0 oy
436 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,792 puan) tarafından
Kızlar dun namaza basladm inşallah Rabbim devamını getirir . Benm sorum namazı kılarken niyet ettm Allah razısi için sabah namazınn 2 rekat sünnetini kılmaya diyorz ya örneğin.. Bi hocadan dinlemistm sanırım kimdi hatırlamıyorum rekat sayısı denmeyecek diodu. Yani ben ben hep sayi belirtirdm. Şimdi ikilemde kaldm. Sayı belirtecegz mi belitmeyecegz mi.?

15 Cevaplar

+1 oy
(23,028 puan) tarafından
Belirtme canim mesela niyet ettim Allah rizasi icin ilk sunneti kilmaya son sunneti kilmaya babamda demisti bunu dememek lazimmis
-Reklam-
0 oy
(9,285 puan) tarafından
Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının sünnetini kılmaya diye niyet ediyorum rekat söylemiyorum canım Rabbim daim etsin ❤
0 oy
(2,856 puan) tarafından
İlk kez duydum sayı belirtildigini.  Niyet ettim Allahim senin rızan için öğle namazının sünnetini kılmaya şeklinde ediyorum 
0 oy
(59 puan) tarafından
Ben niyet ederken niyet ettim allah rizasi icin sabah namazinin sunnetni yada farzini kilmaya derim sayi belirtmem acikcasi ama ufak bir detay bence bu onemli olan namaz kilmak rabbim kabul etsin insallah daim etsin kuzum
0 oy
(4,167 puan) tarafından
Sayı belirtmemek lazım. İstersen bir kez dene bak bakalım kılabiliyor musun? Şeytan, biz rekat belirttiğimiz anda start verip vesvese üzerine vesvese veriyor. Acaba 3temiydim 4te mi? 2 dedim ama 4 müydü derken huşu falan kalmıyor.  Zaten normal şartlarda beyninizle kendimizle konuşuyoruz namazda, bir de sayı verirsek iyice zorluyor şeytan. 
tarafından
Bende sayı veriyorum ve hep dediğiniz gibi oluyor belkide bundan
(53,796 puan) tarafından
susmuyo.benim.ic sesim ya cok konusuyo
(5,269 puan) tarafından
Ben namaz kilarken kafam bir milyon oluyor beynimin ici asla susmuyor
0 oy
tarafından
Rekata gerek yok.

Niyet ettim şu namazın farzını - sünnetini kılmaya demen yeterli 

Rabbim muvaffak kılsın inşallah.

İbadetlerin daim olsun canım 
0 oy
(519 puan) tarafından
Masallah canim Allah devamini getirmeni nasip etsin namazin kabul olsun bende 15 sene evvel duymustum sayi verilmez die cunku rekat saysi verdinmi rabbim k sayiya gore sevap veriyomus ama sayi vermedinmi rabbim diledigi kadar sevap veriyirnus oyle dediler banada ondan bende sayi vermiyorum
tarafından
Ee canım bende sayi veriyordum Allah affetsin namaz kılıyordum bıraktım şimdi geri başlamak istiyorum sayı vermeyince yine mesela sabah namazı 2 rekat 2 rekat öğlen 4 öyle mi kilacaz demi
(519 puan) tarafından
Canim rekatlar deyismiyor sadece mesela sabah namazinda diceksinki nihet ettim Allah rizasi icin sabah namazinin sunnetini kilmaya 2 rekat kilicaksin ve niyet ettiM Allah rizasi icin sabah mamazinin farzini kilmaya 2 rekat kilicaksin boyke yani sayi vermicksin ama ayni rekati kilicaksin namazlatin bitince istersen fazladan nanaz kilabilirsin
tarafından
Ayyy Allah razı olsun canım bilmiyordum bak bende sayı veriyordum hep Allah affetsin çok yanlış yapiyormuşum da haberim yokmuş ☹ o yüzden de hep şaşırıyordum
(519 puan) tarafından
Amin canim sendende razi olsun insallh bu saaten sonra hakiyla kilanlardan oluruz
0 oy
(53,796 puan) tarafından
rekat sayisi denmiyo sabah namazinin sunnetini 

ogle namazının ilk sunnetini deniliyor
0 oy
(22,679 puan) tarafından
Evet rekat sayısı belirtilmez diye biliyorum bende. Eskiden ben de söylerdim. Sonradan öğrendim. Ama şunu da öğrendim. Niyet ettim Allah rızası için BUGÜNKÜ sabah namazımin farzını kılmaya demek. Bugünkü olduğunu belirtmek gerekirmiş diye duydum. Başka bilen varsa bizi aydınlatsın 
0 oy
(579 puan) tarafından

Ben eski bilgilerime dayanarak Rabbime şükürler 13-14 yaşımdan beri namazımı kılıyorum ve hep sayı bildirerek kıldım hep böyle gördüm böyle duydum. Yanlış anlamayın şimdiki hacı hocalara hiç inanmıyorum biri başka bişey öbürü başka der. Allah kabul etsin <3

0 oy
(1,917 puan) tarafından
Bnde senin gibi söylüyorum bize hoca demişti soylemek gerekmiş cnm
0 oy
(1,917 puan) tarafından
byle dogru
0 oy
tarafından
Belirtme canım öyle daha iyi 
0 oy
(123 puan) tarafından
Rekat belirtmeden olurmu niyet ederken ilk sünnet farz son sünnet kaçar rekatsa belirtilir tabikide öglende mesela ilk sünnet var son sunnet var yatsidada ayni sekilde rekat sayisi soylenir benim bildigim kadariyla hiç boyle bişeyde duymadim 5 yildan fazladir kiliyom cok sukur hep niyetlenirken rekat sayisini soylerim ve oylede olmalı
0 oy
tarafından
Ben hep rekat sayısını söylerim :/

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 172 göst.
6 Nisan 2023 Diğer kategorisinde 250121u (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 375 göst.
18 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
18 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gokturkbebeginannesi (689 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 534 göst.
2 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,738 cevap

328,960 kullanıcı

...