0 oy
135 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,203 puan) tarafından
İnanır mısınız bilmem ama bunca zaman hiç patatesli yapmadım böreği ya kıymalı ya pırasa lor ıspanak patlıcan soğan her türlü yaptım ama bir patatesli yapmadım patatesin iç harcını 

Nasıl yapıyorsunuz hamurlaşma yapmıyor değil mi gerçi yapmama sebebim de bir kez biri yapmıştı patatesli börek bildiğin için hamurdu tadını beğenmedim hiç o yüzden hiç kullanmadım

5 Cevaplar

+1 oy
(2,173 puan) tarafından
Once pattattesi haşlıyorsuun sonra patatesin soğumasını bekle soğuduktan sonra patates kabuğunu soy vede patatesi ez  sonra soğani soy soyduktan sinra doğra tavayı ısıt yaği dök sonta soğanı dök iyice soğani kavur kavurduktan sonra soğumasını bekle soğudukta sonra soğanı ezdiğin patates puresini icine dok tuzunu vur nane kara biber pul biber döke bilersin yani isteğe bağlı
(1,203 puan) tarafından
Böyle yapayım canım
(2,173 puan) tarafından
Aynen bacım
-Reklam-
0 oy
(12,085 puan) tarafından
Hamur dediğin patates ki ezip koyuluyor ya iç 
(1,203 puan) tarafından
Ya patates içinde bildiğin hamur gibiydi pişmemiş çiğ hamur olur ya aynı onun gibiydi yediğimde ondan ben de hiç kalkışmadım zaten patatesli yapmayı da şimdi patatesim çok var yarın akşam da misafir gelecek
(12,085 puan) tarafından
Ben  haşlıyorum iyice çatalla iyice eziyorum soğanlı salçalı kavuruyorum hiç öyle olmuyor
0 oy
tarafından
Ben hasliyorum canım 
(1,203 puan) tarafından
Haşladıktan sonra kavuruyor musun soğanla falan
tarafından
Ben kvururum canım yada kavurmam ama hiç hamurlasma olmadı.bugune kadar
0 oy
(4,683 puan) tarafından
Ben patatesi haşlıyorum soğuyunca çatalla eziyorum sonra bi tavada ince doğradığım soğanları kavuruyorum biraz da salça ekliyorum azcık kavuruyorum sonra patatesin üzerine döküyorum biraz soğuyunca yapıyorum böreği hiç hamur kalmadı bu güne kadar ama ben yufkalara  sos döküyorum öyle sarıyorum üzeri çıtır içi yumuşak oluyor. Sosundan biraz kaldıysa yumurta sarısını da içine döküp öyle üzerine sürüyorum sardığım böreklerin
0 oy
(692 puan) tarafından
Patatesleri haşlıyorum soganları kavuruyorum az karabiber atıyorum cok az salca patatesin üstüne atıp ezerek karıştırıyorum cigden yapmam tadı lezzetsiz geliyor bana 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 164 göst.
6 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kurabiye canavarim (701 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 202 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 114 göst.
+1 oy
3 cevap 160 göst.
21 Şubat 2025 Diğer kategorisinde M.h.2606mt (269 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,477,630 soru

24,186,482 cevap

336,662 kullanıcı

...