordu ilacı 
(1,980 puan) tarafından
Canım ,benimde 6-7  çıkıyordu bana da çok yazmiyorlar ancak bebek düşündüğüm zaman ilaca baslatmislardi doktorun dediği banada o kadar da çok yüksek bir değer değil hamile olmadığın dışında kontrol diyor hamile iken 2.5 civarına çekmek için ilaç baslatiyorlar,
(168 puan) tarafından
Hamile değilim canm
(168 puan) tarafından
Öyle mi diyorsunuz ya korktum şimdi yarım gidicem bakalım ne diyecek
(168 puan) tarafından
T3 ve T4 normal TSH yüksek sadece 6.9
(1,980 puan) tarafından
Benimde. Aynı canım genç kizligimdan beri böyle küçük kardesiminde aynı 6-7 seviyerinde gezer yazmıyor doktorlar ilaç yazsa daha iyi aslında kilo alıyorum bu yüzden şişmanlık yapıyor korkulacak bir durum değil ara ara kontrol ettiriyorum
(168 puan) tarafından
Sağolun içimi rahatlattınız ya inşallah düzelir
(5,215 puan) tarafından
Benim bekarken çıktı ilk 14 sene önce 7 binlerce çıktı 50 den başlattı o gün bu gündür kullanıyorum canım normalde başlatması gerekiyor troid yüksekliği hamilelige kısmen engel oluyor düzene koymak zorunda
Hamilelikte de yükseldi benim ikisinde de şuan hala kullanıyorum 14 sene oldu
(168 puan) tarafından
Ya ben yakında doğum yaptım da iki çocuğum var biri daha küçük belki o yüzden hemen başlamak istememiştir birde stresli dönemdeydim ondan kaynaklanmıştır diye düşündüm doktora da belirtmiştim
(5,215 puan) tarafından
Evet kuzum ondan olabilir çünkü hamilelik sonrası hormonlar tepe taklak oluyor düzene girmiyor
Benim de son gebelikten sonra hanımın miktarını degistirip ta 3 ay sonra cagirmisti
(168 puan) tarafından
Hmm anladım
(168 puan) tarafından
Bugün gittim TSH 12 çıkmış ama doktora gösteremedim yarın gidicem sizce bu değerle ömür boyu hap mı kullanacağım :( çok kötüyüm çok moralim bozuldu ya kafam gitti resmen
(5,215 puan) tarafından
Ömür boyu kullanacaksın diye bi durum yok canım o değerlerine bağlı bisey ama doktor vermesi lazimdi önceki değerinde  bak yükselmiş kesin hap kullanman lazım büyük ihtimal 50 den başlar hapi
(168 puan) tarafından
Emzirirken kullanabilirim dimi
(5,215 puan) tarafından
Tabiki de kuzum kullanabilirsin
(168 puan) tarafından
Allah razı olsun sizinle konuşmak iyi geldi sağolun:)
(5,215 puan) tarafından
Rica ederim kuzum ne demek:))
(168 puan) tarafından
Ya biri post açmış tiroid kanseriymiş çok etkilendim Rabbim şifa versin inşallah çocuğuna bağışlasın. Benim endokrin doktoru değerim normal diye ultrasonla bakmamıştı da bendeki de öyle bişey değildir dimi ay iyice paranoyak oldum ya postu gördüğümden beri bunu düşünüyorum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 125 göst.
9 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Uyumakistiyorum (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 339 göst.
0 oy
1 cevap 58 göst.
14 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Gzr (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 57 göst.

Kategoriler

1,468,456 soru

24,058,671 cevap

330,035 kullanıcı

...