0 oy
425 göst.
Diğer kategorisinde (1,743 puan) tarafından
Komşulara gitmiştim kaynanamla hepsine gitmedim de bende davet etmek istiyorum.kalabalik biraz bende bu kadar kalabalığa bı seyyapmadim hiç.ne yapabilirim yoyecek 

11 Cevaplar

+1 oy
(1,307 puan) tarafından
Ben kısır ıslak kek poğaça kurabiye patates kaynatmıştım dolma pişirmiştim bide çerez koymuştum çeşitli. Benimkiler 10 12 kişi falandı sonrasinda Kahve yaptım agirladim o kadar. Yapmışken o kadar hazırlık hepsini ağırla gitsin sonradan daha zor olur canım ama yarısını önceden hazırla buzluğa at canım 
(1,743 puan) tarafından
Kirabiye poğaça bozluk böreğini önceden yapıp atayım diyourm bende tatlıyı bı akşam önceden salatayı da arpa şehriye salatası düşünüyorum sehriyeleri akşamdan pisirirm ertesi güne malzemeyi eklemek kalır sadece
(1,307 puan) tarafından
Aynen Canım Iyi olur hem yorulmamis olursun o günde temizlik falan yaparsın canım
-Reklam-
0 oy
(11,341 puan) tarafından
Hepsini bir kerede çağırma valla pert olursun 2 şer 3 er gruplara ayir öyle çağır:))
(738 puan) tarafından
Bencede çok mantıklı kız ölürsün ya gece yattığın yeri bilmezsin valla mevlüt okutmak gibi. Bişey olur bu bide yanlarında çocuk filanda gelirse tamam zaten
(11,341 puan) tarafından
Yani düşünsene her gelen en az 1 tane çocuk getirmiş aman Allahım evi talan ederler öyle birsey bende olsa onlardan sonra bir kiprit yakarım evden komple kurtulrum:))
(1,743 puan) tarafından
Kaynanamin yaşıtları zaten genç yok içlerinde çocuk da.yok onun için büyük insan hep.ayri ayrı yapamam ya tek günde bitmesi lazım eşim gece çalışıyor gündüz uyuyor düzeni bozamam sürekli evim de büyük yeter yani.bebek var da benim onun için de.biraz.endiseliyim
(11,341 puan) tarafından
Vala ben yapamazdim aynı anda o kdr insanı bebekli birde kaldırmam Allah yardımcın olsun kolay gelsin cnm
(1,743 puan) tarafından
Sağol her an vazgeçebilirim ama:))
0 oy
(12,022 puan) tarafından

Çok riskli 17-18 kişi en azından benim harcım değil :) ama yapacak olursam az ve öz şeyler yapardım yani 2 tepsi börek veya pide, bir salata tarzı kısır olur Rus salatası olur birde tatlı yapardım bi koca demlik çay :D

tarafından
Ahahaha mevlit diyince hemen ben menü vereyim  :D tavuklu pilav tulumba pide ya da börek üçünü bid tabakta. Yanına da hazır ayran  :D üüff yaparsan beni de çağır
(12,022 puan) tarafından
Kız vallahi öyleyim aynen mevlit menüsü yaparım kalabalık gelirlerse, mesela iki aile yemeğe geliyorsa toplam 12-14 kişi oluyoruz bir kocamkjru fasülye yada nohut yapıyorum bir pilav birde et yemeği yapardım öyle incik cincik uğraşmam :)
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Dikdörtgen borcama gelin pastası veya soslu kek olabilir 

Buzluk böreği 

Biber dolması 

Mantar kurabiye 

Poğaça 
(11,341 puan) tarafından
Gelin pastası okuyunca gelin keki geldi aklıma hani vardiya çocuk pasta değil gelin keki diyordu:):)
(7,470 puan) tarafından
Haha görmedim onu :)
(1,743 puan) tarafından
Gelin keki viii :)))
(11,341 puan) tarafından
Aynen :):)
pasta değil pasta değil gelin keki vii:)
(1,743 puan) tarafından
Buna benzer duusndum bende borcam tatlısı tatlı kirabiye buzluk böreği patatesli poğaça arpa şehriye salatası bide
0 oy
(4,712 puan) tarafından

Masaallah :)

Börek cesitleri, pogaca, sarma/dolma, kisir, kek, kurabiye, patates salatasi veya makarna veya sehriye salatasi...

Bazi seyleri önceden hazirlayabilirsin, börek de milföy ile daha pratik tarifler olabilir mesela. Kek,kurabiye ise kolay tarifler seçersin...

0 oy
(22,495 puan) tarafından
Börek 

Makarna salatası  yada kısır  ya da patates salatası  

Yaprak sarma 

Kedidilli pasta 

Kek 

Kurabiye 
0 oy
tarafından
Hepsini birden çağırma mahvolursun
0 oy
(1,444 puan) tarafından
Valla ben hayatta o kadar kişiyi agirlamam belin kopar kiz
(12,022 puan) tarafından
Kız ağırlamaktan geç o kadar insanında alırmı diye düşünüyorum ben benim ev 2+1 normal misafirlerde bile sıkıntı çekiyorum
(1,444 puan) tarafından
Hiç sorma benimde öyle valla oruçta on kişilik bir aile çağırdım pişman oldum resmen üst usteydik
(1,743 puan) tarafından
Evim büyük alır misafir odama birazı birazı da.mutfaga.buyuk yemek masam var
0 oy
(4,861 puan) tarafından
İşini kolaylaştır.

Hazır konserve nohut ve köz kapya biber alıp içine dereotu maydanoz taze soğan doğra limonlu zeytinyağlı sos yapıp karıştır.

Kurabiye hamurunu şimdiden hazırla at buzluğa o gün 15 dkda pişirirsin.

Kek yaparsın.

Poğaça hamurunu akşamdan hazırla sabah pişir ya da pişirip buzluğa at sadece ısıtırsın o gün. 

Çerez, çekirdek vs koyarsın. 

Börek yaparsın hazır yufkadan. Yeter de artar bile.
0 oy
(9,678 puan) tarafından
Bisey olmaz bacım çağır becerissin zaten Bi tapside 20 dilim çıkıyor bazı şeyler ona göre ayarlarsın...

Salgamli kuskus salata yada kısır 

Mantar kurabiye 

Peynirli börek 

Cevizli krem santili irmik tatlisi

Yumuşacık pişi yada gelin bohcasi

Tek seferde aradan çıkar kurtul :))
0 oy
tarafından
17 18 kisimi gözüm korkmadı değil yaa 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 904 göst.
19 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (600 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,535 göst.
21 Şubat 2020 Diğer kategorisinde ⭐⭐Hiranur'um⭐⭐ (3,749 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 565 göst.
2 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 908 göst.
8 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mutluu annee (632 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,464,731 soru

24,006,422 cevap

327,599 kullanıcı

...