0 oy
303 göst.
Diğer kategorisinde (1,417 puan) tarafından

Ben yıllardır dolap kullanıcısıyım;satarım da ,alırım da.Zaten “dolabı” kullanan insanlar da bir komplekse sahip, üsten bakan ,kibirli insanlar değil vs.

Neyse bir komşu hanım var ,arada sırada girer çıkarız birbirimize.Onlarında benim kızım gibi kız bebekleri var.Bebek giysilerinden , alışverişten , havadan ,sudan konuşurken konu 2. El giysi platformlarına geldi.Ben de dolayısıyla buradan kendime de bebeğime de alışverişler yaptığımı hem uygun hem de kaliteli şeyler bulunabildiğini anlattım.
Efendim ben misafirlikten ayrıldıktan sonra kayınvalideme , neden ve nasıl alıp” tek çocuğuna” bu eski şeyleri giydiriyor ? “Hem ölen bir çocuğun bile olabilir uğursuzluk bulaşır içi nasıl alıyor ?” Diye söylenmişler.
Yani düne kadar kızıma nereden alışveriş yaptığımı ,çok güzel olduğunu söyleyen insanlar benim yerine kibire ve komplekse girmişler üzülmüşler de:)Elbette yeni giysiler de alıyorum ama bir bebek ayakkabısına 500-600 tl vermekte bana fazla geliyor. 
Ben de kaynanama;alacağım ,almaya devam edeceğim ,çok memnunum.ölüm bulaşmaz ,hastalık bulaşmaz korkmayın dedim.

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Guzel demişsin dahada bulaşma konuya 
(1,417 puan) tarafından
Başka da söylemem zaten.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben kimseye ikinci el aldığımı söylemiyorum valla söyleyince zaten bir kızın var ona da al falan diyorlar Allah aşkına ordan burdan biri kıyafet verse giyiyorlar konu dolap uygulamasına gelince mi hastalık geliyor akıllarına
(1,417 puan) tarafından
Onların kompleksleri o kadar umrumda değil ki söylemekten utanmıyorum.Bence normalleşmesi lazım bunun.Bu onların problemi kınama vs
0 oy
tarafından
düzenlendi

Bir karışmadıkları o kalmış:) benim yeğenlerim var, bu sayede onlardan küçülenler benim kızıma yarıyor.  Ha olmasaydı ben de alabilirdim. Dediğin gibi 1 bebek ayakkabısı, maksimum 6 ay giyiliyor. Dünya bir para 

(1,417 puan) tarafından
İsraftan başka birşey değil ki..Çokta iyi yapıyorsunuz.
tarafından
Boşuna demiyorlar çocukların yedikleri helal, giydikleri haram diye. Aldıktan sonra yıkamıyor muyuz sanki
0 oy
(782 puan) tarafından
Canım bende bir kıyafeti senelerce giydiğim için linç yiyip eski kıyafetlerini getirip vermeye çalışıyorlar maddi durumum orta halli çok şükür ama kocam çok uzun ve ağır çalışıyor diye 4 senedir bir iğne bile almadım geçmişte kendi paramla alvina armine akel gibi yerlerden almış olduğum kıyafetleri halen giyerim iyi bakıyorum eşyalarıma 10 yıllık bir montum var liseden  üstünde çizik yok  giyiyorum 7 aylıkta hamileyim  adam o kadar çalışıyorki o para için o da kendine almaz bende ha kaliteli alırım 1 tane alırım ama millet sürekli laf yapar suratıma diyorlar yokmu diye vaar diyorum almıyorum israf görüyorum ha önceliklerim var ev mesela ev almak için para biriktiriyoruz  inşallah allah nasip eder ev sahibi sorunlu biraz eşimde strese giriyor bende o yüzden çeşit çeşit kıyafete vericem parayı biriktiriyorum hiçte pişman değilim canını sıkma devir ekonomi devri napalım 
(1,417 puan) tarafından
Ben sizi takdir ediyorum.Sizin bu kadar tutumlu olmanızı kıskanıyor olabilirler mi acaba ? muhtemelen kendileri müsriflik içinde hiçbirşey sahibi olamayacakları için üstünüzde baskı kuruyorlar.
(782 puan) tarafından
Eltim bile arkamdan konuşuyor o eski kıyafetleri senelerdir giyiyor diye kendisi 2 çocuğunu özelde doğurdu bana niye devlette doğurucaksın salakmısın diyor herşeye karışıyolar çocuğa 30 bin tl sadece doğum parası ödemek saçma geliyor ona çocuğa daha iyi şeyket yaparım kenara altın yapar atarım diyorum o hem özel hastaneye özel doktora ve devlet hastanesine gitti ben sadece devletteyim kocası bak eltin hiö para harcamıyor sen bize hep harcattın demiş galiba oda öyle laf söylendiği için bana düşman oldu
(1,417 puan) tarafından
Öncelikle 30 bin tl nin üstüne soğuk su içsin ve sakinleşsin.Bebeğim eltin bi kere senin sikletinde bile değil , anlatmaya çalıştığın şeyi o kapasite de bir insan anlamaz.Kendini yorma olur mu?
(782 puan) tarafından
Valla eşimle kendimiz kendimizi sıka sıka birazda eşimi haksız işten çıkartan iş yerlerinden tazminat gele gele 500 bin tl para biriktirdik allaha şükür ayağımızı yerden kesen eski bir arabamızda var ama öyle masraflı değil 2 yılda bir bakıma giriyor  3 yılda biriktirdik şükür  oda sıkıyor kendini bende sıkıyorum ince eleyip sık dokuyorum bakalım hayırlısı inşallah kısa zamanda ev alabilcek kadar para biriktiririz hatta kpssyede hazırlanıyorum daha önce kazandım ama atanamadım inşallah kazanırda atanırsam birkaç seneye ev alırız o benim kocam para biriktiremez ben yediğime içtiğime gezdiğime bakarım diyor niye kısıtlayayım kendimi diyor
0 oy
(13,466 puan) tarafından
Durumum cok cok iyi olmasina ragmen oglum tek cocukken bile hep eltimden ordan burdan gelenleri giydirdim dolaptanda aldim halada aliyorum. Kizimla yegenim ayni ay dogumlular kizim 1 yasinda olacak daha 1 igne bilr almadim :) onun yerine ikisinede bireysel emeklilik actim her ay ikisinede para oduyorum. Kimseyede heaqp vermek zorunda degilim. Ilerde anne neden bize yeni qlmadin demeyecekler ama anne iyiki bireysel yapmissin diywceklerdir :))  

