0 oy
84 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Gün içinde o kadar fazla işim yok normal işler işte bir oğlum var gün içinde yani bu zamanım oluyor namaz kılmıyorum diye çok üzülüyorum bugün başlayacağım başlıyorum bırakıyorum başlıyorum bırakıyorum artık ayın başı geldi hayırlı günler geldi istiyorum içimde bir sıkıntı var kalıyorum bırakıyorum ama bir şey olmaz diyorum oturun beni çok üzüyor psikolojimi çok etkiliyor nasıl yapacağım ne olur bana bir fikir veriniz kafayı yiyeceğim

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
40 gün boyunca dişini sık sonra istesende bırakamazsın 
tarafından
Oylede yptim gene biraktimm
tarafından
Nefsin daha ağır geliyor demekki nefsini yenmeye gayret göster nasıl sabah kalkıp şunu yapacam bunu yapacam diye hazırlanıyoruz ya ha sabah güzelce kalk abdest al otur secdeye eline tesbih al yada kur an oku ezan okuyana kadar sonra namazı bitirip gene aynı yap ezan vakti yaklaşınca abdest al kendini hazırla süslen böyle böyle namaza daha çok usteleneceksin ayy dur birazdan kılarım diye iç ses gelince hemen dur kılayım ne olur ne olmaz diyip kıl bi saniye sonra ne olacağımız belli değil o yüzden öbür dünya için çaba sarf etmemiz gerek şuan nasıl birikim yapıp ev araba alıyoruz şimdide namaz kuran zikir çekerek cennetteki koşkumuzu hazır ediyoruz bak hatta şöyle derler oruç tutarsın namaz kilmazsin ama cennete gidersin kapıda kalırsın çünkü anahtarın (namaz) dünyada kalmış ee istesende acamayacaksin o yüzden rabbime layık kul olmak için çaba sarf etmemiz lazım dünya malı boş temizlik o bu şu yapılıyor ama namaz kilmayarak kendimize kötülüğü yapıyoruz hatta şunuda ekleyeyim düşünsene çaba sarf ediyorsun rabbimin huzuruna çıkıyorsun namazda rabbimle konuşuyorsun Rabbım seni huzuruna kabul eyliyor egerki Rabbım kabul etmese ha bire engel çıkar karşına başını secdeye koyabiliyorsan şükür et çünkü Rabbım seni seviyor huzuruna kabul eyliyor şeytanı güldürme namazına devam et öbür alemde şeytan bile karşına geçip dalga geçecek uymasaydin bana diyerek o yüzden şimdi kalk geç değil abdest al huzura git inşallah daim olur ❤️
-Reklam-
0 oy
(4,167 puan) tarafından

Biliyor musun şuan çektiğin o vicdan azabın, senin Allah nazarında ne kadar da değerli olduğunu gösteriyor. Rabbim seni sana bırakmış, ona gitmeni bekliyor. 

Benim kalbim temiz gibi vesveselere yönelmemişsin bile. Bu çok güzel birşey çünkü şeytan pes etmek üzere belli ki. Rabbim nasip etsin herkese, hepimize.

İlgili sorular

+3 oy
3 cevap 265 göst.
4 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Lolipop (79 puan) tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 1,141 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde .mmmm. (325 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 409 göst.
16 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Umutsuzz (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 191 göst.