Evet tatlım taşınma ve yer konusunda şuanki dikiş makinaları pedalsız elektrikle çalışıyor annenin büyük ihtimal yoknaz vardı yada kara makina benim annemdede ondan vardı ama ben şimdi singer 3223 aldım kırmızı rengi güzel tavsiye ederim taşıms konusunda ağır değil eski makineler dökme demirden oluyordu o yüzden ağır ben benimkini dikiş kurslarına getirip götürüyorum 1 sene dikişe gittim 5 tane makine vardı ben kendi makinemle yapmsyı öğrendim kendiminkini hergün getirip götürüyordum taşıma çantasını pek önermem plastik olanı kumsşlar var yurtdışından getiriyorsun taşıması içine tüm eşyaları koyman daha iyi oluyor ben amerikadan 100 renk orta boy bobin setide getirttim sonrasında renk sıkıntısı çekmedim bizde hangi renk kumaşsa o renk dikiş atılıyordu eğer merak ettiğin birşey olursa dahada söylerim bilmiyorum sıfırdanmı başlicaksın yoksa eğitimin varmı yardımcı olabilirim diye düşündüm yoknazlar birde eğer uzun süre kullanılmax ise içindeki çarklar çatlıyormuş anneminki 20 küsür sene beklediği için bir köşede çarkları çatlamış kullanılmaz halde bu benimki şuan iyi şükür ben küçük dikişler atarım yada başka şeyler düşünüyorum diyorsanız o ayrı konuşabilirim sizinle