+2 oy
952 göst.
Diğer kategorisinde (3,324 puan) tarafından

image

image

Bunu yeni hördüm bilgisi olan? N denli doğrudur. Linç yapıp devlete ona buna taş atılmasıdeğil amacım. 

12 Cevaplar

+5 oy
(3,104 puan) tarafından
Çocukların okula gitmemesi onlara nasıl bir zarar verecekki. Grevin de mantıklı bir amacı olmalı. Grev yaptığın kişiyi zararı ugratmali ki grevin bir faydası olsun. Bu sadece bizim ekonomimize zarar verecek bir davranış. 
tarafından
Dünde aynısını ben yazdım. Grevde bir mantık aradım ama yok bulamadım. Sessiz sessiz isteyen boykotunu yaparda bir gün boyunca hayatı durdurmak Gazze'ye ne yarar sağlar hiç bir şey bulamıyorum.
(3,324 puan) tarafından
Bi faydası yok daha fazla ses duyurmak için demiş olabilirler. Keşke çok daha sert darbeler vurulabilse ,bunlarla n denli olur bilemiyorum
tarafından
Bunlarla hiç bir şey olmaz. İnan bu şekil tepki sadece ülkeye zarar. Destek vericez diye de düzenli giden bir şeyi durdurmak sıkıntılı bir durum olur. Grevdeyim diye küçük düşünüyor. Bir gün bakkal market mağaza ticari yerler kapalı olsun evde var zaten onlarla yemek yapar yeriz düşüncesi resmen bu. Bir gün marketten bir şey alınmasa aç kalmazsın. Ama bu tek marketle bitmiyor.
(3,324 puan) tarafından
Umarım daha somut şeyler elde edecek fikirler olur da hep birlikte yapabiliriz
tarafından
İnşallah
-Reklam-
+4 oy
(8,768 puan) tarafından
Vay be... keşke doğu turkistan kardeşlerimiz içinde böyle grevler görseydik!
(7,483 puan) tarafından
Her filistin paylaşımı altında bu yorum. Zaten vicdanı merhameti olan Türk Arap Rus diye ayrım yapmadan katliam olan herkese tepki gösterir.ama ısrarla Filistine destek yorumlarının altinda bunların yazilmasinda iyi niyet sezemiyorum nedense.
(8,768 puan) tarafından
O senin artniyetin canım. Filistin için post açıldığından buraya yaşıyoruz. Rusya için açılsa oraya yazarım. Nijerya için açılsa oraya yazarız yani filistinle alakalı bir durum değil.
(7,483 puan) tarafından
Zaten olmaması lazım canım. Ama ben bu zamana kadar bu sözleri söylemezken filistin söz konusu olunca doguturkistan li kardeşlerimizi sözde düşünüp gibi yapıp onlara olan desteği engellemeye çalışanları gördüğüm için. Ister istemez iyi niyet hissetmiyorum.  Ama Belliki sen onlardan degilsin. Yinede böyle yazınca sanki acı kıyaslıyor gibi yani. Bana çok etik gelmiyor canım. Görünceye yazmadan edemiyorum kusura bakma
(8,768 puan) tarafından
Sende haklısın insanlar gerçekten tuhaf doğal olarak önyargılı yaklasabiliyiruz
(3,324 puan) tarafından
Haklısın
0 oy
(367 puan) tarafından
Çocukları okula gondermiycezmi yarin
(3,324 puan) tarafından
Bilgim yok bende merak ediyorum.
0 oy
(1,337 puan) tarafından
Ne yani şimdi okula gitmiyecekmi çocuklar kafam karıştı 
0 oy
(1,337 puan) tarafından
Öğretmen grev var göndermeyin demedi ama 
(3,324 puan) tarafından
Öğretmen bunu demez zaten ama eğitim işi biraz zor
0 oy
(4,925 puan) tarafından
Eşleriniz veya sizler işe gitmeyeceksiniz, kendi şirketi olanlar o gün ticari işlerini yapmayacak ve dükkanları kapatacak, ödemeleriniz varsa yapmayacaksınız, çocuklar okula gitmeyecek. Peki bunun faydası ne olacak? 
