Benimki 2bicuk yaşında oda yeşil der bı yeşilden başka öğrenmedi
Ayy konudan bağımsız postu okuyunca bişey geldi aklıma. Geçen gün Instagram'da gezerken bi "instamom" dediğimiz bir annenin paylaşımına denk geldim izledim. Ekransiz nasıl vakit geçiriyoruz diye. Kadın başlamıs cekmeye çocuk 6 buçukta uyanmış o saatte çocukla oyun oynuyor işte saat yedide kahvaltı yapıyor onu çekiyor kahvaltıdan sonra yine oyun oynuyor sonra dışarı çıkarıyor çocuğu. Eve gelince uyuyuyor falan. Bi an kendimi sorguladım. Ki bu tarz paylaşımlar kendimizi sorgulamamamiza sebep oluyor zaten o ayrı bir konu. Kendi kendime dedim ki tamam ekransiz vakit gecirelim sürekli oyun etkinlik falan güzel şey ama bu evin işi var temizliği yemeği vs vs. Onları kim yapacak. Çocuk uyuduğu an işe mi girişelim yoksa kendimize mi vakit ayiralim. Sonra dedim ki bu paylaşımı yaptı diye gerçekten böyle mi onu bilmiyoruz. Sosyal medyada gösterilen hayat ile gerçekte yasadiklarimiz belkide çok farklidir. Sadece etkileşim almak için yapılan şeyler. Hepsi kâr amaci güdüyor ve insani suçluluk psikolojisine sokuyor. Hepsini geçtim bu insanlar bütün gün çocuğunu dipsiz bir kuyu olan sosyal medyada paylaşıyor bunlari yaparken. Çocuğunun gizliliğini korumuyor. Tüm bunları düşündükten sonra bazi şeyleri akışına bırakmak gerektiğini anladim. Yeri geliyor oynuyoruz yeri geliyor tv izliyor yeri geliyor dışarı çıkıyoruz. Cocugumu asla bir kaliba sokmaya çalışmıyorum. Bu konuda kesin çizgilerim yok. Zamani gelince herşeyi öğrenir renkleri sayiliri okumayı yazmayı. Zaten hayatı eğitimle gececek ama benle geçireceği vakitler bi daha gelmeyecek. Anda kalalim
1,489,745 soru
24,348,250 cevap
346,363 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın