0 oy
386 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

Biz Antalya da önce ince bulgur ıslatıp salça ve soğanı biraz kavurup ekliyoruz zeytinyağlı içine domates salatalık kornişon turşu maydanoz kiyiyoruz nar ekşisi tuz kuru nane ama antepde çok farklı mesela Hatay'ın da öyle sizin tarifler ne değişik varsa deniyeyim :) 

9 Cevaplar

+1 oy
(7,144 puan) tarafından
Bulguru ıslatıp  kenara koyarım  sonra  marul salatalık domates   maydonoz  cok az yeşil  soğan doğrarım  sonra salça  yagi kavurduktan  sonra bütün malzemeleri katip karıştırırım  içine  pulbiber karabiber  limon sıkıp yerim
tarafından
Marul değişikmis içinde
(5,469 puan) tarafından
Bizde böyle yapıyoruz :))
(7,144 puan) tarafından
Marul  varsa cok az  rokka bazen  dere otu katarım güzel  olur cnm
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Antalya kısırını da severim ben çocukken ne yerdim yaa :) 

Hatay'ın farklı olduğunu biliyosun zaten yazayım mı yine de :) 
tarafından
Yok kuzum biliyorum sizinkini :)
0 oy
tarafından

Başlığa kısır yazmışsın bacım aşeren gördü bile  :)

tarafından
Ahh :o hamilelik kafası işte
0 oy
(4,214 puan) tarafından
Bende sizinki gibi yapıyorum 
tarafından
Bazıları içine sebze kiymiyor sadece soğan yada yeşil yapıyor değişik oluyor
(4,214 puan) tarafından
Yok kız sebzesi olmazsa sade bulgur yenmez ki
tarafından
Sade bulgur gibi oluyor zaten canım
0 oy
(1,974 puan) tarafından

Başlıgı görünce bile canı isteyen ben kalkıp kısır yapayım bari kendime:D 

tarafından
Ayyy kız hamile kafası yazmışım oraya :)
(1,974 puan) tarafından
Hamile midesi desek daha doğru olur sanki:)))
0 oy
(23,481 puan) tarafından
Bir antalyali olarak ben de sen gibi yapıyorum. Antepliler nasıl yapiyo merak ettim 
tarafından
Yapılışını hatırlamıyorum ama içinde marul yeşil soğan sebzesiz böyle değişik oluyor bide baya salcali
(23,481 puan) tarafından
Anteplilerin yemekleri de çok güzel olur ama . Bn de yarın kısır yapayım bari ☺️
0 oy
tarafından
Ben kavuruyorum canım 

Şöyle yaparım bir vay bardağı ince bulgur bir soğan baharatlar sumak pul biber nane kekik toz biber 

Yağ nar ekşisi limon 

Yeşillik 

Yapılışı şöyle 

Bukguruna göre su. Sıcak ama 

Soğanı pempesi olana kadar kavururum 

İçine biber salçası domates salçası eklerim 

Bol yağda yaparım 

Bulgurunu dökerim bukgurla güzelce kavururum 

Sıcak suyunu eklerim altını kapatırım ağzını kapatırım tavanın içinde şişer şişen kısıri borcama dökerim yeşilliğin doğrarim bar ekşisi limon sumak yağ biraz karışım hazırlarım eklerim karıştırırik.

Biz yanına koruz kornişon turşusu 
tarafından
Buda bize benzermis canım
0 oy
(7,814 puan) tarafından
Ben bulguru ıslatırım o şiserken taze soğan yeşillik doğrarım salçayı ılık suda açarım ilk olarak şisen bulgura salçayı komple yediririm sonra yeşillikleri koyarım limon,nar ekşisi, zeytinyağı döküp karıştırırım mis gibi olur hiç soğan salça kavurarak yapmam ben.
tarafından
Annemde bazen bulguru islatmadan altına kouyuyor salcayi sıcağına pişik gibi oluyor
(7,814 puan) tarafından
O da mantıklıymıs.
0 oy
(6,696 puan) tarafından
Resim yok ama kısır tarifi vermissin ;) 

Bizde bulguru ıslatırız soğanı kavurup üzerine salça pul biber kara biber atarız sonra o salçalı karışımı alıp bulgurlu karıştırırız iyice sonra salatasını yaparız bol yeşillikli domates hariç ama koymayiz 
(6,696 puan) tarafından
Yeşil soğan ve salatalık kesinlikle kullan ben mor lahana kıvırcık marul da kullanıyorum çok lezzetli oluyor
tarafından
Ben mor lahanayi yanına limon tuz nar ekşisi sosla çok seviyorum incecik kiyip ay kendi kendimi aserttim şuan ya
(6,696 puan) tarafından
Ahahaha öyle bı yazmışsın ki benim bile ağzım sulandı ;)) kalk yapiver de ye bari
tarafından
Evde sebze yok kuzu ya havada soğuk akşam eşim gelirken alır hiç çıkamam şimdi yağmurla eve yeni geldik malum :)
(6,696 puan) tarafından
Bende 5 dk önce msj attım sebze al diye bizde arabasızlıktan alamıyoruz ;) anca kayınpederden arabayı alacakta öyle alışveriş yapacağız

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 277 göst.
0 oy
0 cevap 51 göst.
17 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde irmikmoms (461 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 471 göst.
9 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Emirsmom (313 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 173 göst.
21 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (7,361 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,499 soru

24,184,406 cevap

336,520 kullanıcı

...