(12,064 puan) tarafından
Bende bunu merak ediyorum doğrusu bize zararı dışında ne olabilir
(4,925 puan) tarafından
Anlamsız davranışlar resmen.
(333 puan) tarafından
Anlamsız davranışlar değil arkadaşlar. Bu dünya genelinde çağrı yapılan bir grev çağrısı. Ummanda hiçbir dükkan açılmadı. Bu şekilde olursa etkili olacak bir grev bu.
Banka işlerinizi yapmamak onlara zarar verir. İnstaya girmemek, Facebook kullanmamak, alışverişi kart ile yapmamak zarar verir. Lütfen hiçbir şey işe yaramaz gibi düşünmeyin. Çocuklar, insanlar katlediliyor. Elimizden geleni yapalım.
(5,414 puan) tarafından
Yine saçmalık
(4,925 puan) tarafından
Neden açılmadı? Ne fayda sağladı mesela bu durum? Bütün bankalar ya da bizim okullarımız, bizim hastanelerimiz İsrail’e mi ait ki etkilensinler?  Bana göre tamamen bize zarar veren bir grev şekli bu..
(4,925 puan) tarafından
Kesinlikle Doğa.. Ticareti bizim ufak esnaflarımız değil, üstler durdursun sıkıyorsa. Grev öyle olur.
(5,414 puan) tarafından
Ayyynen öyle. Hala tırlarca mal gidiyor İsrail'e. Valla kimse kusura bakmasın da İsrail en çok ticari ilişkilerimiz olan ülkelerden biri. Bu yüzden devlet ne ambargo yapabilir ne grev. Bizde onu kaldıracak ekonomi yok. Seve seve mal da göndereceğiz mal da alacağız. Biraz gerçekçi olan artık ya
(12,064 puan) tarafından
Nakit param yok mama almam lazım napayım dur bebeği aç bırakaym grevdeyiz.
(4,925 puan) tarafından
Aynen yani. Hep millet yapsın, insanlar zaten zor geçiniyor bir de dükkan mı kapatsın, okula mı gitmesin.. Hep millet versin, gerisi de kaymak yesin.
(5,414 puan) tarafından
Kliniğe iç kanamalı kedi geldi. Napayım artık yaşarsa yarın bakarım. Neticede grevdeyiz
(4,925 puan) tarafından
Ya bunu düşünenlerin aklından şüphe ederim. Hastayım ve doktora gitmeyeceğim, grevdeyim. Mantığa bak. Ya da ödemem var yapmayacağım, sonra faiziyle ödeyeceğim ya da mahkemelik olacağım. Aşırı mantıklı :)
(5,414 puan) tarafından
Beyin bu kadar malesef bu fikri çıkartanlarda. :))
(1,122 puan) tarafından
Üzülerek okudum geçtiğiniz dalgaları.. Pencereleri kirli olanlara çiçekler çamur görünür.  Tartışmaya girmeyeceğim. Yazık diyorum.
(12,064 puan) tarafından
Ben dalga geçmedim yanlız ciddiyim mamayı neyle alayım sen söyle o vakit ?
tarafından
Tartışmaya girmen için beyin gerek :D Ne Filistin ne İsrail hiç birini desteklemiyorum grevde yapmıyorum . Boykotta yapmıyorum. Son savaşı başlatan Filistin değilmiydi ? Kadını çırılçıplak soyup arabanın arkasına bağlayıp Allah'u Ekber nidalarıyla sokak sokak gezdiren Filistin değilmiydi ??? Kadın İsrailli bile değildi Almandı. Hepsi hakettiğibi buluyor yesinler birbirini ben hayatıma devam ediyorum
(4,925 puan) tarafından
Dalga değil ki, bunlar gerçek.. Asıl size yazık gerçekten ki, biraz olsun gerçekleri görmüyorsunuz. O efendiler önce kollarındaki Rolexleri bir çıkartsınlar, oturdukları saray gibi evlerden bir çıksınlar sonra gelip 3 kuruşla ay sonunu getirmeye çalışan millete akıl ve din dersi versinler.
(12,064 puan) tarafından
Yani ortaya bir laf atıyorsunuz cevap veremiyor kaçıp gidiyorsunuz söylesene neyle alacağımı?
tarafından
Birazdan yorum silinir gözde mina :D
(12,064 puan) tarafından
Yukardaki hanımefendi de öyle yaptı sevgi kelebeği
Yorum yapıyorlar uçup gidiyorlar neden verecek cevapları yok çünkü
(3,324 puan) tarafından
Ses getirmek amaçlı. Daha önce çok göz önüne koymak. Ama İsrail i kesmez bu. Keşke kesse
Gözde bacım eşimde aynı senin gibi. Konudan bagımsız her ihtimale karşı neden nakit bulundurmuyorsyn? Ki deprem olsa hepimizin hayatı duruyor. Olmayacak iş değil bence. Sadece çok etki edeceğini sanmıyorum
(12,064 puan) tarafından
Nakit para var da biz mi bulundurmuyoruz bacım? Maaş geliyor 3 kredi ve faturalar hop siye çekiyor ben 4 senelik evliyim 4 senedir kartları döndürerek geçiniyoruz nakit yok yanımızda
(5,414 puan) tarafından
Ses getirmek amaçlı mı? Ya lütfen azıcık ekonomi bilgisi yaa. Sadece ve sadece kendi ülkenize ses getirirsiniz. O da ekonomik zarar olarak. Herkes bu şekilde bir gün grev yapsa kendi ülken kaç milyon dolar zarara girer haberin var mı?
(3,324 puan) tarafından
Senin gibi olmayıp maddiyatı insan hayatından önce tutttugum içindir o bilmediğimden değil. Veteriner olduğunu bilmesem hep vicdan merhamet diyecem ama inşAllah mesleğini de sırf maddiyattan sebep yahut puanın yetmediği için değil gerçek bir hayvan sever olduğun için  tercih etmişsindir. Ülkemizde neler oldu ekonomik zarar olarak. Rabbim diledi neler yaptı hangisinin önüne geçebildik.  Üstelik bu sadece Türkiye için geçerli değil dünya çabında yapılacak diye biliyorum. Olmayacak birşey değil dedim diyorum çok çözüm olacağını da sanmıyorum
(3,324 puan) tarafından
Allah kolaylık versin. Sana diyecek bir lafım yok
(5,414 puan) tarafından
Tabiki ülkemin maddiyatını ön planda tutatcağım. Milyon dolarlar dan bahsediyoruz. Çocuklarımız borçlu doğuyor hanımefendi. Öyle bir borcu var devletin. Her birimizin omzunda borç var. Tabiki düşüneceğim. Ülke ekonomisi bir çöksün bakalım bizim ülkenin tepesine kimler binecek. Bir ülkenin maddiyatı o ülkenin güvenliğidir.
(3,324 puan) tarafından
Katar dan daha mı zengindik. Güvenliği biz sağladık.  Tmm dediklerin doğru ama insanın elinden birşey gelmesi umudu? Diğer taraf can pazarını çoktan geçti. Birşeyler yapılmak zorunda.
(5,414 puan) tarafından
Bu şekilde değil. Boğulan insanı kurtarmaya önünden yaklaşırsan seni dibe çeker ve boğar. Arkadan yakalanan lazım. Bu saçma haraketler ile boğulan bir ülkeye önünden diklemesine koşuyoruz. Diplomasi lazım, strateji lazım.
(3,324 puan) tarafından
2 ayı geçti umarım o strateji gelir
(5,414 puan) tarafından
Gelmez. Neden gelmez biliyor musun. Yine ekonomi. Bizde o ekonomik güç yok. Böyle saçma saçma kendimizi baltaladığımız sürece de olmayacak
(1,122 puan) tarafından
Doğa hanım siz bence iyiki veteriner olmuşsunuz. İnsanlardan uzak durup hayvanlara yardım etmeniz çok mantıklı bir seçim olmuş. Bu söylediklerinizle insanlığa karşı ne kadar merhametsiz olduğunuzu açıkça beyan ediyorsunuz..
