0 oy
592 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Arkadaşlar arasında kulanilan dışlanan binden fazla akran zorbalığına uğrayan bı insan olarak büyüdüm şimdi bir oğlum var eltim oğlunu zebani gibi yetiştiriyor aynı şeyleri oğlumda yaşıyormuş gibi hissediyorum herşeyini herkesle paylaşır cana yakın bir çocuk ama kimse ona öyle davranmıyor gecelerce uyuyamıyorum anksiyete başlıcak eltim olacak cadiyla kaynana mustefesi ile aynı aynı havluda yaşıyoruz eltimle uzak durmaya çalıştıkça dibimde bitiyor oğlum için çok üzülüyorum hep kullanılıyor bunları gördükçe travmalarim azıyor kendime hâkim olamıyorum eşime çocuğuma kaldırıyorum eşime saldırma nedenim beni bu insanlarla 8 senedir yaşatmaya devam etmesi oglumada kendini bu denli ezdigi için bana bı akıl verin Allah rızası için kafayı yemek üzereyim çocuğumu bu konuda nasıl eğitecem ben 5 yaşına girecek marta dil geriliğinden özel eğitim alıyor ben artık kalbim kaldırmıyor ezilmesine kulaniyorlar bütün çocuklar berbat durumdayım şuan 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bana akıl verecek kimse yokmu gerçekte iyi değilim 
-Reklam-
0 oy
(5,453 puan) tarafından
Akıl vermek benim haddime değil estafurullah 

Lakinnn 

Çocuğuna yapılanlara kzıyorsun ama aynısını evde sen kendi çocuğuna yapıyorsun şu dünyada rabbimin bize bahşettiği annelik duygusu kadar güzel başka birşey yok hayatta en kıymetlimizdir biz annelerin bittik tükendik öldük dediğimiz an bizi tekrar ayağa kaldırır düştüğümüz yerden hemde daha güçlü bir şekilde aslanlar gibi evladını da kendını de ezdirmeyeceksin bu sorunu evladınla sen aşacaksın şu hayatta ona senden daha iyi gelecek kimse yok sen yüreklendireceksin ki oda kimseye kendini ezdirmeyecek
(5,453 puan) tarafından
Kendini kullandırttıpı an devreye sen gireceksin  bunuda evde çocuğunla uzun uzun konuşup halledeceksiniz görüştürme kesinlikle onlarla bunun diğer bir seçeneği yol bir araya gelmek zorunda oldukları an senin gözetiminden ayırma çocuğunu
tarafından
Bunları elbette yapmaya çalışıyorum dilden problem yaşayan bir çocuk biri onun sinirlenecegi birşey yapsa bile zar zor ifade ediyor kendini böyle olunca herkes kendini haklı çıkarıp aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar ah benim bu ***** kafam insanların yüzlerine yüzlerine gelme buraya istemiyorum içimi döküp gönderemiyorum
(5,453 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum canım gerçekten oğlum 3 yaşında birden takılmalara başladık dil terapistine gidiyoruz peki nerde yaşıyorsunuz dil eğitimi alıyormuşsunuz heralde size söyleneni harfiyen yap aklına kötü birşeyler getirme sen ve çocuğun çok iyi olacaksınız. Ama bir kardeş bir abla olarak söylüyorum lütfen sen çocuğun kendinle ezdirdi diye birde evde sen kızarsan o çocuğu bir daha tıplayamazsın
tarafından
Doğru söylüyorsun bende bunun yanlış olduğunu bildiğim için şu saatlere kadar uyuyamıyorum kafamda hep
(5,453 puan) tarafından
İlk sen iyi olacaksın ki çocuğunu da iyi edeceksin Allah yardımcımız olsun
0 oy
tarafından
Sen beş yaşındaki çocuğa kendini savuuyorsun diyerek alında ona zorbalık yaptığının umarım farkındasındir lütfen psikolojik destek al yoksa çocuğuna en büyük travmayi sen yasatirsin
tarafından
Bı üstteki yorumda yazdığım yoruma bakarmisn
tarafından
Anlıyorum canım ama o daha beş yaşında tabiki isteyerek yapmadığını biliyorum ama destek almalısın
0 oy
tarafından
Çocuklar ailelerin yansımasıdır en çok ta annelerin çünkü onları ilk biz büyütüyoruz ilk eğitimi biz veriyoruz eğer sen kendini iyileştirmezsen o çocuk ta iyileşmez destek al iyileş ayıp değil bunu ben de yaptım . Psikolog psikiyatrı herneyse ama biraz psikologluk sun sen gitmeni tavsiye ederim . 
tarafından
Devletteki pisikoloklar bu şekilde ilgileniyormu ona göre randevu alicam
tarafından
Ben devlete sadece psikiyatrı için gittim ama psikiyatrım öyle iyiydiki gerçekten 15 dk psikolog gibi ilgilendi yani bu insandan insana değişiyor bir araştır
(5,453 puan) tarafından
Psikiyatrı sevk eder anca öyle ama devlette çok zor
tarafından
Tmm ben bunun peşine düşeyim ikisinin aynı alan olduğunu sanıyordum
tarafından
Yok canım psikiyatrı ayır psikolog ayrı ilaçlık bir durumun yok yönlendirilmen lazım o yüzden psikolog dedim
0 oy
(779 puan) tarafından
Güçsüz bir kadın değilsin Annesin sen . Herşeyin en güzeli olsun istiyorsun . Benim kızım da özel eğitime gidiyor konuşma terapisine gidiyor 9 eltiyiz bir tek benim kızım böyle herkesin şakır şakır konuşurken benim kızım elimi tutup odaya götürüyor onlar gidene kadar çıkmıyor . Oğlunu ezdiklerini düşünüyorsan bunu eltinle konuş . Eşinle aranı boşuna bozma evliliğinizede yazık günah . Biz 5 elti yan yanaydık kimse kızıma bişey diyemez çünkü buna ben izin vermezdim tavizini en başta göstereceksin onlarda anlayacak . Hassas olduğum konuları anlatırdım.

