0 oy
463 göst.
Diğer kategorisinde (874 puan) tarafından
Kizlaf eşimin anneannesi vefat etti ve bir evi vardı eşimin annesinin ve dayısının üstüne evi eşimin annesi almak istedi dayımız da kabul etti parası verildi aldı evi kayınvalidem ama şöyle Bo şey eşimler 3 kardeş eşim var eşimin kız kardeşi var bir de esimim abisi var o da eşiyle boşandığı için kayınvalidem ile beraber yasiyo kayınvalidemin de oturduğu ev kendi evi şimdi evi almak için para eksik kaldı tüm kardeşler 30 bin TL para verdi kayınvalideme şimdi eve de eşimin kız kardeşi geçti şuan içini falan yaptırıyo bilmiyorim bana bu durum da tek zararlı biz misiz gibi geliyo eşimin abisi de sonuçta ev sahibi sayılır görümcem zaten eve geçti biz kiradayiz ama o 30 bini vermek için eşim altın bozdurdu başka da hiç altın kalmadı bizim zaten eşim de kardeşimin geçmesi daha mantıklı ben annemle altlı üstlü oturmam diyor bu arada kayınvalidem dört dörtlük insan eşim de çok sever ama eşim birlik oturmaya karşı bende görümcem ya eve iyice sahip değil çıkarsa diyorum içine masraf yapiyo Bi çok yarın Bo gün bisi olsa ben eve masraf yaptım ev benim hakkım diyecek direkt bir de dün kiradan açıldı mevzu bizim ev sahibi çok zam yapicakmis bu sefer 5 bin TL birden dedim görümcem de Allah kiracıların yardımcısı olsun dedi yanlış mı düşünüyorum ya 