(5,414 puan) tarafından
Bu söylediklerimle ekonomi ve sosyolojiye olan hakimiyetimi beyan ediyorum. Ayrıca sizi temin ediyorum, hayvanlar insanlardan daha çok merhameti hakediyor
(5,414 puan) tarafından
Ayrıca burada anlattığım şeyi anlamamakta ısrarcı davranmanızın nedenini anlamıyorum. Sizin çocuğunuzun da sırtına binen borç bu. Sadece benimkine değil. Çocuklarımızın zamanında ekonomimiz 3.dünya ülkesi kıvamına geldiğinde onların filistindeki çocuklardan farkı kalır mı sanıyorsunuz. Cin olmadan adam çarpmaya çalışılmaz. Önce sen dev ekonomiye sahip ülkeler arasına gireceksin ki bir yaptırım yapabilirsin. Sözün dinlensin. Bu yaptığınız İsrail'e değil yalnızca ve yalnızca Türkiye Cumhuriyeti ekonomisine zararlı. Hem de çok. Ama anlamak için temel düzeyde iktisat bilmek gerekiyor. En azından
(1,122 puan) tarafından
Haklısın ben bunların hiçbirini bilmem de anlamam da. Lise mezunu bir ev hanımıyım. Sizin gibi okumuş meslek sahibi olmuş ekonomik güce sahip değilim. Ama benim de bildiğim anladığım savunduğum daha değerli şeyler var kendime göre. Allahın rızasını kazanmak için ben bir adım atarsam Rabbim bana bin kapı açar. Bütün hayatım boyunca mottom bu oldu. Ve elhamdülillah her zaman da kazanan ben oldum. Evladıma da bırakacağım bir servetim yok ona evler arabalar kazanılmış ünvanlar bırakamam ama  en büyük mirasım bu olacak inşallah.. Herkes niyetini Allah için müslüman din kardeşlerimize yardım için karınca misali çorbada tuzum olsun diyerek alıp bir adım atsa vallahi billahi ne ekonomi çöker ne 3.dünya ülkesi oluruz. Siz maddi biz manevi bakıyoruz farkımız burda. Yoksa herkes kendine göre doğru olanı savunuyor. İktisat bilmeye gerek yok gözlerini kapatıp üzerine bombalar yağan bebekleri, çocukları, anneleri ve sizin için daha değerli olan hayvanları düşünüp dua etmek için, yardım etmek için..
(5,414 puan) tarafından
E Ukrayna için neden yapmadınız grev. Onların da masumlarının tepesine bomba yağdı. Müslüman değil diye onlar bebek değil miydi. Bu kadar mıydı maneviyatınız. Hadi bak onu geçtim. Doğu Türkistandaki müslüman Türkler yıllardır soykırıma uğruyor. İşkence ediliyor. Onlar için neden yapmadınız grev. Hem de müslümanlar bak. Onu da geçtim Afrika'da çocuklar açlıktan ölüyor açlıktan. Bomba falan değil. Açlıktan can çekişe çekişe ölüyorlar. Neden yapmadınız grev. Ha? Hadi maneviyat konuşacaksak madem bunları da konuşalım. Bunlar maneviyatınızı gıdıklamadı mı?
(3,324 puan) tarafından
Rızka Allah kefil. Bunu anlayamadık biz. İsrail i zengin eden Allah dilerse tembel bizi de değiştirip çalıştırıp zengin eder. Eşimde bu kafada ama en azından vicdanının baya sızladığını görüyorum ama arkadaş gibi konuşmaya başlayınca n denli samimi olmadığını ortaya döküyor. İnsanlık yok yani n karttan ne gıdadan n temizlikten bizimkiler bana dokunmayan bin yaşasın modunda
(3,324 puan) tarafından
Gerçekten bi öncü çıktı da bizmi duyurtmadık. Üstelik Afrika ya yardım kuruluşları var çok şükür almasa da damlıyor
(1,122 puan) tarafından
Maneviyatını gıdıklamadı mı gibi iğrenç bi tabir kullandığın için seninle daha fazla konuşmak istemiyorum çünkü seviyesiz bi yere gider bu tartışma ama şöyle söyliyim diğer söylediklerinde çok haklısın keşke yapılsaydı. Bu grevi biz başlatmadık ama başlatanlara sonuna kadar destek veriyoruz. Diğer masumlar için de başlatılsaydı asla geri durmaz hepsini desteklerdik. Biz kendi çapımızda çevremizde sohbet gruplarımızda her hafta hatim ve yasinler bağışlıyoruz kendimi bildim bileli. Hatimlerimizin duasını Kabe de yaptırıyoruz. Ve elimizi her açtığımızda onlar için yardım istiyoruz merhamet istiyoruz. Oluşturulan yardım zincirlerine elimizde 3kuruş varsa 2sini gönderiyoruz. Elimizden gelen budur. Dediğin gibi başlatılan her türlü projeye de destek veririz. Maneviyat gıdıklamak değil buna vicdan merhamet Allah korkusu diyoruz.
(5,414 puan) tarafından
Filistin'e de yardım gidiyor. Damlamıyor hem de akıyor. E yardım kuruluşları varmış öncü işte. Duyursaydınız ya.
(1,122 puan) tarafından
Doğa sen bence iyi bir insan değilsin ve seninle zaman kaybetmek istemiyorum. Kelime israfına gerek yok. Allah ıslah etsin.
(5,414 puan) tarafından
Ukrayna'ya değil bir hatim bir Fatiha bile gönderdiyseniz ben de hiçbir şey bilmiyorum.!!! İki yüzlüsünüz. Bahaneniz bol. Ben en azından netim. Keşke ülkemizin ekonomik durumu iyi olsa da sözümüz dinlense çat diye ayrılın ulan diyebilsek. Önce kendi çocuğumu, kendi vatanımı, kendi soydaşımı düşünürüm. Öyle olmalı yoksa yok olursunuz. Malesef ki Filistin gibi.
(3,324 puan) tarafından
Arkadaşım senin kafan mı güzel? Ukranya Afrika hangisinde Filistin kadar acil olan bir durum var. Orda katliam soy kırım var. Bunları gösteren medya sosyal platformlar onların öyle bir durumda oldugunu göstermedi. Benim gördüğüm duyduğum yollara bile asılan afişleri kalkıp burdan yardım edin desen yok dernek yok bilmem n en başta belkide sen Deniz feneri olayını biliyorum o yardımların nereye gideceği belli değil dersin!! Bn sadece erteleye bilen bir gün erteler umuduyla paylaştım. Bnm de banka işim vardı. Üstelik iki küçük bebeyle anca dünki hava durumu müsaitti. Ölmedim yapmayarak. Bunun gibi yapabilenlet için dedim bn. Yoksa iç kanama geçirmiş kedin n hali varsa bırak diye değil. Sağlık durmaz ama diğerleri depremde bak nasıl durdu.
(1,122 puan) tarafından
Ay bana bi sinir geliyo. Ne kadar iğrenç bi düşünce yapısı bu Allah'ım. Biz Ukrayna, Türkistan, Afrika, Filistin diye ayırmıyoruz o sığ kafanız bunu almıyor. Biz mazlum kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Günahsız, suçsuz, merhamete muhtaç insanlar için. Biz birbirimizi düşünürüz, sen ve senin gibiler soyadınızı düşünmeye devam edin.
(1,122 puan) tarafından
Post sahibi arkadaşım bütün cümlelerinin altına imzamı atıyorum ve gidiyorum.
0 oy
(298 puan) tarafından
Ya ben anlamıyorum ya tamam o ürünleri almayın yapmayın da bizim burda ise hastaneye okula gitmememizin ne gibi bı faydası olacak onlara bazı şeylerin gerçekten b.kunu çıkarmayı çok seviyorlar . Abartin iyice 

Söyleyin de bari o ürünleri Türkiye sınırları içine sokmasınlar neden hala satışları var durdurulsun
(3,324 puan) tarafından
Olur cnm söylerim
(298 puan) tarafından
Tamam bekliyorm
0 oy
tarafından
Bu grev anca bize girer kimseye faydası olmaz sen ben grev yapalım devlet büyükleri yandan yandan yardım etsin oh ne ala ne memleket değil mi 
(3,324 puan) tarafından
Yardım sanmıyorum ama dediğin gibi olan halka olur. Daha önce de dedim keşke etlili olsa.
tarafından
Bizzat Binali Yıldırım ve oğlu gemi gemi yardım göndermiş İsraile bunu kastettim
(3,324 puan) tarafından
Evrak birşey gördün mi. İnkar değil merak ediyorum. Herkes tutturmuş 8 gemi falan nedir bunun aslı ya
tarafından
Evrak görmedim ama bu konular üzerinde araştırma yapan kişiler tarafından duydum yalan yanlış birseyi aciklayacak kişiler değil ama egerki yardım yapıldıysa Allah sorsun
(3,324 puan) tarafından
Amin.
0 oy
(23,724 puan) tarafından
Öğretmenim 6 saat dersim vardı gittim yaptım geldim işe gitmeyip grevdeyim desem muhtemelen bana soruşturma açarlardı söyleyeceklerim bu kadar.
(3,324 puan) tarafından
Eğitim ve sağlık tmm. Ama size gelecek olursak bi öğretmen değil de milli eğitim alsa bu kararı  o zaman bi sorun olmazdı. Son anda karar verilmiş bir şey zaten. Keşke daha planlı olsaydı
0 oy
(15,110 puan) tarafından
Greve mantık yükleyin. Biri bir şey atıyor hemen atlıyor insanlar. Aferin yollamayın çocuklarınızı okula. Mutfak giyim boykotu ok. Bu yapılabilir boykot. Dün uydurup bugün hadi yapalım diyen kişinin de derdi etkileşim. Bir gün yaşamı durdurduğunuzda ülkenin uğrayacağı ekonomik kayıp ne olur sizce onu da bir düşünün. Boykot sürdürülebilir olmalı 
(3,324 puan) tarafından
Eğitim sağlık bunlarda hayat durmasına karşıyım. Ama yazılanların bazıları da olamayacak şeyler değil hani
(15,110 puan) tarafından
Olabilir olanları marka boykotu VS yapıyoruz bankada troy sisteme geçtik mesela ama sağlık eğitim bankadan havale eft bunlar durduğunda birçok şey sekteye uğrar. Tek bir bankanın 2 saatlik çöküşü bile sistemde zarara yol açıyor değil bir tam gün sıfır işlem yapılmaması. Olabilir olanlara yaklaşmak ve sürdürebilmek mühim.
(15,110 puan) tarafından
Bakın ben öğretmenim geçen sene aylarca deprem ve sel hasebiyle ders işlemedik. Eğitimde boşluklar olduğu anda adaptasyon düşüyor. Ara tatile de karşıyım mesela ben tam gaz alınmışken ara verilemez. Kaldı ki bizler zalimin zulmünü yenebilmek için de akıl ve ilmin açtığı yola, teknolojiye muhtacız. Boykotta aklımıza eğitim gelmemeli bu zarara uğratır bizi. Çünkü bu boykot kendimize zarar verdiğimiz bir boykot olur. Amacımız İsrail in karşısında olduğumuzu göstermek neticede ses getirecek olan bir markanın buradan el çekmesi olabilir mesela.
(3,324 puan) tarafından
Son yorumunuza sonuna kadar katılıyorum . Artı olsa da verebilsemm
0 oy
(9,691 puan) tarafından
Dünde söyledim buna icabet olmaz kıçı kırık iki deterjandan vazgeçemiyor daha nefisler bunu mu yapacaklar 
(3,324 puan) tarafından
Aaa öyle deme. Benim makinem daha kıymetli insancıklardan

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 321 göst.
23 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ayasa (1,306 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 107 göst.
11 Haziran 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
12 cevap 383 göst.
+8 oy