0 oy
124 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (157 puan) tarafından
kızlar saframda taş varmış ameliyat olucam hayırlısıyla ilk sorum safra alındıktan sonra kilo alımı oluyormuş olanlar bilgi verirseniz sevinirim

ikinci soru ameliyat olduktan sonra şikayetleri devam edenler varmış doğru mu bilmiyorum çevrenizde ameliyat olanlar aldı mı?

bide genel anesteziden korkuyorum kendine gelme nasıl oluyor bazı videolar görüyorum kafa yerinde olmuyor dengesiz konuşma oluyor :) ben fena saçmalarım  uzun oldu şimdiden çok teşekkür ederim ❤️

7 Cevaplar

0 oy
(1,710 puan) tarafından
1) Babannem ameliyat olmuştu kilo alımı olmadı

2)yine babanneme göre cevap veriyorum tekrarlama olmadı ama evet bazılarında olabiliyormuş

3) doğumu genel anestezili yaptım öyle bilinç bulanıklığı falan olmuyor sadece hemen gözünü açamıyorsun başın dönüyor 
(157 puan) tarafından
ben doğuma spinal anestezi ile yaptım kız bu kafası yerinde olmayanlar nasıl bir narkoz olıyor bilmiyorum bilsem doktora ondan verme diycem teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
ablam oldu, kilo alma falan olmadı sonrasında hamile kaldı zaten de. safra reflüsü duye bri şey varmış sonradan o oldu. midenin alt kapakçıklarında sorun olmuş, safra mideye geliyormuş o da mide yanması falan yapıyor. onda kronik mide rahatsızlığı da var zaten. 

annem seneler önce 17-18 sene önce açık ameliyat oldu, onda bu tarz bir sorun olmadı. eşimin ameliyat olması lazım ama korkuyor:) 

bende de safra kesem de polip var, doktor büyürse ameliyat demişti duruyor hala. 
(157 puan) tarafından
çok geçmiş olsun canım teşekkür ederim
0 oy
(3,304 puan) tarafından
Tam aksine ben dahil çevremde olanlar hizli bir kilo verimi oldu 

Yediklerine dikkat edersen dr un yasakladigini yersen devam eder tabi. Ilk 1 yil bence çok onemli

Ameliyattan sonra artik ayilmadan odaya getirmiyorlar canim
(157 puan) tarafından
teşekkür ederim cnm hep diyet mi uyguluyorsun yoksa ilk bir yıl mı dikkat ettin ayılmadan odaya almıyorlar meselesini bilmiyorum genel mi yapılıyor ameliyat yoksa isteğe mi bağlı
(3,304 puan) tarafından
Canim söyle ilk yıl kolay sindirilen şeyler yedim. Et falan yiyince sindirimi zor olunca sıkıntı veriyor. Ama onun icinde ilac vs var tabi. Bol  Baharatli cok aci seyler yemiyorum
(157 puan) tarafından
anladım cnm sağol
0 oy
tarafından
Daha yeni oldum kilo işini bekleyip görecez diğerini de sadece bende ne bayıldığımı ne ayıldığımı hatırlamıyorum bana yasak bişey denmedi cuma kontrol var o zaman der belki zaten doğru düzgün bi şey anlatmıyolar bi gece yattım sabah vizite gelen dr güzel geçti taburcu dedi gitti reçeteyi verdi gönderdiler 
(157 puan) tarafından
geçmiş olsun canım ameliyattan sonrası nasıl geçti ağrı falan bide kapalı ameliyat mı oldun
tarafından
Kapalı oldum canım tabi ağrı oluyo hatta kapalı diye insanlar biraz küçümsüyo ama öyle değil oluyo ağrı ama 2 gün en fazla sonra sadece hareket ederken fln sızlıyo o kadar bi gece yatırdı zaten şükür cuma olmuştum bi sorun olmadı
(157 puan) tarafından
teşekkür ederim tekrar geçmiş olsun canım
tarafından
Sana da geçmiş olsun canım inşallah kolaylıkla atlatırsın
(157 puan) tarafından
amin inşallah
0 oy
(1,302 puan) tarafından
1 ben 6 yıl önce oldum asla kilo almadim yani normal kilo alınmı yor    2 hiç bir şikayet kalmiyor  tamamen iyileşiyorsun 3 evet anestezi alınca kafa yerinde değil beni uyandirinca doktora çok küfürler ediyordum sonra oda ya getirnince annem ile eşim yanıma kuştu annem benim başimdayken boğmaya caliştim sonra eşimin tek tek sakalını çekmeye çalişyordum  benimde 20 taşim vardi safram komple alındı 
(157 puan) tarafından
abo kız naptın öyle ay ben genel alirsam senden daha kötü olurum herhalde ağzım bozuk eşimle şakalaşırız tekme dövüş
(1,302 puan) tarafından
Vala kız ben genel oldum zaten bünyem düsük
(157 puan) tarafından
teşekkür ederim cnm bilgi için tekrar geçmiş olsun
0 oy
tarafından
Canm safram eylül ayında alındı bendede çamur ve taş vardı 

Genel anestezi oldm amelliyat masasında bana gözde die seslendiler hemen uyandım dengesiz konuşmam felan olmadı 

Kapalı amelliyat oldum miğdemde 1  göbeğimde 1 ve sağ tarafımda 2 delik var toplamda 4 delik var yani 

Bnde kilo alımı olmadı canm gerçi diyetteyim ondanda olmamış olabilir 

Bnde inanılmaz ağrı kusma fenalaşma bel ağrısı yapıyodu bütün şikayetlerim geçti 
(157 puan) tarafından
ben de kusma yapıyordu hamileyken şimdi de nefes alamıyordum ağrısı bir hafta sürüyor canım geberiyorum adeta mecbur ameliyat olucam kırkım yeni çıktı
tarafından
Ol canm rahatlarsın inşallah . Ben çok rhatladım günlerce aç dolaşıyorm ağrım tutuyodu kusuyodm sürekli maf oluyodm ağrıdan kıvranıyodm resmen . Olana kadar yağlı şeylerden bulgurdan çikolatadan yumurtadan uzak dur tutmasın gene ağrıların
(157 puan) tarafından
sağol cnm dikkat ederim
0 oy
(5,414 puan) tarafından
4 sene falan oldu heralde olalı. Kilo alımı olmadı ama ben yediğime hep dikkat ederim. Ameliyat olduktan sonra ağır yemekler yemeye devam ederseniz hazımsızlık olacağı için şikayet olabilir. Çok yağlı beslenmemekte fayda var. Genel anestezide atılmadan odaya getirmiyorlar zaten. 
(157 puan) tarafından
teşekkür ederim cnm dikkat ederim

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 297 göst.
0 oy
0 cevap 39 göst.
0 oy
7 cevap 170 göst.
14 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Emine S (18,460 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,530 soru