10 Cevaplar

0 oy
(5,158 puan) tarafından
O ev artık görümcede unuttun bence. Yarın hak talep ettiğiniz zama söyler ben şunu yaptım bunu yaptım.
(5,158 puan) tarafından
Tabi ki tapuyu üstune almadiysa o evde hakkınız var bunu unutmayın.
(874 puan) tarafından
Yok tapuyu üstüne almadı tabiki kayınvalidemin üstüne hala
(5,158 puan) tarafından
O zaman bir sorun olmaz o evde sizlerinde hakkı var. Benim anlamadığım görümcen neden annesi ile oturmuyor sonuçta boşanmış o evde siz oturabilirdiniz
(874 puan) tarafından
Boşanan o değil boşanan kişi eşimin abisi o da kayınvalidem ile bir oturuyor görümcem evli
(5,158 puan) tarafından
He tamam. Siz varken görümce ne alaka o zaten başkası ile evlenmiş gitmiş sizin hakkinizdi o ev
-Reklam-
0 oy
(657 puan) tarafından
Benzer bir durum bizde vardi soyledi ev annesinden kayinvalideme kalmis ordan kira geliri oluyordu biz evlenmeye ve ben buraya gelmeye krr verince esimde evi biz alalim demis bende parasiz olmaz haksizlik dedim ve matemtik olarak soyle yaptik atiyorum evin degeri o zaman 90 bin kayinvalideme bisey olsa Allah korusun esime ve kiz kardesine kalacak normalde 45 45 diye kiz kardesine 45 bin verecektik esimde anneme ordan gelir oluyordu dedi kiz kardesine 40 bin verdik kayinvalideyede 10 bin verdik ve tapuyu aldik evi komple yiktik yaptik vs. Simdi o evde esininde hakki yokmu ben mibyanlis anladim yada diger evde de hakki olacak esinin sonucta burda bir matematik hatasi yok mu ben mi cok kotumserim
(657 puan) tarafından
Canim beni yanlis anlama kendi annem tarafından da miras konusunda sorunlar var babam tarafinda da cok berbat konular ya genellikle adaletsiz durumlar maalesef ortaya cikiyor
(2,231 puan) tarafından
Perikizi gibi düşünüyorum peki bu alınan evi kiraya verseydiniz her ay 3 kardeş 1 er ay yani alsaydın olmuyormu?çok saçma görümce oturacak kaynana ayrımı oturuyor peki siz kirada bilemedim ben sinir olurdum buna benzer durumlar var el sefa sürüyor ben kiradayim
(657 puan) tarafından
Bide evi tadilat edince parayi kim veriyor kendi veriyorsa sorun çıkartır
(874 puan) tarafından
Tadilatı kendi cebinden karşılıyo kiraya vermeyi düşünmediler aile apartmanı gibi üç katlı bina en üstte kayınvalidem ikinci katta dayım en alta geçicek işte şimdi en mantıklısı kira olurdu da işte
(2,231 puan) tarafından
Kaynananın yaninda dursaymis görümce ben bu tarz şeyleri şey diye yorumluyorum ayranı yok içmeye tahterevalliyle gidiyor gezmeye şartlar zorlaştı zaten sizde kiradaymissiniz en mantıklısi kiraya verilip 1 er ay almalısınız bilemiyorum çalışmak kazanmak çok zor kendimde kirada oturdum çöpe gitti her ay şuan geçici biyeri bekliyoruz bekçi olarak kira olmadığı halde aylık bir dünya giderim var
0 oy
(163,500 puan) tarafından
şu durumda vaah gidene 
0 oy
(1,876 puan) tarafından
Bekar kiz geçene kadr size geçin deseydi keşke saçmalık başka bsiey değil 
(874 puan) tarafından
Bekar değil evli o da
(1,876 puan) tarafından
Evliyken hele ki gitti o ev geçmiş olsun
0 oy
(2,261 puan) tarafından
O evi unutun yada konuşun acı açık evin kira bedeli 6 bin mi 3 kardeşler abilerine 2 şer bin versin he evi yaptırıyorya diye bilirisniz bize vereceğin kira payından evin masrafını yap her ay 6 bin TL kadar 1 senedemi bitti eve yaptığı masraf o bir sene size para ödemesin sonrasında düzenli kiracı gibi aynı şartta payınızı ödesin adaletli olan bu çünkü benimde zoruma gider açıkçası hakkım olan bana gelsin ben istersem gene hayra kullanayım 
0 oy
(26 puan) tarafından
Görümce eve masraf ediyorsa oturun bir bardak soğuk su için 30bin tl için :( o ev ne size kalır nede o verdiğiniz paranın kıymetı olur. Giden gitti artık.
0 oy
(4,109 puan) tarafından
Bırak onun olsun kafan rahat olsun 
0 oy
(298 puan) tarafından
Ev zaten gitmiş ne kadar dil döksen nafile ama . Madem kiracisiniz durumunuz iyi değil niye 30 bin veriyorsunuz keşke vermeseydiniz en azından dertlenmezdin
(874 puan) tarafından
Ya bende onu anlatamıyorum eşime abim de veriyo biz de vermek zorundayız falan dedi ama abim de ev sahibi sonuçta Bi biz kiradayiz şu durum da
(298 puan) tarafından
Yani onun yerine birikim yapıp kendinize ev alabilisiniz ilerde ortak bı ev sorun
0 oy
(1,416 puan) tarafından
Ozaman direk söyleyeceksiniz. Yarın birgün eve masraf yaptım diye sahipleneceksen bı de ortak olalım masraflara diye. Esin demese bile sen de. Ay hiç sevmem kardeşler içindeki ayrımcılığı. 
(874 puan) tarafından
Eşim dedi yarın Bi gün Bi şey olduğunda oturduğuna sayarsın diye tamam dediler ama ileri doğru ne olur bilmem
0 oy
(7,166 puan) tarafından
Annemlerin evi dedemin ustuneydi bizde masraf yaptık ama miras malı sonucta dedem vefat etti simdi tum kardeslerin tapuda hakkı var annemlerin evinde ustune gecirme falan olmadiysa mirasta ucunuzunde hakki olcak evde ama karısma esinin mirası eşini bağlar benim annem hic karışmadı yani
(874 puan) tarafından
Eşimin mirası eşimi bağlıyor ama evi almak için verdiği 30 bin TL benim altinlarimdan gidiyo benim sinir olduğum o
(7,166 puan) tarafından
Esine soyliceksin 30 binlik altınını sana yapıcak tekrar ilerde onlar iyi olur sen kotu olursun karısmamak en iyisi

İlgili sorular

+1 oy
20 cevap 530 göst.
20 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Yenibiri12 (118 puan) tarafından soruldu
+3 oy
7 cevap 227 göst.
0 oy
2 cevap 190 göst.
+1 oy
0 cevap 151 göst.
7 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Mavibisiklet (281 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,691 soru

24,158,377 cevap

335,215 kullanıcı

...