Çok şükür çok şükür depremde ne ben ne de ailemden kimse bir kayıp vermedik ama aklımızı kaybettik diyebiliriz. Hele ben. Hayatımda ilk defa deprem ve deprem korkusu yaşadım. Anlatılmaz yaşanır dicem de Allah bir daha yaşatmasın öyle bir afeti de korkuyu da. Tekrar depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve burdan da birebir yasayanlara tekrar geçmiş olsun diyorum ama geçmiyor benim için en azından ozellikle bu günlerde nedendir bilmem içimde sanki her an deprem olacakmış gibi bir his var yanlış anlaşılmasın kimseyi korkutmak gibi bir amacım yok ama öyle hissediyorum. Mesela kapının önünden araba geçer deprem gürültüsü sanıyorum. Motor geçer öyle sanıyorum. Özellikle yağmurlu gök gürültülü havalarda daha çok korkuyorum önceden korkmazdim ama artık bu korkuyu yenemiyorum. Ve bilinçaltıma da yerleşti rüyamda hep deprem olduğunu görüyorum. Dün gece yine gördüm ve o kadar gerçekçi idi ki çok korktum yataktan sıçrayarak uyandım. Bebeğimi emzirmistim yerine koydum tam.kafami yastığa koydum uyuyacam anında deprem rüyasını gördüm öyle çabuk gördüm ki rüyayı o yüzden gerçekten deprem oluyor sandım. Sanırım delirdim ben ya iyice bozdum piskolojiyi
Ben 99 depremini yasadim. Daha 13 yasindaydim. Bak su an 37 yasindayim o travmayi atlatabilmis degilim.
Atlatan var mı diye sorsan ... depremden öncesiyle sonrası hayatım nasıldı diye düşününce öncesinde ne kadar güzelmiş çok şükür hayatımda maddi olarak hiç bir zarar olmadı ama menevi olarak baya etkiledi beni
1,488,405 soru
24,329,643 cevap
345,635 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın