Arkadaslar k bakmayin biraz tuaf soru sorcam ama lohusalik doneminde al karisi diye bisi varmis heralde gelir cocugu alirmis ben simdi bunu kafya taktm sizce boyle bisi ggercekmi olabilirmi
Sende acma kapıyı al karısına :DDDD tövbe estağfurullah daha neler:DDD
Ya birsuru hamileyiz burda. Dogum yapanimiz var yapmayanimiz var sorumu smdi.bu yaa? Yapmayin arkadslar. Duymussunuz iste nedn baskalarninda beynine sokuyosunuz. Abdest alip.bol bol.okuyun telefndan kuran acin yasin acin
Ooooo daha neler neler var bide bunların kuyruklusu varmış kaynanam diyo :Dd valla benim inanasım gelmiyor ama annemle alakalı böyle bi hikaye var ne kadar doğru bilmiyorum
Karabasan mı? Ne o tam olarak anlamadım da eski insnlar hep böyle hikayeler anlatıyorlar tuhaf tuhaf şimdi sanmıyorum öyle şeylerin olacağını bebeğin odasına Kur'an koy canım korkma
Allı kari bnde duydum onu hatta kaynanam yastığımın altına bıçak koydu gelmesin diye bna
Alkarisi degil de ummu subyan durumu oluyor malesef
Canım eskiler anlatır hep bunu hatta üniversitede bile bunu dersini görmüştk al karısı loğusa kadınlara gelirmiş söylentiye göre ve bu al karısı metali ve kırmızı renkten hiç hoşlanmazmış o yüzden yastığının altına makas veya bıçak koyarlarmış, hatta o yüzden doğum yapanların başına kırmızı kurdele bağlarlar. Ama sadwce bi mitoloji bunlar eskilet zamandan kalma bi söylenti yani ::))
Bana da sakın Işığı kapatma 40 ın içinde filan dediler ben kapattım bir sıkıntı olmadı kaynanam kocasını yolcu ettiğini görmüş ama kocası uyuyormus aslında onun gibi bir şey herhalde ama ben hiç böyle şeyler düşünmedim ve bir seycikte olmadı çok şükür
Bizde al karısı saçı başı dağınık pasakli olanlara denir =D
3.ye hamileyim hiç öyle birşey duymadım canm bebegin basinin yanına yasiniŞerif koy bol bol oku hiç birşey olmaz Allahın izniyle
Tövbe Yarabbim canım böyle şeylere inanma al basması derler o da yok bunlar hristiyan inancından olma seyler.Sadece lohusa kadin çok şık kabus görür veya ateşi çok yükselir o yüzden halisinasyon görür bunu da saçma sapan şeye görmüşler Hristiyan kar ve malasef bizim koca karılar da buna inanamis ama yok öyle birşey araştır zaten anlarsın korkmana herkes yok ama onun haricinde bebeğinin ve kendinin üzerine bol bol oku
Gercek canim bazi kadinlara gebelikte musallat oluyo surekli kuranini oku eve ayetel kursi as bebegin dogdugunda basina kocanin atletini yada ceketini bi de kuran koy bu tur isler gercek ama kendini kaptiripta korkarsan musallat olurlar o varliklar korkudan beslenirler icini ferah tut
Gece gece altima edicem valla yorumlari okuyorum da kafa davitip uyim dediydim nasil uyicam odum ...a karisti :)
Madem kendin korktun buraya yazman hoş değil. Ben tek kalıyorum suan esim görevde olduğu için yapılan şey hoş hareket değil kendin korktuysan bizi neden korkutuyosun yani empati yap biraz.
Gece gece çok güldüm soru okuyunca kusura bakma cnm :) öyle bisey yok kim uydurdu bunu ya ne saçma sadece melekleri oynuyor gece uykuda onunla bazen korkutuyorlar bazende güldürüyor cnm okursan sadece güldürüyorlar
Bunu bende duymuştum. Lohusa kadın 40 gün yanlız kalmamalı bebekte. Banyo tuvalet gibi yerlere gitcelsiniz bebegin basında biri olması gerekiyormus. Yoksa bebegi alip goturuyolarmis Ve evde erkek olursa gelemiyomus. Erkek irade olarak daha guclu oldugu icin Bide kırmızı renge falan elemiyolarmis. Doum yapan kadinlara o yuzden kirmizi giydirilir basina kirmizi kurdele takilir öyle duymuştum. Ama benim düşüncem bunlarla yatıp kalkarsan kafaya takarsan psikolojikmen zaten korkarsın herşeyden. Aklına getirme. Bol bol dua oku. Ayet-el kürsi nas felak ihlas fatiha sürelerini 7 kez oku. Allah'ın izniyle hiçbirşey olmaz. Bu dualar zirh duasi birak cini periyi insan bile zarar veremez sana
Yaa lütfen bu tarz sorulari cevrenizde hacı hoca varsa onlara sorun veya annenize falan..burda logusada var hamilede..okudukca tedirgin oluyoruz ve korkuyoruz..
Şimdi bunu dedin ya aşka uyumam. Ne kdr yalan olursa olsun tedirgin etmeyin yaa
1,488,879 soru
24,336,589 cevap
345,883 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın