23+3 653 gram bebeğimiz 131 günlükken anne bebek uyuma inmişti pek çoğunuz biliyorsunuz. Oraya gitmeden önce oksijen sorunu tam olarak çözülmüş gibi degildi bu durum bizi tedirgin etse de doktor ve hemsirelere durumdan bahsetsek de kendi oksijenini kendisi toparlayabildigi icin orada daha fazla kalmasının enfeksiyon riskini artirdigini bu nedenle taburcu olmasının onun icin daha iyi olacağını söyleyerek anne bebek uyum odasına taburcu ettiler. Oradan çıkarken rengi soluk oldugundan tahlil yapmak için kan da almışlar. Sonucların çıkmasını beklemeden bizi gondermislerdi. Çarşamba ve persembe eşim ben ve Çınar Ege birlikte kaldık uyum odasında. Hem rüyalar kadar güzel hem de korku doluydu. Oksijen degerleri cok sık düşüyordu. Surekli kanguru bakimi yapiyorduk o zamanlar oksijeni rahatlıyordu çünkü. İkiser saatlik uykuyla duruyorduk. Persembe günü sonuçları çıktı ve kan degeri 8.8 çıktı Alt sınır 9. O günkü doktor bunun problem olmayacağını söyledi. Doktorla konustuktan sonra ben tatmin olmadım. Düşündüm ki şimdiye kadar 5 aydır her her ay kan takviyesine ihtiyac duydu. Ne zaman kanı bu kadar düşse oksijen ihtiyacı artti ve durumu kötüleşti. Bu sekilde eve taburcu olmaktan korkuyordum. Herhangi bir oksijen ölçüm cihazi ya da oksijen destegi cihazi vermeyi de düşünmüyorlardı. Eve götürdüğümuzde durumunun kotulesmesinden ve hastaneye gelene kadar gececek süreçte bebegimiz oksijensiz kalirsa ne gibi olumsuzluklar yasayacagimizi düşünmekten artık cok yorulmustum. Cuma günü göz ve beyin emarı çekinecekti. Sabahtan hoca gelmeden gelen doktora endiselerimden bahsettim. Demir takviyesi başlanır dedi. Hali hazirda zaten aliyorken düştüğünü söyledim. Öyleyse hocaya söyleyeyim dozunu artirabiliriz dedi. Hoca gelince söyledi. Hoca zaten bizim bebegi takip eden bir hocaydı. Bu deger günlük degisebilen bir deger dedi. Daha önceden de defalarca kansızligi oldugunu kansızlık yasadiginda oksijenle ilgili problemler yasadigimizi hatirlattim simdi taburcu olup 1 ay sonraya kadar bu değerin daha da dusmesinden endise ettigimi soyledim. Bebegi ogleden sonra emar sonrası yogun bakima alip kan verelim dedi. Çünkü kan verilmeden önce islemlerden geciyor ve uzun sürüyor 5 6 saat kadar. Emara gitmeden besledim ki orada acıkmasın diye. Yine de emara gidene kadar 1 bucuk saat gecmis oraya vardiginda hareketli diye cekmek istememisler beslenmesinin ardindan 1 bucuk saat gectigini öğrendiklerinde de ac gelecekti ilac vermemiz gerek böyle olmaz deyip ayın 9 una randevu vermisler tekrar yani emarı cekinemedi. Oradan direkt yogun bakıma gecti. O gun biz de eve geldik. Aradik bilgi de alamadik. Ne olacak anne bebek uyuma geri mi inecegiz yoksa oradan direkt mi alacağız ne zaman verecekler bir süre daha devam mi edecek kimse bir sey söylemedi. Uyudum uyandim telefona baktım yok. Ziyaret saatinde gittigimizde gelen doktor kan verildigini oksijen problemi oldugunu ve ihtiyacı tamamen bitene kadar orada devam edecegini soyledi. Iyi ki düşürdüğünü farkettiler. Bu duruma hic üzülmedim. Çünkü taburcu olmamiz halinde yasayabileceklerimiz cok daha ürkütücüydü. Benim isteğim onu oradan sapasaglam almak zaten. Ama kızdım cok kızdım. Kan tahlillerine bakıp duruma gore mudahalede bulunup oksijeni normale dönene kadar tutmayip bu sekilde bizi afallatmaları cok sarsıcı oldu. En bastaki ilgili iki doktorumuz vardi. Birini cocuk yogun bakima göndermişler dönüşümlü çalışıldığı icin ekimden beri yok. Digerinin de babası rahatsız sürekli izne çıkıyor dogal olarak. Hic dogru düzgün ilgilenecek bir doktorumuz kalmadı şu an maalesef memnun degiliz. Birinin dedigi digerinin dedigini tutmuyor. Biri gelip oksijen makinesi verelim diyor. Tamam diyoruz digeri gelip gerek yok diyor. Dünkü doktor tamamen düzelene kadar burada dedi. Bugünkü de yarın taburcu olabilir demis. Akışa bıraktık kendimizi. Umarım harcanmayız. Ara ara kuvez ici oksijeni açıyorlarmış. Son durum bu.
Allah tez zamanda şifalar versin. Hayırlı sağlıklı güzel ömürler nasip etsin yavruna, şu ezanların hürmetine.. Dualarımdasın inşallah canım
Malesef bazen doktor durumları karışık oluyor ihmal vs başka olaylar olabiliyor. Hayırlı iyi insanlar çıksın karşınıza tedavisini devam ettirebileceğiniz. Sen hiç üzülme. En çok sana ihtiyacı var bebişinin
Neleri atlattı bunuda atlatacak,o çok güçlü bir savaşçı sen ondan da güçlüsün başaracaksınız buna canı gönülden inanıyorum, sonra çınar egeeee diye seslerin yükselecek evin içinde
1,486,662 soru
24,304,048 cevap
344,243 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın