0 oy
270 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (138 puan) tarafından
Ya mayalı poğaçayı yumuşacık , yapanlara imreniyorum hangi tarifi denediysem üst kabuğu hep bi sert az tutyorum içi hamur kalıyo orta tutuyorum kıyırlaşıyo bazı insanların o kırmızı yeri zar gibi soyulur ya benimki katı oluyo ya her türlü denedim (tepsi, mayasıdur normal mayadır kuru mayadır sadece sütle sadece suyla her türlü denedim) bi türlü olmuyo :(

10 Cevaplar

0 oy
(5,140 puan) tarafından
Poğaça hamurunu yumuşacık ele yapışan kıvamda yogurmalisin diye biliyorum sonra da tepsi mayası yumuşak olur zaten 
-Reklam-
0 oy
(2,640 puan) tarafından
Canım hamurun ele yapışan kıvamda olacak. Ve ben 180 derecede  yarım saat pişiriyorum. Birkaç gün puf puf kalıyor 
(2,640 puan) tarafından
https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mayali-puf-pogaca-tarifi/
Bu tarifi demin birine de verdim orda ele yapışmayan kıvamda diyor ama bayağı ele yapışacak.
(138 puan) tarafından
Bende baya ele yapışan şekilde yapıyorum canım onuda biliyorum ama olmayınca olmuyor demek :)
(2,640 puan) tarafından
Hmm olabilir canım amann tek yaoamadigin o olsun ne olacak
0 oy
(163,421 puan) tarafından
bazi hatunlarin elinden maya tutmaz derler mayanin unun tarihine bak olmuyosada zorlama
0 oy
(3,405 puan) tarafından
Ununu iyi tutturman lazım. Ben ilk evlendiğim zamanlar elimden ayrılsın diye Un ekleyip duruyordum sert oluyor. Baya eline yapışacak o zaman fos fos olur. Mutfak şefiyle yumuşak yoğuruyorum güzel oluyo. Süt su sıvıyağ yapıyorum genelde
(138 puan) tarafından
Ununu az koyuyorum ele yapışacak şekilde yapsamda olmayınca olmuyor demek
(3,405 puan) tarafından
Hm bilmiyorum o zaman canım. Olur inşallah
0 oy
(440 puan) tarafından

Yazcaklarimin hepsini yapiyormussun zaten bilemedim Benim de pogacalarim tarif ile tutmuyor kafama göre yaparsam puf puf oluyor :D mayasız veya mayalı veya kabartma tozlu farketmiyor boşver kız yapmayiver 

0 oy
(527 puan) tarafından
Kendimi gördüm :) bir sürü poğaça tarifi denedim hiç tutturamadım tepside kabarsa bile pişince sönüp ekmek gibi oluyor 
0 oy
(4,311 puan) tarafından
Mayasını fazla koyarsan sertleşir.tepsi mayası vs ise yaramaz.hamurun kıvamı hafif ele yapışacak elini azıcık yağlayıp hamuru esit parçalara ayıracaksin pogacalarini yapıp 10-15 dk da oda sıcaklığında bekletip firinda 190 -180 dereceye atacaksın önden ısıtılmış fırında. Üstüne sade yumurta sarısı 1 cay kasigi kadar pekmezle karistirip sureceksin yada pudra şekeri ile nar gibi kizarmis pofuduk pogacalarin olacak. beyazı içine eklersin 
0 oy
(2,863 puan) tarafından
Çıkardıktan sonra sicagiyla üzerine ıslak mutfak havlusu kapatıyor musun ?
0 oy
(1,199 puan) tarafından
Mayayı ne zaman katiyorsun yaparken
0 oy
(639 puan) tarafından
30 yıllık hayatımda ilk defa Bi poğaça güzel yaptım püf püf oldu . Nasıl mı.  3 tane kabartma tozu koydum . Hamurum ele yapisiyordu . Fırının derecesini de ilk 150 yaptım 15 dk falan sonra 200 .  Şans mıdır yoksa denk mi geldi bilmiyorum ama bu sefer oldu :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 144 göst.
1 Haziran 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (6,221 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 96 göst.
+1 oy
8 cevap 193 göst.
18 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Kizmaaskim (281 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 73 göst.

Kategoriler


1,470,884 soru

24,091,595 cevap

331,774 kullanıcı

...