0 oy
228 göst.
Diğer kategorisinde (71 puan) tarafından
Kızlar sürekli rüyam da öldüğümü görüyorum son 1 yıldır bu böyle rüyamda mezarlığın üstüne durup  ben burda nefes alamam değip uyanıyorum ve bu gördüğüm rüyalar nedeniyle sürekli nasıl ölücez ne olacak diye düşünmekten kafayı yedim galiba

6 Cevaplar

+1 oy
(38 puan) tarafından

Deniyor ki Ruh'un bedenden ayrılırken hissedeceğimiz en hafif acı bedenimizin dikenli çitlere sürterek derimiz çarçalanır acı duyarız ya işte o acı en hafifi olacakmış. 

Sizi korkutmak için değil ama ölüm gerçeği sen ben herkesin başına gelecek. 
Bundan kurtuluş yok o zaman bize düşen sanırım ölmeden önce ölmek; yani yarın ölecek gibi bugün ve dünkü yanlışlarımızdan vazgeçip muhasebe yapmak. Yaradanı hoşnut edecek çizgide yürümek... 
(4,167 puan) tarafından
Yanlış.
Nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Ve nasıl ölürsen öyle haşrolursun, dirilirsin
Peygamberimiz buyurmuştur: ölümün nasıl birşey olduğunu bilseydiniz vallahi ağlamak yerine bayram ederdiniz. Ölüm bir odadan bir odaya geçmek gibidir.
İnsanlar amellerine göre ölürler.
(71 puan) tarafından
Nekadar da güzel yazmışsınız teşekkür ederim her ikinizin yorumu için de insan konuşunca biraz olsun içi terahlıyor
-Reklam-
0 oy
(1,974 puan) tarafından
Kendimce yorumlamak istiyorum ben bunu Allâh bize işaret gönderiyor ibadet yapmamız için yapıyorsak daha fazlasını yapmamız için namaz kılıyormusun bilmiyorum ama namaz kılarak başlayabilirsin kendini rahatlatmaya mesela canım naçizane fikrim bu benim linçlemeyin sakın 
(71 puan) tarafından
Hayır ne linçlemesi bu senin fikrin. Namaz kılıyorum 11 yaşından beri kuran okuyorum elhamdülillah. Eşim yarı hafız elimden geldiğince istiğfar ediyorum bu rüyalar hamileliğimin ilk günlerinden bu yana bu rüyaları görür oldum
0 oy
(782 puan) tarafından
Bende ölümden döndüm halen denize gerçek hayatta giremiyorum 2 sene bitti ama tuzlu su yüzüme vurduğu anda panik oluyorum bende denizde ölcemi düşünürdüm geçen sene şubatta akrabalarım ve üvey annem kardeşlerim ve tabii babam maraştaydı o depremden çok etkilendim birgün acaba bende enkaz altında kalırmıyım diye düşünmeye başladım sanırım en korktuğum ölüm şekli en kaz altında kalarak can vermek  ben denizde boğulduğumda hiç acı çekmedim sonrasında çok çektim hatta tüm aileme içimden elveda ettim hayatım gözümün önünden geçti birden derinleşen bir denizde gözüme su kaçması sebebiyle açığa sürüklenmişim  burnumu yüzeye çıkaramadım görümcemin kızı kurtarmış beni bilincim kapalıyken kalp masajıyla ilk defa nefes aldıktan sonraki her nefes acı oldu uzun bir süre koronadan kaynaklı en az 1 hafta yatacağım hastanede 2 gün yatırdılar vantilatör karşısında günlerce nefes almaya çalıştım konuşamadım konuşunca ciğerlerim acıyordu 
(71 puan) tarafından
Nasıl kötü bir durum Allah kurtarmış canım :(
0 oy
(5,140 puan) tarafından
Düşünmek tabiki lazım hepimizn sonu budur

Biz korkuyoruz çünkü hazır hissetmiyoruz

Hesap var çünkü yaşadığımız ömrün hesabı olmayacak mıydı?

Rabbim merhametiyle muamele etsin ...
(71 puan) tarafından
Amin inşallah Rabbım hepimizin günahlarını affetsin
0 oy
tarafından
Genelde uyucgm zama yada uyuyamadigmda akloma gelyo ve icim cok daralyo isin icinden cikamayncda aglyorm 
(71 puan) tarafından
Aynen bende öyle oluyorum yaa:( yatağıma uyandığım da birgün elbet birgün o toprağın altına girecez ve bunun asla birahane geri dönüşü olmayacak
0 oy
(321 puan) tarafından
Kul olarak elinden geleni yap namazını aksatma arada kuran oku dua et Allah'tandır hayırlısını işte hepimiz Azrail'in elinden geçecez Allah imanlı olum nasip etsin canım korkma Allaha sığın 

İlgili sorular

+5 oy
36 cevap 1,193 göst.
28 Mart 2025 Diğer kategorisinde Hilalyyy (497 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,327 göst.
+2 oy
31 cevap 865 göst.
5 Eylül 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,605 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 262 göst.

Kategoriler