Bak bu hassas noktam ben yaşadım çocuğum yaşasın istemiyorum derdim benn. Bence sende dene gönlünü ferah tut Allaha güven bunlar bir sınav eğer sana bişey olursa işte o zaman oğlun eltinin elinde ezilir unutma.  Sen iyi ol ki evladına iyi bak 
tarafından
Çok güzel söylemişsin umarım üstesinden geliirm bu işin uykularım haram oldu resmen zaten iç içe yaşamak istemiyorum doğrusunu istersen evime gelmelerini bile istemiyorum ama sürekli dibimde bitiyorlar Allah bana bir yol göstersin yoksa gerçekten yitircem kendimi
0 oy
(6,502 puan) tarafından
Sen ayni avluda bi suru insanla yasarken cocugunu ezersen onlarda ezer. Ayrica cocuguna ogreteceksin kendini savunmayi, kullandirtmamayi. Bi zaman sonra kendini savunur. Benim oglumda 3 yasina kadar satasilsa bana soylerdi. (Ben kavgaci olmasin diye boyle ogretmistim) baktim zorbalik etmeye calisiyo cocuklar sana vurana satasana sende satas ve vur dedim hatta birinin annesini dovdum. Saka degil dovdum. Ondan sonra oglumda kendini savunmayi ogrendi. Madem oyle sen mudahale edeceksin cocuga sen zorbalik etmeyeceksin. Bu sefer zorbalik edilmesine izin vermis olursun. Isin icinden cikamiyosan destek al.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 393 göst.
18 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Sorumvar90 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
+2 oy
16 cevap 454 göst.
0 oy
2 cevap 148 göst.

Kategoriler

1,494,363 soru