Ki bizde baskalarinin kiyafetleriyle buyuduk bundan asla utanmiyorum..
(1,417 puan) tarafından
Böyle bilinçli olmanız beni çok mutlu etti şimdiden evlatlarınız için çabalıyorsunuz ve parayı ne kadar düzgün kullanıyorsunuz.Takdir edilmesi gereken şeyler , ne kadar rahatsız ediyor toplumu.
0 oy
(3,145 puan) tarafından
İnsanların laf etmesi bitmez. Benim de annem kızım doğduğunda benim bebeklik battaniyemi getirmişti. Eşimin 80 yaşında hiç evlenmemiş bir halası var, onlar ziyarete gelince de o battaniyeye falan sardık dedik işte bu da 30 yıllık battaniye. Ne güzel annesinin battaniyesi kızına da nasip oldu diye biz düşünüyoruz. Eşimin halası ondan sonra kayınvalideme demiş ki o kadar yeni şey ördük diyordunuz niye öyle eski püskü şeyleri çocuğa örtüyorlar. Kayınvalidem de eşime diyor ki millet gelince onu örtmesinler. Oysaki aynı kayınvalidem bana eşimin çocukluk bornozunu bile veren insan. Kendi kullandıkları olunca eskimiş olmuyor ben de hatırası var ne güzel diye düşünüyorum. İnsanlar gerçekten çok değişik. Bu arada biz karı koca çalışıyoruz ama ben de dolaptan alışveriş yapıyorum da satıyorum da. 
(1,417 puan) tarafından
Bunak yani.Söz hakkına da sahip maşallah, hem eski püskü olsun ne olur yani bir biz mi çocuk doğurduk,bizim diğerlerinden farkımız ne? Ayrıca bu bunamış insanlar bebekle ilgili konu açılınca cümleye şöyle başlamaz mı “ ah bizim zamanımızda ne altını saracak bez, ne mama, ne kıyafet vardı.tahta beşikte büyüttük hep.Ah şimdi herşey kolay ,herşey hazır”.Bu ne yaman çelişki annem?
(3,145 puan) tarafından
Hayır battaniye sapasağlam hiç bir eskiligi de yok. Biz belirtmesek anlamazlar bile ama kayınvalidem de diyor milletin yanında ortmeyin. O zaman onun verdiği şeyleri de kullanmadım. Zaten eskilerin çocuk meselesindeki çok bilmisliginden gına geldi. Kayınvalidem de şimdiki gibi kolay olsa on tane dogururmus.
(1,417 puan) tarafından
Kolay olan onların çocukları, şartlar zormuş.Şimdi ise Şartlar kolay ,çocuklar zor.Yine de genelleme yapılamaz maddi güce göre değişir bişey bu.Kısacası verdiğimiz özeni basite indirgemeye çalışıyorlar kolay diyerek.:)
(3,145 puan) tarafından
Aynen kesinlikle öyle

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 221 göst.
15 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Caglakaratekinn (5,383 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 125 göst.
+1 oy
4 cevap 204 göst.
31 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 195 göst.
24 Aralık 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Ebru_2810 (123 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,736 soru

24,173,516 cevap

335,989 kullanıcı

...