0 oy
178 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,425 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
15 aylık bebek boy 78 cm , kilo 11. Premature doğdu. doktor kilosu fazla, boyu kısa dedi akranlarına göre.Aşırı saçma geldi yorumları.ilk defa bu doktora muayene olduk kendi doktorumuza sıra alamadık.Kızlar bir de asıl doktora gitme sebebimiz uykusuzluktu, doktor gündüz uyuyor mu diye sordu ,evet öğleden önce 2 saat dedim ,alık alık yüzüme bakıp güldü gündüz uyutma uyursa gece uyumaz dedi haddimi aşarak “emin misiniz ?ilk defa duydum bunu”dedim .bu doktor yeni yapıyor görevini galiba ilk defa gördüm doktoru hastanede zaten.

5 Cevaplar

0 oy
(12,085 puan) tarafından
Kilosu normal canım artık öyle gider o dazla almaz ki sanırsın 15 kilo 
(1,425 puan) tarafından
Çok şaşırdım bende sanki obez mi çocuk.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çok abartıyorlar bazı doktorlar benim büyük oğlum 18 aylıkken 20 kiloydu kimse bu cocuk obez demedi boyuda uzundu esimle ben uzun ve iriyiz ee cocukta normal olarak oyle bence seninki gayet ideal prematüre bebege gore
(1,425 puan) tarafından
Gereçkten acayipler bir de bu kilo oranı değişen birşey çocuk hastaşanıyor kilo veriyor basen toparlıyor yani.
0 oy
(4,683 puan) tarafından
Benimki de o aylarda 9 kiloydu canım ama kız bebek biraz daha zayıf oluyor sanırım şuan 18 aylık 11 buçuk kilo bence çok kilolu değil ve küçücük bebek gündüz hiç uyumadan nasıl dursun durmaz yani 
(1,425 puan) tarafından
Bu sağlık çalışanları böyle bilinçsizce konuştuğu zaman zerre saygım kalmıyor.Bu cahillik resmen , bu aylardaki bebeklerin çocuğu gündüz uykusu yapar, daha küçük olanlar 2 kez 3 kez uyku yapar.Bunu bilmeyen de çocuk doktoruyum demesin
(4,683 puan) tarafından
Bence de canım katılıyorum uyumadan duramaz yani
0 oy
(4,314 puan) tarafından

Alt presentil grubunda boyu ve kilosu ama çok normal prematüre doğmuş bence takılma.15 aylik çocuk gündüz 1.5 -2 saat uyuyunca gece uykusu etkilenmez çünkü zaten ihtiyacı öğlen uykusundan saat 14:00 gibi kalkmış olsun.max 6-7 saat uyanıklık süresi var.

Senin dikkat etmen gereken öğlen uykusunu sabah kalkis saatinden 4-5 saat öteye denk getirmen uykuyu daha erken yaptirman ikinci uyku ihtiyacı ile akşam yattıktan sonra kalkıp gece nin ortasında 6-7 saat uyanıklık demek sadece saatleri düzenlemelisin

Bu arada 09:00/02:00 arasi nuyume hormonu salgilaniyor uyumasını sağla gelisimi 2 ayda acayip değişir haberin olsun.
(1,425 puan) tarafından
Bu yazdıklarınız çok açıklayıcı ve mantıklj geldi dikkate alacağım çok teşekkür ederim.
(1,425 puan) tarafından
Baktığınız persentilin fotığrafı var mı ss atabilir misiniz
(4,314 puan) tarafından
Sabit baktığım bir tane yok ben aya göre gelişim takip ediyorum her zaman sadece boy kilo olarak motor gelisim ince ve kaba ayın oyuncakları gelişim basamakları bebek gelisimi ilk adımlarım doktor amcam dr yelda mumcu gibi.
0 oy
(3,304 puan) tarafından
Uyku uykunun mayasidir. 3 yasina kadar öğlen uykusu mutlaka tum uzmanlar oneriyor. Uyumazda aksam ustu uyuyakalir gece uyumaz ki cocuk. Resmen baştan savma is yapmis
(1,425 puan) tarafından
Uyumayınca çok hırçın oluyor zaten adam ne dediğini bilmiyor sözde doktor

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 255 göst.
6 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Birkucukbebis (488 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 91 göst.
23 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 323 göst.
21 Mayıs 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Karkuresi (2,339 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 118 göst.
21 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde D. 65 (235 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,545 soru

24,185,073 cevap

336,571 kullanıcı

...